Reacties voor: iPhone 3GS van T-Mobile, de officiële FAQ: voorlopig geen overstapregeling en geen tethering in Nederland

De officiële FAQ van T-Mobile over de iPhone 3G S is uitgelekt. Daaruit blijkt dat er voorlopig geen tethering in Nederland mogelijk wordt en dat er ook geen overstapregeling komt. Wel kun je je lopende contract overdragen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 130 reacties

  1. Tethering zal standaard uitstaan, maar is wel te activeren, middels een IPCC bestand en een oudere versie van iTunes (bijv iTunes 8.2 beta 4).

    Inmiddels hebben verschillende developers (waarond ik) Tethering via USB/Bluetooth werken op de firmware die gisteren is uitgebracht voor developers. Dit zal waarschijnlijk ook de firmware zijn die iedereen straks (17 juni) krijgt.

  2. Toch geen tethering voorlopig… Jammer! T-Mobile in andere landen kan het blijkbaar wel, ze stonden namelijk wel met hun logo op de provider-slide in de keynote.

  3. K U T. Kwalitatief Uitermate Teleurstellend

  4. Uh ik zie hier nog wel wat vreemde dingen in. 1 tethering staat niet uit. Onmogelijk. 2 abo overdragen aan een bekende? Uh!?! Wat bedoelen ze daar mee? Dat ik mn abo op iemand anders kan afschuiven zodat zij het kunnen afbetalen? Wie doet zoiets? (let me know)

  5. Belachelijk dat er geen tethering komt. Ik koop me volgende iPhone wel los, walgelijke actie van T-mobile.

  6. Als ik een simlockvrije iphone koop uit belgie of italië, is deze dan met het vodafone netwerk met tethering te gebruiken?

    Het lijkt me niet dat vodafone kan zien dat ik met tethering werk, het data verbruik zal misschien omhoog gaan, maar meer ook niet!?

  7. Origineel geplaatst door QQleQ
    Uh ik zie hier nog wel wat vreemde dingen in. 1 tethering staat niet uit. Onmogelijk.

    Zeker wel mogelijk. Zodra je Tethering straks wilt activeren in 3.0 krijg je deze melding:

    ‘Om tethering voor deze account in te schakelen, neemt u contact op met T-Mobile’

  8. Tja zouden dan zoveel mensen tegelijk tethering gaan gebruiken dat het netwerk het niet aankan? Ik vind het jammer dat het niet standaard mogelijk is. Hoop dat t-Mobile Nederland dit spoedig gaat toestaan.

    Tevens vind ik jammer dat er geen upgrade mogelijkheid is. Dan maar bus tochtjes organiseren naar België? 😛

  9. Geen upgrade -> kan ik mijn iphone (=unlocked) wel verkopen en de sim in de nieuwe schuiven ?

  10. Ik vind het vreemd dat ze Tethering “uit” kunnen zetten. Het is toch niets anders dan je telefoon als modem gebruiken?

    iPhone heeft internet abbo, vervolgens geeft de iPhone die gegevens door aan je laptop en andersom toch?

    Ik snap niet wat hier aan te blokkeren valt. Tenzij ze het in de Firmware blokkeren per provider. Vraag me dan alleen af of hij het wel gaat doen met bijvoorbeeld een SIM van Hi of Vodafone…

  11. @Martin: Weet je wat het is, het levert hun minder op. Als jij het gaat gebruiken, kost het hun na verhouding geld omdat jij voor het zelfde bedrag internet. Dus het kost ze meer geld. En ja,…het is en blijft nederland..

  12. Raar verhaal over dat tethering, met ieder ander model toestel, bijvoorbeeld Windows Mobile (standaard optie) kan ik al jaren op mijn laptop via telefoon internetten. Hier hoor je nooit iets over.

  13. @Martin:
    bijzonder triest want zelf in belgië is tethering mogelijk via de iPhone (bij provider Mobile vikings)

    3werf hoera hiervoor :p

    HoedanOok vraag ik mij toch af wie nu zo zot is om een abonnement over te nemen van iemand.
    Mssn moet je in de winkel gaan staan en als iemand een abonnement wil afsluiten tussen springen en roepen:
    Hé, wil je het mijne :p

  14. Origineel geplaatst door QQleQ
    Uh ik zie hier nog wel wat vreemde dingen in. 1 tethering staat niet uit. Onmogelijk. 2 abo overdragen aan een bekende? Uh!?! Wat bedoelen ze daar mee? Dat ik mn abo op iemand anders kan afschuiven zodat zij het kunnen afbetalen? Wie doet zoiets? (let me know)

    Ik schuif het gerust af op mijn schoonmoeder ;). Ze mag mij niet en ik haar niet dus ze mag wat mij betreft wel een jaar abbo betalen voor mij. Stop ik het kaartje nog wel in haar Nokia 3210 😉

  15. Die 50 euro voor reservering, wordt die afgetrokken van de aanschafprijs? Of betaal je die EXTRA?

    Wat is POS?

    Geen tethering? T-mobile is echt slecht bezig. Ik ga duimen voor een simlock vrije Iphone 3GS in Belgie!

  16. Dat gaat een ritje naar belgie worden met de huidige richtlijnen van tmobile voor bestaande iPhone gebruikers. Ik verpatsmijn oude 3g dan wel simlock vrij (code is na een jaar gratis). Lutsers daar bij tmobile zeg!

  17. Nou vraag ik me af, mij iphone heeft haarscheurtjes. nu wil ik hem op gaan sturen (valt nog in garantie) maar als ik daar mee wacht tot de 16GB wit (die heb ik) is uitgefaseerd. krijg ik dan een 16Gb 3Gs ? of hoe gaan ze dat oplossen? of plaatsen ze gewoon een nieuwe achterkant? want anders wcht ik even (hij is ook verzekerd) tot de huidige 16Gb niet meer te krijgen is 😀

  18. @kal_el: Bij activeren van iPhone wordt volgens mij ook doorgegeven of je het mag gebruiken of niet. als dat niet mag is de optie weg bij instellingen. Al zie ik die nu nog wel staan op m’n iPhone 🙂

  19. Ik heb het nog niet langs zien komen, maar dat kan aan mij liggen.
    Maar dit zijn de prijzen waarvoor je een los toestel in de UK kan kopen:
    * iPhone 3G 8GB – £342.50
    * iPhone 3G S 16GB – £440.40
    * iPhone 3G S 32GB – £538.30
    Alleen nog wachten op een unlock.

