Reacties voor: iPhone 3G: T-Mobile opent pagina met veelgestelde vragen en nietszeggende antwoorden

T-Mobile heeft een pagina met veelgestelde vragen over de iPhone geopend. Daaruit valt af te leiden dat T-Mobile de exclusieve aanbieder in Nederland wordt en dat het bij de iPhone-abonnementen om HSDPA gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 64 reacties

  1. Goh, ‘news for the plebs’ zullen we deze faq van T-Mobile maar noemen.. 😀

  2. Wanneer is de iPhone in Nederland te koop?
    De iPhone is op 11 juli in beschikbaar.

    in beschikbaar?;-)

  3. tis nou niet echt verhelderent idd.

  4. Kan nauwelijks geloven dat t-mobile nl de introductie niet zal verkloten door lage downloadlimieten of gecapte snelheden

  5. Kan niet geloven dat T-Mobile dat toch in mijn ogen het nog altijd brakke Ben is de nieuwe iPhone gaat introduceren op de Nederlandse markt. Zeker nu Apple ook de zakelijke markt wil aansnijden met het Exchange verhaal, hoeveel bedrijven hebben daadwerkelijk T-Mobile als carrier?

  6. Ik hoop dat je net als in de us gewoon het contract kunt afkopen en zodoende m unlocked kunt hebben .Ik wil eigenlijk gewoon bij Vodafone blijven namelijk, heb gewoon niet zo’n vertrouwen in T-Mobile.

  7. Geschikt voor hsdpa netwerk houdt dus simpelweg in dat het dit niet volledig zal gebruiken eigenlijk…

  8. En misschien kan Nellie Smit hier ook eens werk van maken die heeft tot nu toe puik werk geleverd laat haar dit ook eens goed uitzoeken en het verbieden, alleen unlocked toestellen in heel de EU ;-).

  9. @AlexTemora:

    Brakke Ben? Ik ben zelf nogal een kritisch persoon maar heb al een jaar of 5 T-Mobile en nergens klachten over; overal goed bereik, vriendelijk en snel geholpen bij vraag / problemen, dus ik denk dat er iets ‘in jouw ogen’ zit 😉 (of in de mijne)

  10. @Data:
    Voor mij geldt hetzelfde, ik wil géén T-Mobile, maar ik wil liever wél een 3G iPhone dan géén T-Mobile. Het wordt dus een behoorlijk moeilijke keus.

    De geruchten gaan dat het contract in Amerika afgekocht kan worden voor 200 dollar. Dat zou betekenen dat je voor 499 dollar een 16 GB iPhone heb. Bereken daar nog de verkoperswinst en verzendkosten op en je hebt wéér een hele dure iPhone.

    Ander gerucht gaat is dat de iPhone weer ingeleverd moet worden bij beëindigen contract. Wachten op échte informatie is een bitch.. 😉

  11. t mobile is slecht en ik wil hem los

  12. Het hele punt van mij is, ik wil geen abonnement meer!
    Ik ga er altijd overheen, en dat kost klauwen met geld!

    Dan kost dat ding maar €400 tot €500 euro los, maar in combinatie met een abbo is voor mij een no go :x..

  13. Kan ik de iPhone alleen kopen in combinatie met een abonnement?
    Ja, je kunt de iPhone alleen kopen in combinatie met een T-Mobile abonnement.

    Dus maw toestel is niet net als bij Vodafone Italie los te koop. BALEN!

  14. wanneer zouden ze de prijzenbekend gaan maken?

  15. Kunnen we Apple Nederland niet bombarderen met vragen/opmerkingen over die rotte T-Mobile? Ik wil hem ook los of met een Vodafone Abb.
    Wie heeft de emailadressen van Apple in Bunnik?

  16. Er gaan ook geruchten dat zij hun eigen logo op de iphone willen plaatsen…aaaaaarhhhhhh!

  17. @Koen:
    Dan werkt, net zoals vroeger, de bekende nagellak remover truc.. 😉

    Maar ik denk dat Apple niet toelaat dat er op de prachtige iPhone gekliederd wordt. 🙂

  18. Over het logo op de iphone ben ik ook niet blij, maar het is nog maar een gerucht.
    Voor de rest al dat gezeur over T-mobile!
    Ik heb het nu al weer een aantal jaren en het bevalt me perfect.
    Goed internet op mn telefoon, altijd bereik, geen problemen gehad met T-mobile.
    Dus stop het gezeur, haal hem los in Italie of haal hem in Amerika en koop je abbo af!
    Dit laatste lijkt me een goed idee.

