Flikkerend scherm op iPhone 6

Gebruikers iPhone 6 (Plus) klagen over dood en flikkerend scherm

Steeds meer iPhone 6 (Plus)-exemplaren worden getroffen door een 'dood' scherm met een flikkerende grijze lijn. Het blijkt te worden veroorzaakt door de twee chips die het scherm aan sturen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reparatiedienst iFixit heeft een probleem geconstateerd met de iPhone 6 (Plus), dat steeds vaker schijnt voor te komen. Het gaat om problemen met het touchscreen. Het scherm lijkt ‘dood’ of vertoont een grijze flikkering. Ook andere reparatiebedrijven hebben gemerkt dat het probleem zich vaker voordoet bij de iPhone 6 en 6 Plus.


Flikkerend scherm op iPhone 6
Volgens iFixit heeft het te maken met de twee controller-chips die het scherm aansturen. Het scherm zelf is niet defect. Deze zijn bevestigd op het logic board binnenin de telefoon. Volgens iFixit is het probleem inmiddels zo wijdverbreid dat bijna elke iPhone 6 of iPhone 6 Plus er op een of andere manier wel een beetje last van heeft. Ze spreken zelfs over een ‘tikkende tijdbom’ en vinden dat Apple een terugroepactie moet organiseren.

iPhone 6 flikkerend scherm

De toestellen vertonen bovendien vaak een flikkerende grijze lijn, langs de bovenrand van het scherm. Apple zou op de hoogte moeten zijn: zowel op het supportforum is het regelmatig gemeld en ook zijn er al heel wat gebruikers met klachten teruggegaan naar de Apple Store. Opvallend is dat Apple daarbij alleen toestellen heeft vervangen die aan bepaalde garantieregels voldoen; andere klanten kregen nul op het rekest.

Gelukkig konden deze klanten nog wel terecht bij externe reparatiebedrijven, die soms al workarounds hebben gevonden. Zo kreeg reparatieshop iPad Rehab het idee om een stevig metalen plaatje over de chips te bevestigen, zodat het niet kan buigen. Dit bleek het probleem op te lossen. In de iPhone 6s en 6s Plus zijn de chips op een andere manier geplaatst; bij deze toestellen heb je er geen last van.

Apple heeft het probleem nog niet erkend en heeft dus ook nog geen officiële instructies voor het personeel. Wellicht geven ze later deze week toch nog een reactie, of zijn in stilte al bezig met een terugroepprogramma.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2016, 8:54
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone 6, klachten, scherm
73 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.