Apple gaat kapotte powerknop iPhone 5 gratis repareren

Apple heeft een reparatieprogramma voor de iPhone 5 aangekondigd. De sluimerknop van de iPhone 5 kan defect gaan bij een klein aantal toestellen.

iphone-5-sluimerknopHeb je een iPhone 5 waarvan de sluimerknop (aan-/uitknop) niet goed meer functioneert? Dan heb je kans dat Apple het gratis repareert. Apple heeft laten weten dat ze een probleem hebben ontdekt bij een klein percentage van de iPhone 5 modellen, die tot maart 2013 zijn geproduceerd. Heb je problemen en voldoe je aan alle eisen, dan vervangt Apple de sluimerknop gratis. De sluimerknop is de aan-/uitknop bovenop het toestel.

Vanaf 25 april is het programma beschikbaar in de VS en Canada en vanaf 2 mei in overige landen wereldwijd. Mocht jouw iPhone 5 in de defecte serie zitten, dan kun je het toestel vanaf de genoemde datum naar een Apple Store of Apple Authorized Service Provider brengen. Daar zal nogmaals worden gecontroleerd of jouw serienummer inderdaad in het lijstje voorkomt. De iPhone zal daarna naar een Apple Repair Center worden gestuurd, dus je moet rekening houden met een paar iPhone-loze dagen. Het is ook mogelijk om de iPhone per post naar Apple op te sturen.

Het vervangen van de sluimerknop duurt zo’n 4 tot 6 dagen, vanaf het moment dat de iPhone binnenkomt in het reparatiecentrum tot het moment dat het weer wordt teruggestuurd. Reken dus op minstens een week zonder iPhone. Je moet een volledige back-up van je iPhone maken, voordat je het toestel opstuurt en zorgen dat het toestel op iOS 7 draait.

iphone_5s_knoppen

Voordat de reparatie van de sluimerknop plaatsvindt zal er nogmaals worden gekeken of de iPhone in aanmerking komt en of de knop correct werkt. Het gaat om een serie die tot maart 2013 is geproduceerd. Heb je in het verleden de knop op eigen kosten laten repareren, dan kan het zin hebben om bij Apple verhaal te gaan halen, want mogelijk krijg je je geld terug. Kom je er op een later moment achter dat de sluimerknop niet meer werkt, dan moet je niet te lang wachten: de reparatieservice geldt alleen de eerste twee jaar na aankoop. Dat betekent dat mensen die de iPhone 5 meteen bij de introductie hebben gekocht, vanaf vandaag nog 5 maanden de tijd hebben om te checken of hun knop goed werkt.

Er is een supportpagina geopend waar je kunt controleren of je iPhone deel uitmaakt van de defecte serie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2014, 14:51
Categorie Apple
Onderwerp reparatie
67 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.