iPhone 3G: simkaart niet verwisselbaar volgens O2 (Update)

Volgens een insider bij O2 is de simkaart van de iPhone 3G niet verwisselbaar, maar dat is in tegenspraak met het feit dat Apple gereedschap voor de simpoort meelevert. Ook zouden de netwerkinstellingen al vaststaan en kun je straks via Bluetooth verbinding maken met je notebook.

O2, vaste simkaartO2 heeft een aantal details gegeven over de iPhone 3G en daar zitten opvallende zaken bij. Zo blijkt het mogelijk om met de iPhone via Bluetooth verbinding te maken met je notebook en er komt een enorm draadloos netwerk in Londen en andere stedelijke gebieden. Maar er is ook zorgwekkend nieuws: volgens O2 is de simkaart niet verwisselbaar en zijn alle instellingen van de iPhone (zoals de APN) vooraf vastgelegd.

Je vraagt je af waarom Apple bij de iPhone 3G een paperclip-achtige ‘sim ejector tool’ meelevert als je de simkaart toch niet kunt verwisselen. Maar volgens de bron van 9to5mac is dat toch daadwerkelijk het geval. De simkaart wordt al tijdens de productie in de telefoon geplaatst. Je kunt de simkaart wel vervangen… met een hamer. De maatregel zou zijn genomen om het unlocken tegen te gaan, maar zoals gezegd: Apple levert ook een hulpmiddel mee om het simkaartslot te openen, dus misschien is het onnodige bangmakerij.

Een ander punt uit het bericht van 9to5mac is dat de netwerkinstellingen zijn vastgelegd. Ze zijn al in de iPhone 3G aanwezig op het moment van aankoop in de winkel. O2 schijnt nogal blij te zijn met de overeenkomst met Apple. Bij de eerste generatie iPhone droegen ze 15% van de iPhone-inkomsten af aan Apple, maar dat is nu afgeschaft. O2 gaat de iPhone ook met prepaid-kaarten aanbieden en ze bij duurdere abonnementen zelfs gratis weggeven.

Positief is het nieuws dat je de iPhone straks samen met je laptop kunt gebruiken. De iPhone zorgt dan voor de snelle internetverbinding en de laptop kan via Bluetooth daar gebruik van maken. Volgens de insider die 9to5mac heeft gesproken is het 99,9% zeker dat dit straks mogelijk is. Dat betekent voor O2 overigens wel dat het dataverbruik omhoog gaat, want op een laptop ben je nu eenmaal sneller geneigd om filmpjes te kijken en grote fotobestanden te openen.

Thanks, Clint! en EricJ voor de correctie

Update: 9to5mac heeft het citaat weer teruggetrokken omdat dit inderdaad conflicteert met de “sim ejector tool” zoals we hierboven al schreven en zoals jullie ook duidelijk in de reacties laten merken. Zoals 9to5mac het zelf aangeeft:

Obviously some communication errors somewhere

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2008, 16:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen abonnementen, bluetooth, iPhone 3G, notities, o2, simkaart, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.