  20. @ Wally21
    waarschijnlijk hebben ze nog wel wat ‘extra’ 16gigs 3G liggen voor dit soort gevallen 😉

  21. ehh mijn laaste bericht moest naar @Werner 😛

  22. @wally21: Ze hebben bij apple een mooi reparatiecentrum hoor 🙂

  23. Geen tethering…?! T-Mobile Nederland -1

  24. Voor de Tether zal vast wel een jailbreak app worden gelanceerd om het te laten werken, geen zorgen.

    Maar Tether zit toch gewoon standaard in OS 3.0? Het is niet speciaal voor de 3GS?

  25. Origineel geplaatst door wally21
    Nou vraag ik me af, mij iphone heeft haarscheurtjes. nu wil ik hem op gaan sturen (valt no in garantie) maar als ik daar mee wacht tot de 16GB wit (die heb ik) is uitgefaseerd. krijg ik dan een 16Gb 3Gs ? of hoe gaan ze dat oplossen? of plaatsen ze gewoon een nieuwe achterkant?

    Hier ben ik ook wel benieuwd naar, eigenlijk 🙂

  26. @Martin: Dus stel ik heb een simlockvrije iPhone 3GS (waar vandaan weet ik nog niet, Belgie?) met mijn eigen Hi Simkaart, dan gaat Tethering gewoon werken aangezien er geen activatie nodig is. Dat zou wel vet zijn namelijk…

    Maar buiten dat: Het is ook vast met een jailbreak in te schakelen ga ik vanuit.

  27. @Wally21, Netzoals the Apple Stores in Amerika een vooraad iPhone 2G’s heeft (nu nog steeds) hebben ze dat ook voor de 3G 🙂

  28. Net als vorig jaar is het mogelijk om jezelf voor €50 op een wachtlijst te plaatsen.

    Ik hoop voor jullie dat het een voorschot is…
    Anders DIKKE afzetters !!

    Wij, Belgen kunnen nog veel langer gaan wachten op tetgering denk’k 🙁

  29. Bah, slechte zaak van T-Mobile. Alsof iedereen dat dagelijks uren gaat gebruiken. Wifi is stukken sneller en zullen de mensen echt wel liever gebruiken. Tethering is toch puur voor “noodgevallen”?

  30. Origineel geplaatst door Joost
    Voor de Tether zal vast wel een jailbreak app worden gelanceerd om het te laten werken, geen zorgen.Maar Tether zit toch gewoon standaard in OS 3.0? Het is niet speciaal voor de 3GS?

    Het zit standaard in OS3.0 inderdaad. En je hoeft je iPhone niet te jailbreaken om Tethering te laten werken. Je moet gewoon het desbetreffende IPCC bestand in een oudere versie van iTunes laden door SHIFT + UPDATE te gebruiken.

  31. Waarom is tethering met mijn stoffige Nokia E70, nog stoffiger SE P800 en stoffigste Nokia 6310 uit het jaar nul dan wel mogelijk op het T-mobile net…..

  32. Diep triest van T-Mobile. Lastig hè als ineens al je duur betaalde klantjes kunnen internetten via hun laptop én iPhone.

    Dan kopen ze vast niet meer die nog duurderbetaalde dongle *** abonnementjes van jullie, waar je geen zak bereik of snelheid mee heb.

    Idioot van T-Mobile. Als zij tethering niet activeren voor de 3G of 3Gs ga ik kijken of ik onder me contract uitkan door niet de volle functionaliteit te bieden. Echt te triest en ze mogen het weten ook.

  33. En wie gaan hem verkopen? Nu T-Mobile stores The PHone House en Belcompany, blijft dat ook ongewijzigd?

  34. @Werner: Ik gok ook wel zonder jailbreak, er moet een bestandje aangepast worden op de iphone waar dat instaat. Dit bestandje kon je eerst via itunes naar je telefoon sturen. in nieuwste versie niet meer. Maar daar zal wel andere software voor komen? of oudere versie van itunes gebruiken 😛

    Heb trouwens net getest hier. Tethering werkt gewoon nog gelukkig. 🙂

  35. Hoe “echt” is deze FAQ? Ik neem aan dat ze ook nog even iets moeten vermelden over MMS? Zelfs op de offline gehaalde pagina staat niets over MMS-jes. Lijkt me wel belangrijk mensen daar over te informeren als het bijv. een euro per MMS-je is. Nouja nog even afwachten denk ik 🙂

  36. Origineel geplaatst door Dereck
    Hoe “echt” is deze FAQ? Ik neem aan dat ze ook nog even iets moeten vermelden over MMS? Zelfs op de offline gehaalde pagina staat niets over MMS-jes. Lijkt me wel belangrijk mensen daar over te informeren als het bijv. een euro per MMS-je is. Nouja nog even afwachten denk ik

    Goed punt, ik verwacht het normale tarief van T-mobile.
    MMS’en werkt overigens prima in 3.0. In de beta hiervoor werkte het bij mij nog niet, maar in de 3.0 die gisteren is uitgekomen werkt het wel

  37. Nou zou ik toch wel bijna de goedganse wereld bij elkaar willen vloeken. Laten we dat toch maar niet doen, al vind ik dit wel een erg trieste actie van t-mobile en ik hoop dat de truck die hierboven (door sossienl) genoemd wordt gaat werken. Anders wil ik toch wel een goed verhaal van t-mobile horen waarom ze dat niet toestaan…

  38. Origineel geplaatst door sossienl
    Origineel geplaatst door DereckHoe “echt” is deze FAQ? Ik neem aan dat ze ook nog even iets moeten vermelden over MMS? Zelfs op de offline gehaalde pagina staat niets over MMS-jes. Lijkt me wel belangrijk mensen daar over te informeren als het bijv. een euro per MMS-je is. Nouja nog even afwachten denk ik Goed punt, ik verwacht het normale tarief van T-mobile.
    MMS’en werkt overigens prima in 3.0. In de beta hiervoor werkte het bij mij nog niet, maar in de 3.0 die gisteren is uitgekomen werkt het wel

    Mooi dat het werkt. Hoop alleen dat ze het abbo aanpassen zodat het gewoon binnen de bundel gaat vallen 🙂 Zelf zal ik er minimaal gebruik van maken. Foto’s en video’s email ik gewoon of direct uploaden naar 1 van de sharing opties. Zie niet in waarom mensen nog per MMS 1 euro oid willen betalen…

  39. MMS werkt op 3.0 net getest.

  40. Ik zou wel graag de mogelijkheid tot vervroegd verlengen van mijn abbo zien.. anders moet ik nog een jaar wachten op mijn Iphone3GS..