  19. Ik denk dat ze dat er niet doorheen kunnen krijgen. Hoe wordt de Iphone in Duitsland geleverd? Toch niet met dat domme logo erop? Waarom zouden ze het dan wel in Nederland doen… Ik houd de hoop dat ze het niet doen, anders moet en zal het eraf gaan.

  20. Pfff het is me nogal wat.. Echt joh!:o
    ik zou echt wel $200 willen betalen om contract te beëindigen maar iphone lever ik zeker niet in dan!:o mja zulken wel zien zeker.. Is NOG een maand wachten. En al die mensen die zich zo druk maken over alles. Wacht gewoon af, dan zien we zeker wel?:)

  21. @ AlexTemora….

    Ik denk niet dat je daadwerkelijk je Iphone weer moet inleveren na 2 jaar lang 40 euro te hebben betaald en nog is een bepaald bedrag voor de Iphone zelf 😛
    Durf het bijna wel een feit te noemen dat het niet zo is..

  22. Ik weet wel zeker dat je je Iphone niet hoeft in te leveren als je je contract afkoopt.
    Maar koop hem lekker in Amerika voor 299 dollar abbo erbij en meteen opzeggen die handel kost je 200 dollar. 500 dollar totaal is 320 euro. Lijkt me een goed idee

  23. @Malork:
    Ben sinds een jaar overgestapt op Vodafone, eindelijk overal bereik (gebouwen etc.) Altijd bereik en het scheelt me gemiddeld 40 euro per maand (ben een poweruser) dát terwijl ik nu de onbeperkt sms-block en onbeperkt internet block erbij heb (20 euro)

    Ik heb gewoon een hekel aan exclusiviteit..

  24. Ik las op Macrumors dat AT&T de volgende regeling heeft:
    – je koop de iPhone met abbo.
    – als je abbo binnen 30 opzegt, krijg je geld terug en moet je iPhone inleveren
    – na 30 dagen kan je hem afkopen en mag je telefoon houden..

  25. @Lennaert
    Een tmobile logo zal er op de iphone niet zitten.
    Het contract tussen tmobile en apple zal dat verbieden.

    @AlexTemora
    Die internet blox heeft wel een gecapte upload speed van 64 kbit, niet ideaal als je een foto of zo wil mailen.

  26. “al 15.000 mensen voor de T-Mobile nieuwsbrief hadden aangemeld”

    ….hoeveel leden heeft onze club ook al weer 🙂

  27. @tripwire:
    Sowieso niet interessant voor een GPRS iPhone… 😉

  28. @Pieter
    4,8 miljoen, inclusief Orange.
    T’zijn trouwens abonnees, geen leden.

    @AlexTemora
    v true 😉

  29. Ik weet niet hoor….maar belde laatst T-mobile op om te vragen of ik mijn abbo af kon kopen (omdat deze nog 2 maanden liep en ik graag ben wou) en toen zeiden ze dat dat niet meer mogelijk was…..dus denk dat dat ook geen optie is…..

  30. @ tripwire: ik bedoel natuurlijk onze iPhoneclub……

  31. Ik zeg al jaren lang, na bij enkele Telecom giganten gewerkt te hebben:

    “nergens is de communicatie slechter als bij Telecommunicatie bedrijven”

    Niets van gelogen, niets overdreven……………

    Hallo T-Mobile………..nog een klein maandje……… kom op met die info !!!!!!!

  32. Wat een drama.
    T-Mobile is namelijk erg van het branden van toestellen.
    Kort om, een Iphone waarvan de helft van de functies door Tmobile veranderd zijn.

  33. @ TL5 >>> quote >> Ik weet wel zeker dat je je Iphone niet hoeft in te leveren als je je contract afkoopt. Maar koop hem lekker in Amerika voor 299 dollar abbo erbij en meteen opzeggen die handel kost je 200 dollar. 500 dollar totaal is 320 euro. Lijkt me een goed idee. << end quote

    Ik, als voormalig huiseigenaar in Florida kun je hier als “resident” zonder een SOCIAL SECURITY NUMBER (SSN) helemaal niets doen !!!

    En al helemaal geen ABO afsluiten bij AT & T, ze doen een creditcheck (net als hier) aan de hand van je SSN (BSN), aangezien je die als toerist niet hebt of krijgt lukt dat in geen geval.
    (zelfs niet als huiseigenaar)

    Ik ga mijn connecties in “een” AT & T store op Long Island t.z.t. maar eens aanspreken !
    en anders een vriendin van mij in NY die kent weer iemand in de Apple Store, welke mij in het verleden ook nog eens 10 % korting opleverde…………… dus er is nog hoop als ik ze dadelijk niet in Londen kan kopen op 13 juli.

