iPhone OS 3.0 GM voor ontwikkelaars, op 17 juni voor iedereen

Ontwikkelaars kunnen sinds vannacht iPhone OS 3.0 GM downloaden. Dit is een vrijwel definitieve versie van de firmware, die op 17 juni voor iedereen beschikbaar komt.

tabbladenBij alle commotie rondom de nieuwe iPhone 3G S zouden we bijna vergeten dat vannacht ook iPhone OS 3.0 GM (Gold Master) voor ontwikkelaars beschikbaar is gekomen. Deze vrijwel definitieve versie van de iPhone-firmware geeft een vooruitblik op wat we straks kunnen verwachten. Zo blijkt het straks mogelijk om 11 schermen met applicaties te vullen en kunnen de ontwikkelaars al aan de gang gaan met het downloaden van films via iTunes. Op 17 juni komt de firmware beschikbaar voor iedereen.


Tipgever Chris begreep dat de gewijzigde knoppen onderin de iTunes-applicatie op de iPhone erop wijzen dat de film- en videodownloads nu vanaf de iPhone mogelijk zijn. Hij was zo aardig om een drietal screenshots te maken:

Bovenstaand screenshot met 10 schermen (het maximum is 11) is in de WWDC-keynote te zien na ongeveer 01:16 uur, zo viel tipgever Bart op.

Een tipgever die zich Anoniem noemt, vertelt dat hij/zij na wat eigen onderzoek erachter is gekomen dat iPhone OS 3.0 GM gewoon te installeren is, ook als er geen ontwikkelaarsaccount aan je iPhone is gekoppeld. Zelf uitproberen kan altijd maar (gratis advies): doe het niet op een iPhone die je dagelijks nodig hebt.

Snow Leopard blijkt ook al te downloaden via de website van Apple (developeraccount vereist), meldt tipgever Leon.

Onderstaand promofilmpje van Apple maakt ons alvast warm voor de videofuncties in iPhone OS 3.0. Hiervoor heb je wel de nieuwe hardware nodig.

Dank ook aan de andere tipgevers: Jeremy en Nolan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2009, 14:04
Categorie Apps
Onderwerpen goldman sachs, ontwikkelaars
150 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.