  41. Origineel geplaatst door sossienl
    Origineel geplaatst door JoostVoor de Tether zal vast wel een jailbreak app worden gelanceerd om het te laten werken, geen zorgen.Maar Tether zit toch gewoon standaard in OS 3.0? Het is niet speciaal voor de 3GS?Het zit standaard in OS3.0 inderdaad. En je hoeft je iPhone niet te jailbreaken om Tethering te laten werken. Je moet gewoon het desbetreffende IPCC bestand in een oudere versie van iTunes laden door SHIFT + UPDATE te gebruiken.

    iTunes 8.2 werkt daar niet meer mee dan?

    Dit is trouwens een T-Mobile IPCC bestand om de tethering werkend te krijgen:
    http://rapidshare.com/files/227614351/TMobile_nl.ipcc

  42. overdragen… op je broertje bijvoorbeeld. dan geef je hem de oude iphone.
    ik zag alles als heel bedrag (€800 met de bijzaak dat ik kan bellen enz) die prijs word dan gehalfeerd!

  43. Tethering en onbeperkt data gaan niet samen… probeer dat de begrijpen. Ik heb liever onbeperkt data.

    Als tethering wordt toegestaan in belgie is dat alleen maar omdat ze je willen helpen met uw datalimiet te overschrijden zodat ze u meer kosten kunnen aanrekenen.

    Want met een limiet maakt het niet uit hoe/wat je download. Anderzijds zorgt tethering ervoor dat je praktisch gezien meer kan downloaden via bittorent op je mac (er zijn meer toegankelijke internet toepassingen op een mac dan op een iphone).

  44. Origineel geplaatst door AlexTemora
    MMS werkt op 3.0 net getest.

    Werkt niet hoor. Heb 3.0 GM erop staan, gisteravond erop gezet, maar mms werkt nog niet hoor!

  45. Ik zou niet teveel hopen op België vermits hier nu ook koppelverkoop is toegestaan. Of jullie zouden een abbo bij mobistar moeten nemen 😀

  46. wat gebeurd er met de 16gb die weggaan? kun je die nu overkopen voor 20 euro ofzo :-p

  47. Origineel geplaatst door Spinvis
    Origineel geplaatst door AlexTemoraMMS werkt op 3.0 net getest.Werkt niet hoor. Heb 3.0 GM erop staan, gisteravond erop gezet, maar mms werkt nog niet hoor!

    Hier wel…

  48. Origineel geplaatst door Bas van der Ploeg
    Origineel geplaatst door SpinvisOrigineel geplaatst door AlexTemoraMMS werkt op 3.0 net getest.Werkt niet hoor. Heb 3.0 GM erop staan, gisteravond erop gezet, maar mms werkt nog niet hoor!Hier wel…

    Hier ook

  49. Onzin dat het netwerk er nog niet geschikt voor is. Voorlopig maar iModem blijven gebruiken 😉

  50. slechte zaak..
    “Het staat op dit moment uit omdat ons netwerk daar nog niet geschikt voor is.”

    Het staat op dit moment uit omdat we anders veel geld mislopen en ons 3G netwerk de komende tijd toch niet wordt verbeterd.

    Ik betaal nu al een jaar lang het duurste iPhone abonnement, je mag toch verwachten dat je dan ook tethring onbeperkt kan gebruiken.

  51. @ IPHONECLUB

    ik had precies dezelfde vraag als Wally 😀
    stel mijn iphone 16 GB valt doormidden ( ik noem maar wat) krijg ik dan een 16 GB 3GS omdat de 3G niet meer te verkrijgen is? ik heb een lifeline verzekering, en jij ?

    eigelijk zouden ze daar niet al te moeilijk over moeten doen.. de 3GS in namelijk even duur als wat wij voor een 16GB 3G destijds hebben betaald 😉

    zou iphoneclub dit uit kunnen zoeken bij verschillende verzekeringen??

  52. Werkelijk idioot dat tethering niet aangaat. Dat was nou net de énige echte opsteker van OS 3.0 voor mij. Dat excuus van het netwerk is de grootste onzin die je maar kunt bedenken; hadden ze bij een mogelijke stormloop op web ‘n walk stickies hetzelfde gezegd?

    ”Nee sorry meneer, wij kunnen u geen veels te duur mobiel internet aanbieden. Dat kan ons netwerk niet meer aan.”

    Bullshit; ze willen geen extra kosten maken en genieten van de marges die ze op dit moment hebben. Achterbakse ratten daar bij de top van T-Mobile, en als ze daar nou nog eerlijk voor uit zouden komen dan zou ‘t nog ok zijn maar zeggen dat je netwerkje het niet aankan –> daar hebben de gebruikers geen f*ck mee te maken, dan breid je je netwerk maar uit baklap!

  53. @danielle je krijgt gewoon de ‘oude’ 3G er is een onwijs grote hoeveelheid om minimaal 2 jaar mee te gaan 😉

  54. Origineel geplaatst door Spinvis
    Origineel geplaatst door AlexTemoraMMS werkt op 3.0 net getest.Werkt niet hoor. Heb 3.0 GM erop staan, gisteravond erop gezet, maar mms werkt nog niet hoor!