    Ik heb dan mijn best gedaan 😉

    To be continued >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  34. T-Mobile heeft tegenwoordig een prima netwerk (lees: niet zo goed als dat van KPN, maar zeker even goed dekkend, met minder uitval). Daarentegen bellen straks 4,8 miljoen mensen over dat netwerk en bieden ze prima tarieven voor goede service.

    Dit is niet alleen mijn mening, maar ook die van velen anderen. Echter, T-Mobile Nederland heeft er niet zelf voor gekozen de iPhone te gaan leveren, dat heeft Deutsche Telekom voor de bepaald, net als de overname van Orange en het in leven brengen van Ben.

    Ik ga ervanuit dat T-Mobile een goede introductie, met reclamecampagne’s op TV, internet en abri’s gaat brengen om maar zoveel mogelijk klanten te gaan bedienen. Uiteraard hebben ze met Apple wel dichtgetimmerd dat andere aanbieders (voorlopig) niet met de iPhone aan de haal kunnen gaan!

    Wat betreft het ‘branden’ van de iPhone: het is mogelijk, maar ik denk niet dat Apple daarmee akkoord zal gaan. Niet met een operatorlogo op het toestel (dat gebeurt in geen één land, en zeker niet met een magenta-thema in het apparaat, hooguit een SIM-lock.

  35. ga met het vliegtuig een dag naar italie (is niet zoveel op sommige dagen) en koop een iphone dan ben je altijd voordeliger uit dan met een abbenement.

  36. Leuk dat je nu sneller kan internetten op de 3G, alleen hoop ik niet dat T-Mobile de zelfde web’n’walk snelheden aanbiedt als bij de andere abonnementen. Want dan schiet je er nog weinig mee op. Ben trouwens erg benieuwd naar de prijzen!

  37. Ik heb mezelf er nog Niet zoveel in verdiept, maar ik heb de keynote van de iPhone gezien en daar stond dat de iPhone in vrijwel heel Europa de beschikbaar word, dus waarom zou hem helemaal uit italie halen. En is er ook een europees land waar je hem sim-lock vrij kan halen?

  38. Hier heb je natuurlijk niets aan, maar het is natuurlijk wel slim van t-mobile.
    Potentiële klanten weten nu 1 ding 100% zeker, de iPhone is alleen bij t-mobile te koop, voor zover dat nog niet duidelijk was.

  39. In België of Italië kan je de iPhone sim-lock vrij halen als hij daar uitkomt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je met een abbo even duur uit bent, maar je kan dan wel een eigen provider uitzoeken voor prepaid of abbo. Natuurlijk weet ik niet zeker of dit allemaal zo simpel is, het zou kunnen dat je verplicht bent om een abbo af te sluiten ook al is het toestel sim-lock vrij.

  40. Sorry ik vind t-mobil echt 3×6 in wortelsom niks ! Het bedrijf staat al niet zo goed in het buitenland omdat ze gesprekken afluisteren van de klant en ik wil voor een prepaid gaan. Belachelijk dat we weer gelijk allemaal abbo’s moeten afsluiten. Als het waar is dat in belgie mogelijk een prepaid kan kopen doe ik dat wel. Ik bepaal dan zelf wel waneer ik me beltegoed wil opwaarderen.

  41. http://www.6minutes.be/NL/Artikel.aspx?ArtikelID=11107&RubriekID=58

    Toch pas najaar voor iPhone in België?

    woensdag 11 juni 2008 – (tl) – Liefhebbers moeten niet meer rekenen op 11 juli voor de iPhone, zo blijkt een dag later dan de aankondiging van Steve Jobs. Niet aleen de koppelverkoop speelt een rol, ook dat Mobistar niet klaar is met zijn 3G-netwerk.

    Iedereen was zowat in snelheid genomen. België bleek dan toch niet in het lijstje van 22 landen te zitten die op 11 juli de iPhone in hun markt zouden uitrollen. Later op het jaar wordt het. Waarom?

    In eerste instantie is er het probleem van de koppelverkoop die, voor Apple althans, in andere landen zo goed werkt. Juristen en marketingmensen zoeken uit hoe er in België een mouw aan te passen valt, en dat zal langer duren dan 11 juli. Niet alleen bij Mobistar, deel van Orange-groep die het contract voor een aantal landen met Apple heeft afgesloten, maar ook bij Proximus en Base wordt de wet grondig aan de realiteit getoetst. In geval van losse verkoop willen beide andere operatoren natuurlijk ook graag een graantje meepikken.

