The Legend of Zelda met Link.

‘Nintendo brengt The Legend of Zelda naar smartphones’

Nintendo werkt volgens bronnen aan een The Legend of Zelda-game voor smartphones. Dit nieuwe deel voor onder andere de iPhone zou in de tweede helft van 2017 verschijnen.

Nintendo zou volgens The Wall Street Journal werken aan een nieuw deel in de The Legend of Zelda-serie, maar dan voor smartphones. De The Legend of Zelda-serie draait om hoofdpersonages Link en Zelda en verscheen al voor nagenoeg alle spelcomputers van Nintendo. The Legend of Zelda voor smartphones zou in de tweede helft van 2017 beschikbaar zijn.

The Legend of Zelda met Link.

‘The Legend of Zelda naar smartphones’

In The Legend of Zelda draait het om de de moedige held Link en Princess Zelda. In de game reis je door uitgestrekte gebieden van onder andere Hyrule om puzzels op te lossen, vijanden te verslaan en uiteindelijk de prinses te redden. In de game staat het ontdekken van gebieden centraal en moet je ook geregeld gebruikmaken van voorwerpen en items om de puzzels in de game op te lossen. De allereerste The Legend of Zelda-game verscheen voor de NES, maar er zijn ook delen voor de Nintendo GameCube, Wii en Nintendo 3DS verschenen. Het meest recente deel is The Legend of Zelda: Breath of the Wild voor zowel de Wii U als de nieuwe Nintendo Switch.

The Wall Street Journal meldt nu dat de serie ook een versie voor smartphones krijgt. Dit zou na Miitomo, Super Mario Run, Fire Emblem: Heroes en de Animal Crossing-game de vijfde smartphone-app zijn. Nintendo heeft Animal Crossing voor het huidige fiscale jaar al aangekondigd, dat loopt tot en met april 2018. Naar verwachting zal Nintendo de Animal Crossing-game in de tweede helft van 2017 uitbrengen. De The Legend of Zelda-game voor smartphones zal daarop volgen, zo weet The Wall Street Journal. Nintendo heeft eerder aangegeven twee tot drie games per fiscaal jaar uit te brengen.

Hoe de The Legend of Zelda-game voor smartphones eruit zou zien, kon de bron niet melden. Het concept van The Legend of Zelda (vooral het meest recente deel) leent zich minder goed voor touchscreens. Toch heeft Nintendo in het verleden ook Zelda-games uitgebracht voor de Nintendo DS, waarin je vooral met het touchscreen moest spelen. Of The Legend of Zelda voor de iPhone net zo zal werken, zien we wellicht volgende maand. Tijdens de E3, de grootste gamebeurs ter wereld, zal Nintendo nieuwe games aankondigen voor onder andere de Nintendo Switch. Mogelijk laat Nintendo dan ook wat los over een eventuele de The Legend of Zelda-game voor smartphones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2017, 9:31
Categorie Apps
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.