    Heb toch echt net bevestiging gekregen van mijn vriendin dat zij de foto heeft ontvangen. 🙂 Heb als tweede test een foto naar mijzelf gestuurd en die deed het ook prima.

  55. Vanmorgen bij 2 Mobistar-shops hier in België langsgeweest. Daar wisten ze nog helemaal van niks. In de ene shop wist die verkoopster zelfs niet waarover het ging! Nieuwe iphone? 26 juni? Mobistar? … euh …

    Zo amateuristisch! Typisch Belgisch als je ‘t mij vraagt!

  56. Die 50 euro voor reservering, wordt die afgetrokken van de aanschafprijs? Of betaal je die EXTRA?

    Wat is POS?

    Geen tethering? T-mobile is echt slecht bezig. Ik ga duimen voor een simlock vrije Iphone 3GS in Belgie!

    (nogmaals)

  57. 3.0 GM werkt tot nu toe redelijk soepel. Je kan inderdaad wel een MMS bericht opstellen, maar versturen lukt niet. Ik vind het heel jammer dat Voicecontrol alleen voor de nieuwe iPhone 3Gs lijkt te zijn, terwijl je zou verwachten dat dit voornamelijk software matig op te lossen zou zijn.

  58. Gewoon wachten op de officieele Jailbreak van OS 3.0. Dan kan je net zoals nu (via PDA net) tetheren over je iPhone.

    Laat T-mobile maar eens zijn huiswerk goed doen… want het is mijn beleving dat er steeds meer gaten in de 3G dekking bijkomen.

  59. Origineel geplaatst door sossienl
    Origineel geplaatst door DereckHoe “echt” is deze FAQ? Ik neem aan dat ze ook nog even iets moeten vermelden over MMS? Zelfs op de offline gehaalde pagina staat niets over MMS-jes. Lijkt me wel belangrijk mensen daar over te informeren als het bijv. een euro per MMS-je is. Nouja nog even afwachten denk ik Goed punt, ik verwacht het normale tarief van T-mobile.
    MMS’en werkt overigens prima in 3.0. In de beta hiervoor werkte het bij mij nog niet, maar in de 3.0 die gisteren is uitgekomen werkt het wel

    Hopelijk wordt het zoiets als 1mms is 2 sms credits.
    En niet met extra kosten buiten de bundel want dan zal ik het mms’sen nooit gebruiken.

  60. @Milan:

    Vorig jaar werd het afgetrokken van de aanschafprijs, dus geen extra kosten.

    POS-materiaal (ff googlen gast!): point-of-sale materiaal. Voor in de winkel, dat de klant het ziet. Foldertjes, kartonnen stands, etc.

    Voor alle anderen die haarscheurtjes in hun sterk verouderde 16GB 3G: Als ze er geen meer op voorraad hebben (wat ik wel verwacht), dan zul je waarschijnlijk naar redelijkheid moeten bijbetalen. Fair deal lijkt me.

    Wel opmerkelijk is dat T-Mobile stoer vooraan stond toen VoIP ter discussie stond en het goedkeurde, maar nu Tethering er doorheen wordt gedrukt zien ze hun USB-dongletjes teruglopen. Erg voorspelbaar.

  61. Je zou toch echt mogen verwachten dat er een upgrade mogelijkheid komt van t-mobile, een contract met nog een 2 jaar verlengen met behoud van het huidige termijn (2 wordt 4) Aanbieden bij de huidige iphone gebruikers. De beste marketing die er is en een hele mooie vorm om toekomstige abonements inkomsten veilig te stellen.
    Deze is gratis t-mobile

  62. Geen vroegtijdige verlening is wel erg jamer… Hadden ze niet iets kunnen regelen als, 300 euro betalen, en dan vanaf de datum dat je de 3GS krijgt, weer 2 jaar abonnement?

  63. T-Mobile wil graag dat ook WIJ IPHONE gebruikers een T-Mobile Web en walk stik aanschaffen voor draadloos mobiel internet in plaats van daarvoor je iphone te gebruiken. op die manier kunnen ze naast je standaard abbo kosten nog eens 19,95, 35,95 of 59,95 per maand van je rekening af schrijven.

  64. @Milan
    POS is product ondersteunend materiaal, zeg maar reclamemateriaal voor in de winkels.
    Posters, displays etc. etc.

  65. Bah bah bah bah, wat een slappe smoes. En zo niet: wanneer krijgt T-mobile dan een fatsoenlijk netwerk?

  66. Maar als ik het goed begrijp betaal je toch gewoon voor onbeperkt mobiel internet? Als je dan tethering gebruikt is dat toch gewoon met dezelfde maximum snelheid als dat je op je iPhone zou kunnen bereiken en is er niks aan de hand, of het moet zijn dat T-Mobile ons al tijden laat betalen voor een inferieur netwerk en dan mogen ze als de donder de prijs naar beneden halen. Bovendien: 9 van de 10 gebruikers weet niet eens wat tethering is en zullen het niet gebruiken, de rest alleen daar waar geen Wifi is dus niks aan de hand t-mobile, gewoon tetheren geblazen.

  67. Ben deze ochtend op een presentatie van Mobistar geweest, en daar wisten ze me te vertellen dat per 15 juni de iPhone 3Gs binnenkomen en Tethering wordt ondersteund, en… last but not least, visual voicemail is er begin Juli.
    Prijzen: 8gb 3G weten ze nog niet, 16GB RGS W/B 525 €, 32GB RGS W/B 615 €.
    Tethering werkt nog niet bij mobistar op Golden Seed omdat Mobistar maar net een IPCC model opgestuurd heeft met betrekking tot MMS/Tethering. In de Final 3.0 versie zullen de correcte IPCC meegeleverd worden.

  68. Beetje jammer dat ze niet aan een vroegtijdige verlenging doen. Waar slaat dat nou op als ze dat doen dan hebben ze een dikke zekerheid dat een klant nog een jaar extra bij hun vastzit.

  69. Ik snap T-Mobile niet zo goed wat hun probleem voor het netwerk met tethering is?
    Je hebt toch gewoon een fair use van het mobiele internet in je i-abbo?