    Een tweede probleem is dat de 3G-telefoon van Apple voor verdeler Mobistar te vroeg komt. Het netwerk van de operator zou pas tegen het einde van het jaar een 80%-dekking geven in 3G. Tot nog toe kon Mobistar alleen het langzamere Edge-systeem aanbieden, dat van een halve technologische generatie eerder is en tegen de huidige normen bezwaarlijk breedbandinternet kan worden genoemd. De operator verkies klaarblijkelijk niet naar de markt te trekken met het nieuwste toestel op een oud netwerk.

    Het ziet er naar uit dat de parallelle import en de verkoop van de gekraakte toestellen in België nog een tijdje zal doorgaan.

  42. Als we dit mogen geloven, wordt het toch nog een dure bedoeling:

    http://www.letsgomobile.org/nl/2000/3g-apple-iphone-16gb/

  43. Beetje oud nieuwsbericht. Niet?

  44. Het kopen van een simlock vrije iPhone in een ander land klinkt leuk, maar het probleem is dat een aantal functionaliteiten alleen werken als je provider ook de backend hiervoor heeft ingericht. Zoals bv de visual voicemail. Stel je daar geen prijs op is het natuurlijk een optie, maar iemand die echt de volledige functionaliteit wil, zal toch een abo bij t-mobile moeten nemen.
    Gebruik je de iPhone op een ander netwerk, heb je in feite een gecrippled toestel. En je zal vast weer gedoe krijgen met firmware updates.

  45. Visual voicemail zal de meeste niet boeien denk. Meer een leuke/handige bijkomstigheid. Firmware updates lukken nu toch ook perfect 😛

  46. Ik heb t-mobile gebelt, als je abonnement nog maximaal 4 maanden loopt, dan kan je alsnog een abbo met t-mobile krijgen dan gaat ie in op de datum waneer je huidige eindigt ( ook bij andere provider). Het mooiste is dat je wel alvast een Iphone meekrijgt.

  47. Ik heb zelf wel interesse voor die 3G maar vanuit Amerika halen is probleem 1.
    Probleem 2: als ik ‘m dan toch op een manier hier heb, is ie dan nog wel simlock vrij te maken…

  48. @Kevin:
    Belangrijker is of de garantie en service dekkend is voor iPhones die zijn aangeschaft in een ander land en niet officieel bij de desbetreffende provider zijn aangemeld. Bijvoorbeeld ik koop mijn iPhone 3G in België voor 399 euro, ik unlock hem (geen jailbreak)

    Heb ik dan nog gewoon 100% garantie van Apple, mag ik hem officieel updaten etc.

    Dat zijn belangrijke vragen, ik wil namelijk geen ‘grijze’ iPhone meer.

  49. Ilja : en wat nou als je zoals mij nog anderhalf jaar te gaan hebt op je abo ?? Is het dan niet mogelijk om een bedrag bij te betalen en de iPhone meteen mee te krijgen ?

  50. @AlexTemora
    Ik snap wat je bedoeld, maar die 399 euro vind ik zelf teveel voor een telefoon.
    Het liefst ga ik niet hoger dan 299 euro, vandaar Amerika. Maarja van AT&T weet ik niet eens zeker of ze wel je abbonement willen afsluiten direct wanneer je hem koopt.

  51. @Kevin:

    Het is óók mijn iPod, PDA en waarschijnlijk handheld in de toekomst, daar wil ik best wat geld voor neerleggen. Als je daarnaast géén duur abonnement af hoeft te sluiten en geld bespaar op me internet/telefoon kosten, is het misschien zelfs nog goedkoper.

    Heb voor mijn huidige iPhone ook 350 betaald, voor deze extra functionaliteiten betaal ik graag wat meer.. 😉

  52. @AlexTemora
    Ja, dat is juist HÉT probleem van mij, ik zou de Iphone eerst laten importeren vanuit Amerika
    Maar op de dag dat ik dat wou doen, was de Apple store down, de dag erna was de Iphone 3G er en de oude niet meer te koop.
    Ik wist wel dat de Iphone 3G er zou komen, maar niet dat hij direct de hele Iphone zou overnemen.

    Typisch scenario: Helaas Pindakaas

    P.S. Ik heb nog nooit een Iphone gehad (hier was je zelf ookal achter gekomen

  53. Sinds de claim van T-mobile op de kleur magenta, en de afluisteraffaire in Duitsland, en het feit dat mijn vriendin met tmobile binnenshuis niet gebeld kan worden, terwijl dat met orange, kpn & vodafone wel kan weet ik zeker dat ik nooit meer een t-mobile abo zal hebben. Als een bedrijf zo slecht is, verdient het een boycot.

    P.S: Het valt me trouwens op dat in veel berekeningen de btw niet wordt meegeteld.. in de v.s. zijn de prijzen ex sales tax, en hier inc… wie kan me daar wat meer over vertellen?

  54. Is de iPhone te koop bij andere telecomaanbieders?
    Nee, de iPhone is in Nederland exclusief te koop bij T-Mobile.

    Leuke uitdaging voor ‘onze’ Europees Commissaris voor Mededinging, Neelie Smit-Kroes.
    Koppelverkoop is toch verboden? (denk maar eens aan Media Player met Windows).
    Wellicht zal Apple zijn Iphone ook samen met een ander provider moeten aanbieden?
    Wie weet.

  55. Het is te hopen dat kpn ook in zee gaat met de iphone en dat je hem ook los kan krijgen, wil echt geen abbo,

  56. stelletje naaiers
    ik vind het gewoon dom dat je er een abbo bij MOET kopen
    ik weet zeker dat apple de iphones minimaal met een factor 40 meer zouden verkopen als je er geen abbo bij hoeft te nemen

    en hi is hetzelfde als kpn toch?? stel dat kpn dan nog onderhandelt hoef ik lekker niet van mijn abbotje af:D

  57. Ik zou zeggen als nederlander, wees blij dat T-mobile hem exclusief mag aanbieden van de nederlandse wetgeving. Anders moeten we straks net als onze zuiderburen wachten tot we aan het eind van 2008 een ons wegen en nogsteeds geen 3G iPhone hebben.

  58. Denk dat ze dezelfde terugkerende vragen ff zat waren.

    Ik hoop trouwens op goede mogelijkheden voor het importeren van de 3G uit amerika. Denk dat de prijzen wel belachelijk hoog zullen zijn in NL. Zal vast niet veel verschillen van de prijzen in Italië… BAH

  59. Verbeter mij als dit niet juist is…………..

    In Frankrijk kan of kon je OOK een SIMLOCK vrije iPhone kopen bij Oranje voor ca € 750 / 800,00

    SIMLOCK vrij was “tot de grens” “hij” werkte n.l. alleen maar met Franse SIM kaartjes, daar zit immers een COUNTRY ID in. (ik heb hier een dozijn niet meer in gebruikzijnde SIM kaartjes liggen die op een enkele na allemaal met 8931 (landnummer NL) beginnen !)

    Dus…………………….. SIMLOCK vrije toestellen elders uit de “deelnemende” landen zijn dus helemaal niet zo “SIMLOCK vrij”.

    Misschien overbodig om te zeggen “een gewaarschuwd mens telt voor twee” ???

    Wie het beter weet, of een toestel uit Frankrijk heeft met een NL kaartje mag het zeggen 😉 (niet flauw zijn, gekraakt is een ander verhaal !)

  60. ik ben niet zo thuis in de iPhone wereld enzo, maar je hoeft tog niet perse een abbo te hebben met internet gebeuren erbij? ik bedoel gewoont T-mobile flex 20 euro bevoorbeeld, en dan kun je thuis toch gewoon je eigen draadloos internet gebruiken?

  61. Pff ze zijn ZO wanhopig voor klanten, hopelijk komen er hier in België ook andere providers die em mogen verkopen … Of gewoon zonder zo’n abbonements verplichting ookal kost hij dan wat meer want zo’n koppelverkoop vind ik maar smerig …

  62. Na een beetje te googelen kwam ik dit tegen

    Na een tijdje zal je op diverse sites wel leuke aanbiedingen kunnen vinden van de iPhone in combi met een abbo… dus ik wacht nog eventjes.
    Google bv maar eens naar de HTC.. dan vind je ook leuke aanbiedingen

    GIYF 😀

  63. Waarom naar HTC Google’en ????

    Dit is een iPhone / Apple forum !!

    We gaan geen Apple’s met peren vergelijken !

    Ik vind het sowieso erg knap dat deze toestelen (nwe iPhone’s) op voorhand aangeboden worden volgens jouw link, want volgens mij is er “officieel” nog niets “gekraakt” en zijn ze niet “zomaar” meer te koop zonder activatie, en zijn ze er UBERHAUPT nog niet. Dus ik vind het erggggggggg link dat je een dergelijke LINK bijzet !

    Beetje blij maken met een dooie mus ???

  64. gaat ie lekker 😮 ???

    HTC was een voorbeeld, aangezien je nu nog geen sites heb met aanbiedingen van de iPhone.

    zal niets meer posten, jeetje bedoel je iets goeds, word je zo behandeld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.