  70. T-mobile wil geen tethering, odat ze aparte internet abbo’s verkopen voor de laptop, en anders kopen die mensen die zo’n abbo kopen een iPhone en dan krijgen ze voor hetzelfde geld ook nog belminuten en smsjes bij!

  71. Origineel geplaatst door nino
    T-mobile wil geen tethering, odat ze aparte internet abbo’s verkopen voor de laptop, en anders kopen die mensen die zo’n abbo kopen een iPhone en dan krijgen ze voor hetzelfde geld ook nog belminuten en smsjes bij!

    Ik kan me amper voorstellen dat het legaal is om het om die reden af te zetten. Ze beloven je onbeperkt internet, je krijgt onbeperkt internet, zo simpel is het. En dan nog is er niemand zo gek om echt ook onbeperkt op de hoogste snelheid te gaan internetten, om over downloaden nog maar te zwijgen.

  72. Origineel geplaatst door Wobbel
    @MilanPOS is product ondersteunend materiaal, zeg maar reclamemateriaal voor in de winkels.Posters, displays etc. etc.

    Oftewel op zijn T-Mobile’s ;-))))
    Point Of Sale materiaal

  73. Weet iemand toevallig ook iets over navigatie onder de nieuwe firmware? Ik las ergens dat onder 3.0 het mogelijk wordt voor TomTom, garmin & friends apps aan te bieden. Het grootste gebrek van de TomTom vind ik namelijk dat er nog geen turn by turn navigatie op kan en dat je verbonden moet zijn met internet (dus in het buitenland niet bruikbaar).

    Iemand?

  74. Tethering MAG bij een hele hoop providers niet hoor. Heeft officieel nooit gemogen bij T-mobile, volgens mij mag het ook niet bij KPN en Vodafone. Dat het KAN is een ander verhaal. Providers proberen het te beperken dankzij FUP’s en dergelijke, T-Mobile heeft dat niet. De iPhone is de enige telefoon waarbij zij de keuze hebben om het uit of aan te zetten en daarmee dus expliciet te maken dat ze het wel of niet toestaan. Tot nu toe dus nog niet. Verder kun je niet standaard tetheren met een simlockvrije iPhone, omdat er geen carrier updates zijn voor carriers die niet ondersteund worden, dus tetheren zal standaard uit staan bij Vodafone en KPN klanten met een simlockvrije iPhone. Je zult een aangepaste IPCC file moeten laden om tethering te activeren.

  75. Maar ik heb een Iphone 3G met een vodafone abonnement. Nu gaat Apple straks alle Nederlandse Iphones een firmware update laten doen zodat tethering niet werkt in Nederland. Maar betekent dat dan ook, dat mijn Iphone niet meer simlock vrij is? (omdat er een t-mobile versie van de firmware op gaat).
    Via de firmware lijkt het mij alleen mogelijk om tethering te blokkeren. Want hoe kan t-mbile of vodafone zien dat er achter de iphone een PC/laptop hangt? Ik vind dit zeer interessant allemaal hoe t-mobile dit wil gaan blokkeren.

  76. Origineel geplaatst door ps3freak
    Net als vorig jaar is het mogelijk om jezelf voor €50 op een wachtlijst te plaatsen.Ik hoop voor jullie dat het een voorschot is…Anders DIKKE afzetters !!Wij, Belgen kunnen nog veel langer gaan wachten op tetgering denk’k

    Wij Belgen kunnen nog zeer lang wachten op betaalbaar mobiel dataverkeer.

  77. Origineel geplaatst door pietjepuk
    Ik vind dit zeer interessant allemaal hoe t-mobile dit wil gaan blokkeren.

    Ik heb zelf een locked Tmobile (zakelijk) en een unlocked (prive) maar ik zie ondanks dat ze dezelfde firmware hebben wel verschillen. Bijvoorbeeld op mijn locked kan ik geen netwerkinstellingen (APN/UserName/Wachtwoord) aanpassen terwijl dit op de unlocked wel kan. Kennelijk zit er in de iPhone toch een of andere check.

  78. Enne.., hij kan nu 7.2mb/s aan… Maarre kan T-mobile dat wel leveren..????? Ze kunnen de huidige 2. nogwat niet eens leveren… Dus kunnen ze wel die 7.2 leveren dan..???

  79. Heel heel heeeeeeeel jammer dat oude 3G klanten geen upgrade kunnen doen d.m.v. bijbetaling of bijtekenen voor een nieuwe 3GS. Ik snap ook niet waarom dit niet mag, het zal alleen maar voordelen hebben voor T-Mobile.

    Mijn oude 3G over laten nemen door een bekende? Tja daaaaaaaaaaaaaaaaag!!! die is zeker gek! Die gaat naar de winkel voor een neuwe 3GS, die laat zich echt niet afschepen met een oudere 3G met haarscheurtjes en zogenaamde ”waterscahde” door een verkleurde ”sticker”.

    Is het zeker dat deze FAQ echt is, geen fake FAQ zoals de vele foto’s en afbeeldingen die de afgelopen maanden op het internet zijn verschenen van de nieuwe iPhone 3GS????

    Laten we hopen dat T-Mobile toch nog anders gaat beslissen……..maar ik ben er bang voor.

    En ach…..het zou leuk wezen, maar ik ben best tevreden met mijn ”oude” 3G

    Neeeeee….mocht T-Mobile toch beslissen dat het inderdaad niet mogelijk is dan hou ik lekker mijn ”oude” 3G en ga daar lekker van genieten…incl. de nieuwe 3.0 !!

  80. @CadmanF:

    De 3G verbinding werk op veel plekken nog niet eens naar behoren, laat staan dat ze nu op eens wel 7,2mb/s kunnen leveren…….vergeet dat maar 😉

  81. Wat loopt iedereen hier te huilen over dat tetheren zeg…
    Ik weet nu al zeker dat dat binnen 3 dagen na lanceren de blokade op tetheren op de een of andere manier omzeilt wordt. Uiteindelijk zul je dus door er wat moeite in te steken worden beloond!

    Daarnaast kan er al een hele tijd met de iphone getetherd worden (PDAnet, Iphonemodem, Tether).
    Er valt niets te blokkeren… Internetverkeer = Internetverkeer. Ik vind het enigzins terecht dat het niet wordt toegestaan. Je betaald normaal 34.95 (laptop buisness) voor dezelfde snelheid met een limiet van 2 GB.
    Bij de iphone krijg je dezelfde bundel zonder limiet, +150 min + 150 SMS + VVM + Hotspot voor 29.95 EN daarnaast nog eens 500 euro korting op de aanschaf van je iphone.

    Wanneer zullen Nederlanders eens leren dat dit eigenlijk geen geld is…. We zijn echt een stel cheapskapes met z’n allen jongens! T-Mobile heeft sowieso in Europa het meest voordedige aanbod.

    Daarnaast: 7.2 mbit wordt ondersteund, maar niet op het iphonecontract…

  82. Kunnen ze op het forum geen topic openen voor mensen die nog een 1-jarig T-Mobile abbo + iPhone 3G willen hebben? Op die manier raak je je oude abbo misschien nog kwijt en kun je met een nieuwe beginnen…

  83. @AlexTemora:

    Origineel geplaatst door AlexTemora
    Origineel geplaatst door SpinvisOrigineel geplaatst door AlexTemoraMMS werkt op 3.0 net getest.Werkt niet hoor. Heb 3.0 GM erop staan, gisteravond erop gezet, maar mms werkt nog niet hoor!Heb toch echt net bevestiging gekregen van mijn vriendin dat zij de foto heeft ontvangen. Heb als tweede test een foto naar mijzelf gestuurd en die deed het ook prima.

    Welke provider dan?
    Ik heb gewoon een OS3 GM op T-Mobile and MMS-en worden noch verstuurd noch komen ze aan (wel zo’n “MMS ontvangen” SMS.)

    ik heb geen plist gehacked voor MMS..

    Dus als het “out of the box” moet werken – nope, bij mij althans niet.

  84. @Batumulia:

    Marktplaats.nl misschien een idee? Ik denk dat we daar de aankomende tijd erg veel iPgone 3G’s zullen gaan vinden met nog een jaartje abbo 😉

  85. Origineel geplaatst door Marco
    ik heb geen plist gehacked voor MMS..

    dat moet natuurlijk ipcc zijn ..

  86. Origineel geplaatst door ScoeS
    Daarnaast: 7.2 mbit wordt ondersteund, maar niet op het iphonecontract…

    Hoezo? Leg is uit :p

  87. echt *** dat het niet word toegestaan! met de HTC kan je wel tethering gebruiken…

    ik d8 trouwens dat ze bij de aankondiging van 3.0 tijdje geleden hadden gezegd dat za het gewoon zouden ondersteunen?

  88. Geen abo update mogelijkheid!!! Nou!! :-‘( Dat nieuwtje maakt mij niet vrolijk :-s Stom zeg..

  89. @nigel:

    Ja, in de U.S. waarschijnlijk. De telefoon zelf ondersteund het ook wel, alleen T-Mobile niet.

  90. Beetje vreemd dat het niet werkt op een iPhone, maar wel op mijn oude Sony Ericsson K810i. Heb daar mijn i-150 kaart ingestopt en het werkt perfect.

  91. tethering aan of uit maakt voor mij toch niets uit  van de anderhalf uur die ik van Nijmegen naar Zutphen afleg (trein) heb ik ongeveer 7 minuten G3  en zelf af en toe geen GSM! Niet meer van deze tijd die dekking.

  92. Angst, pure angst. Als we kunnen gaan tetheren, kunnen we onbeperkt gaan downloaden en zuigen we heel Tmobile netwerk plat.

  93. Origineel geplaatst door Mikki
    @nigel: Ja, in de U.S. waarschijnlijk. De telefoon zelf ondersteund het ook wel, alleen T-Mobile niet.

    in de US is het ook niet hoor, op de apple site staat dat tethering tijdelijk niet in de US en sommige andere landen mogelijk is

  94. Als ze voor het tetheren nou is een soort dag limiet doen, zoals wat nu het maximumgebruik is per dag per gebruiker en dat er dan vervolgens niet gigantische bestanden gedownload kunnen worden.

  95. Wat een lakse houding van T-mobile zeg! Ze hebben blijkbaar hun huiswerk niet gedaan. Service naar de klant? Wat is dat? Al maanden is bekend dat die nieuw Iphone op 8 juni wordt gelanceerd. Zorg dan dat je je zaakjes op orde hebt en de beslissingen zijn genomen. Hoe moeilijk kan het zijn? Kom op zeg.

  96. Origineel geplaatst door Michiel
    Wat een lakse houding van T-mobile zeg! Ze hebben blijkbaar hun huiswerk niet gedaan. Service naar de klant? Wat is dat? Al maanden is bekend dat die nieuw Iphone op 8 juni wordt gelanceerd. Zorg dan dat je je zaakjes op orde hebt en de beslissingen zijn genomen. Hoe moeilijk kan het zijn? Kom op zeg.

    Helemaal mee eens!

  97. Origineel geplaatst door Milan
    Wat is POS?

    Point Of Sale

    M.a.w.: displays, posters, folders en andere rotzooi om de winkel op te leuken.

  98. Origineel geplaatst door ScoeS
    ScoeS

    Ik ben het volledig met je eens: in Nederland hebben we echt veruit het voordeligste iPhone contract!

    Origineel geplaatst door joopieej
    Origineel geplaatst door ScoeSDaarnaast: 7.2 mbit wordt ondersteund, maar niet op het iphonecontract…Hoezo? Leg is uit :p

    Dat komt doordat de snelheid geknepen wordt. Jouw kabelinternet aansluiting ondersteund ook 100mbit ofzoiets, maar dat krijg je niet zomaar, daar moet voor betaald worden.

    Verder vind ik dat mensen niet zo moeten zeuren over dat upgraden van bestaand iPhone contracten. Tuurlijk zou het mooi zijn als er een regeling komt, maar ze zijn dat zeker niet verplicht. Heb je daar ooit om gevraagd als je na een jaar je Nokia beu was maar nog een jaar verder moest?

  99. Hiervoor heb ik maar 1 woord…..

    OPTA

    Oftewel http://www.opta.nl/nl/ en flink klagen over het fijt dat T-mobile een product aanbied dat niet te gebruiken is op de manier die de consument verwacht van het betreffende product.

  100. 1 ding weten nu zeker; die zgn. hotshot T-mobile mevrouw die gisteren live werd gebeld in jullie uitzending zat dus ook glashard te liegen dat ze ‘niets wist’ en dan nog volhouden ook. Of het is weer de zoveelste ‘manager’ (met titel die bij voorkeur niet op een visitekaartje past) die geen enkele vorm van beslissingsbevoegdheid heeft.
    Want het is duidelijk dat dit soort FAQ’s en uitgebreide instructies aan winkels niet in 5 minuten in elkaar geknutseld (en zeker niet besloten) worden.

  101. @Sander:

    wel eens van je browser user-agent gehoord ?

    nee? de meeste niet.

    sowiezo gaan je data packages andere dingen doen, vermoedelijk over (voor hun) overwachtte poorten.

    tl-dr: ze hebben het na 0.1 seconde door, of ze iets doen is een tweede

  102. Ben ik de enige die zich afvraagd wanneer tethering dan WEL beschikbaar komt? Als ze zich aan hun smoes houden dt het netwerk het niet aan kan, dan moeten ze dat ktu netwerk er maar moeten aanpassen!

  103. Origineel geplaatst door Sjaak
    1 ding weten nu zeker; die zgn. hotshot T-mobile mevrouw die gisteren live werd gebeld in jullie uitzending zat dus ook glashard te liegen dat ze ‘niets wist’ en dan nog volhouden ook. Of het is weer de zoveelste ‘manager’ (met titel die bij voorkeur niet op een visitekaartje past) die geen enkele vorm van beslissingsbevoegdheid heeft.Want het is duidelijk dat dit soort FAQ’s en uitgebreide instructies aan winkels niet in 5 minuten in elkaar geknutseld (en zeker niet besloten) worden.

    Helemaal mee eens. Alsof ze te maken had met een stel kleuters die je nog iets kunt voorliegen. Zeg dan dat je nog niks mag zeggen. Wees eerlijk maar ga niet liegen. Volgens mij les één die je als woordvoerder geleerd moet hebben.

  104. Origineel geplaatst door Sygic
    Ben ik de enige die zich afvraagd wanneer tethering dan WEL beschikbaar komt? Als ze zich aan hun smoes houden dt het netwerk het niet aan kan, dan moeten ze dat ktu netwerk er maar moeten aanpassen!

    Hoezo kan dat netwerk dat niet aan? Hoe zit het dan met als die dongels enzo? En wat dan nog? Als je aan het surfen bent via de iphone dan verbruik je toch hetzelfde aantal kb’s als dat je zou doen als je surft via je macbook?

  105. Origineel geplaatst door Michiel
    Origineel geplaatst door SygicBen ik de enige die zich afvraagd wanneer tethering dan WEL beschikbaar komt? Als ze zich aan hun smoes houden dt het netwerk het niet aan kan, dan moeten ze dat ktu netwerk er maar moeten aanpassen!Hoezo kan dat netwerk dat niet aan? Hoe zit het dan met als die dongels enzo? En wat dan nog? Als je aan het surfen bent via de iphone dan verbruik je toch hetzelfde aantal kb’s als dat je zou doen als je surft via je macbook?

    Als je goed leest bedoel ik te zeggen dat tmobiles melding dat hun netwerk er nog niet klaar voor is, is dus een leugen om hun ktudongle verkoop nog enigzins ‘hoog’ te houden. Uit interne bronnen gehoord dat dongles van all providers in NL ruk verkopen

  106. iedereen die zeurt maar over over een upgrade regeling zodat je er 2 jaar bovenop krijgt op je abonnement……
    het is toch niet verboden om een 2e abonnement af te sluiten?
    dan heb je ook je oude abonnement nog een jaar lopen en een nieuwe van 2 jaar met een nieuwe i-phone.

    maar persoonlijk wacht ik liever een jaartje en begin met een vers abonnement aan de dan weer nieuwste I-Phone

  107. @ronald:

    Dat moet financieel wel mogelijk zijn natuurlijk. Veel mensen willen of kunnen geen 2 iphone abonnementen betalen of vinden het weg gegooid geld omdat ze dan 1 van de 2 niet meer gebruiken.

  108. Origineel geplaatst door John
    @ronald: Dat moet financieel wel mogelijk zijn natuurlijk. Veel mensen willen of kunnen geen 2 iphone abonnementen betalen of vinden het weg gegooid geld omdat ze dan 1 van de 2 niet meer gebruiken.

    2xi150=i300¿¿¿¿¿

    de meeste reacties die ik lees over dat onderwerp lijken voor die mensen zo belangrijk te zijn dat een i150 aboo-tje dan toch een aardige oplossing is?

    tuurlijk, je kan ook gewoon een t-mobile shop inlopen en vragen of ze je een i-phone willen doneren, maar als je een nieuwe G3s wil moet je niet schraal zijn.
    oude abbo opzeggen alvast, i150 abo-tje erbij nemen en niet meer mekkeren 🙂

  109. Al die commotie over dat tetheren is een beetje onzinnig, in het contract van het abonnement staat namelijk ook duidelijk dat tethering verboden is dus waarom zou T-Mobile het dan aan gaan bieden?

  110. @ronald:

    Was het allemaal maar zo makkelijk 😉 Ik snap je wel, voor mij zou het ook een prima oplossing zijn maar helaas geld dit niet voor iedereen.

    Wel is het zo dat als je iets niet kan betalen je niet moet zeuren….ben ik met je eens….maar hopen mag natuurlijk wel 😉

  111. Eerlijk is eerlijk…
    Zijn de vernieuwingen spannend genoeg om dit soort abo-fratsen uit te halen !?!?

    Afgezien van video (en daar heb ik niet zoveel mee), vind ik van niet….

    WAT is het “hebben !!!” aspect, wat niet al in OS 3 zit !?!

  112. @Peter B.:

    Vind het persoonlijk ook niet Peter. Ik hou ook lekker mijn 3G als er geen regeling komt, die voldoet nog prima.

    Het zou een optie voor mij kunnen zijn, maar doen……nee dan wacht ik wel tot mijn abbo af loopt.

  113. Het Iphone virus stijgt hier aardig wat mensen naar het hoofd.

    Wat een commotie om Apple laatste hebbedingetje.

    Hebbe hebbe heb gewoon voor de voor saus.
    Het hebben van die Iphone 3GS ter wijl je nu nog een 3G hebt is toch niet van levens belang?

    Triest.

  114. Het Iphone virus stijgt hier aardig wat mensen naar het hoofd.

    Wat een commotie om Apples laatste hebbedingetje.

    Hebbe hebbe heb gewoon voor de voor saus.
    Het hebben van die Iphone 3GS ter wijl je nu nog een 3G hebt is toch niet van levens belang?

    Triest.

  115. Hmmm, jammer dat tetheren niet kan (zonder omslachtige jailbreak). Zag de 3GS wel als een mooie opvolger van m’n oude N95 waar ik de afgelopen twee jaar met veel plezier mee heb lopen tetheren…. via T-mobile.

  116. Origineel geplaatst door Milan
    Die 50 euro voor reservering, wordt die afgetrokken van de aanschafprijs? Of betaal je die EXTRA?Wat is POS?Geen tethering? T-mobile is echt slecht bezig. Ik ga duimen voor een simlock vrije Iphone 3GS in Belgie!(nogmaals)

    Welk deel van ‘vooruit betalen’ begrijp je niet?

  117. Ik hoop niet dat als er veel mensen zijn die toch tethering gaan gebruiken dat het 3G netwerk dan overbelast wordt waardoor ik niet meer normaal kan internetten op mijn iPhone… Zeg nou zelf, als je voor € 30,- per maand een telefoonabonnement hebt inclusief internet zou je dit dus ook thuis kunnen gebruiken icm je laptop bijvoorbeeld.. Zo zal het dataverkeer enorm toenemen en heb je kans dat niemand straks meer kan internetten toch?

  118. “Omdat ons netwerk daar nog niet geschikt voor is”

    Dat is bullshit. Tethering is iets tussen de telefoon en de client en heeft niets te maken met het netwerk.

    Ik tether al sinds het begin van GSM, destijds met een SonyEricsson -> Palm via infra-rood. Later met diverse 3G telefoons via blue-tooth -> diverse MacBooks.

    Dat tethering niet wordt toegestaan heeft niets te maken met de techniek maar met de samengeknepen billen van operators. Ze zijn doodsbenauwd dat iedereen tegelijk data gaat gebruiken.

    Want ondanks dat men ‘breedband internet’ belooft zijn hun netwerken niet in staat om meer dan 10Mbps per cel (= zendmast) en niet meer dan 100Mbps in totaal over het netwerk foutloos te transporteren.

    Vaak zelfs wordt er flat-fee mobiel breedband internet verkocht, maar blijkt dat flat-fee ineens geen flat-fee is na 1GB, dat breedband geen breedband is, dat internet geen internet is omdat er gefilterd en geknepen wordt. Streams bijvoorbeeld.

    3G is een duurbetaalde leugen!!

    Een insider.

  119. @knip:

    Precies!

    En als ik het goed begrepen heb staat in de algemene voorwaarden dat tethering niet is toegestaan. Dus als ze dat willen toestaan, moeten ze de voorwaarde toch wijzigen?
    En dan stapt iedereen natuurlijk vrolijk over van de 3G naar de 3Gs.

  120. Ik zou het trouwens wel raar vinden als de nieuwe 3GS 7.2 mbit internet aan kan, maar dat T-Mobile dan achterblijft op 2 mbit max.. Iemand enig idee daarover?

  121. wat een onzinnige reacties. de nederlandse consumentwil altijd het onderste uiot de kan. voor 30 pleuro heb je onbeperkt internet(max 2mbps) +150smsjes +150 minuten reken dan eens uit wat je bij een andere provider kwijt bent…een aap kan de som maken!!

    en dan wil je m daarbij ook nog als modem kunnen gebruiken??? waar moet je als bedrijf nog aan verdienen dan??? stelletje verwende nesten die nederlandse consumenten.

  122. @hux:
    Daar ben ik het wel mee eens, ik heb nu een mooie telefoon, met onbeperkt internet en (voor mij) voldoende belminuten en smsjes voor € 30,- per maand. Dat vind ik geen geld eigenlijk. Nou wil men er ook nog tethering bij zodat ze thuis kunnen internetten via hun pc/laptop.. Ik snap wel dat ze dit niet willen bij T-Mobile.

  123. raar, want ik heb een Nokia E90 en kan die gewoon als modem gebruiken!! En: T-mobile als provider!!!

  124. inderdaad, tethering alleen voor noodgevallen; zit een paar dagen zonder dsl en gebruik sinds gisteren PDAnet tethering op mijn Google Phone via het T-Mobile netwerk samen met een client geïnstalleerd op de laptop. Installatie ging allemaal erg soepel (zonder toot access) en werkt overigens geweldig!

    T-Mobile & IPhone = no tethering
    T-Mobile & GPhone = tethering alright

    —->>> ? ? ? ? <——-

  125. hmm met vodafone als provider kan ik gewoon tetheren hoor!

  126. dus iedereen die wil theteren neemt maar een andere phone ipv de iphone

    dat gemier over thetering heeft nu lang genoeg aangehouden
    jullie hebben nu eenmaal gekozen om een tmobile abbo te nemen omdat je persee de iphone wilde , en liefst zo goedkoop mogelijk.
    dus daar moet je dus maar in schikken nu .

  127. Raar, Windows Mobile en andere mobiele telefoons kunnen het al jaren. Of je nou content via je iphone of via je notebook bekijkt…. dat maakt niets uit.

  128. Lees net dat xs4all een voip app voor iphone uit gaat rollen:

    http://www.bright.nl/xs4all-app-voor-voip-iphone

    Overigens, e.e.a. schijnt te worden gedicteerd door apple en NIET door t-mobile; “Don’t shoot the piano player”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.