Reacties voor: iPhone 3G: ook bij TIM Italia voor 499 en 569 euro

Telecom Italia heeft in navolging van Vodafone aangekondigd dat ze de iPhone met een prepaid-kaart gaan aanbieden. De prijzen liggen op hetzelfde niveau en uit kort uitgelekte gegevens blijkt dat de abonnementen vanaf 30 euro per maand aangeboden worden.

Reacties: 22 reacties

  1. pfff zo duur weeral 🙁
    ja ja iphone wordt overal goedkoper … SURE NOT !
    dit kost al evenveel als de 1ste iphone helemaal in het begin ..

  2. Ach boeiuh. We weten al lang dat ie niet gratis wordt…

  3. Vraag blijft nog steeds:kan je een Nederlands SIM in zo’n iPhone stoppen en er meteen mee bellen?
    Of zit er een beveiliging waardoor alleen italiaanse SIMs het in die toestellen doen?

  4. Maar wel goedkaoper als in nederland dus.. Misschien toch aantrekkelijk om hem daar te halen en te unlocken als dat mogelijk is..
    Scheelt 120 euro, niet heel veel maar toch wel behoorlijk.

  5. Dus, bij AT&T kost de iPhone 16Gb $299,= plus $200,= is $499,= is 325,= Euro!
    Komt nog een beetje bij (Tax, invoer, etc..) Dus voor een slordige 400,= Euro heb je een toestel wat b.v. de HTC TyTn II op alle fronten verslaat
    en welke zonder abo ruim 600,= kost. Ik vindt de iPhone best te doen op deze manier 😉
    Is nog steeds minder dan de eerste serie in het begin hoor.
    Alleen zul je of zelf moeten vliegen of nog een dikke 100,= Euro
    voor de “ondernemer” erbij moeten tellen. Zelfs dan vind ik het nog te doen 🙂

  6. Mijn vraag is is ook , kun je zo’n italiaanse pre paid kopen en m vervolgens voorzien van je eigen nederlandse sim kaart , indien ja, dan weet ik welke kant ik op ga om erheen te halen,ik betaal liever iets meer voor het toestel zodat ik zelf kan kiezen welk netwerk/abo ik erbij wil hebben.Maar vooralsnog lijkt niemand te weten of dit zo werkt of niet.

  7. Zeer redelijke prijzen, als je ziet wat je nu voor een beetje HTC of Nokia neer moet leggen.

  8. dus tóch abbo-los een iPhone kopen in de USA?
    dat zou mooi zijn! Betaal je eigenlijk nog hetzelfde! 🙂

  9. Er staat nergens dat wij als Nederlanders dan wel een iPhone in de VS kunnen kopen hoor. Ook staat er nergens aangegeven dat als je er $200,- bovenop betaald dat je dan een simlock vrije iPhone krijgt.

  10. Ik begrijp niet dat er nog steeds mensen zijn die denken dat je zomaar een iphone uit de states mee kunt nemen. Zoals ik het heb begrepen is de enige manier om aan een iphone zonder abonnement te komen er eentje uit een land te halen waar koppelverkoop niet is toegestaan, danwel uit italië.

  11. De prijs van 299dollar in de US is toch alleen inclusief een abbo.. dus die optie valt al af voor ons nederlanders. Je krijgt in de us de iphone namelijk niet meer mee zonder abbo, deze moet direct in de winkel worden afgesloten in tegenstelling tot voorheen..

  12. Dus, bij AT&T kost de iPhone 16Gb $299,= plus $200,= is $499,= is 325,= Euro!
    Komt nog een beetje bij (Tax, invoer, etc..) Dus voor een slordige 400,= Euro heb je een toestel wat b.v. de HTC TyTn II op alle fronten verslaat
    en welke zonder abo ruim 600,= kost. Ik vindt de iPhone best te doen op deze manier Is nog steeds minder dan de eerste serie in het begin hoor.
    Alleen zul je of zelf moeten vliegen of nog een dikke 100,= Euro
    voor de “ondernemer” erbij moeten tellen. Zelfs dan vind ik het nog te doen

    Bedoel dan dat je tegen AT&T zegt van “ja ik zie toch van het contract af” en dat je vervolgens $200,- boete krijgt?

  13. ik zit ook nog vol vragen;

    – kan je er 1 in italie kopen en hier unlocken
    – zijn er nog steeds handelingen bezig om ook simlock vrij in nl te krijgen

    mij is het ook duidelijk geworden dat je sowieso geen iphone uit amerika kan kopen tenzij je daar een abbo afsluit, wat natuurlijk niemand wil

  14. wacht tot ie in België te koop is, koppelverkoop is hier ook verboden, dan moet je niet zo ver gaan!

  15. Ik snap niet waarom iedereen zit te klagen dat de iPhone te duur is? Alle vergelijkbare soorten van GSM kosten >500 euro, zonder abonnement. Waarom zou de iPhone hier een uitzondering op moeten zijn?
    Integendeel, de iPhone kan wat veel van deze GSMs niet kunnen, of waar de software omslachtiger is.

    Jullie willen een zeer goed uitgeruste GSM voor een appel en een ei? Neen, de prijs is zeker niet te hoog. De iPhone 1G kostte toch ook ongeveer 500euro(Soms minder, soms meer)?

    Wil je hem simlock vrij, dan betaal je daar een prijs voor.

  16. Ik heb toch nog even een vraag he, stel je koopt in Nederland een Iphone 3G zonder abbo, kan je dan wel een sim only er in doen(met internet) en dan zonder gezeur alle updates en alles via de officiele weg doen? Dus geen gezeur met jailbreaks en weet ik veel..wie kan me een goed antwoord geven? thnx..

    En ja over de prijs…wat verwacht je nou van een apparaatje dat ”vernieuwend” is. Ineens gaan alle andere bedrijven ook allerlei ”touch” dingen toevoegen. Voor zoiets als de Iphone betaal je nu eenmaal wat meer dan een standaard phone. Je betaalt wat meer maar krijgt er zeker meer (leuke ervaringen) voor terug. Het is gewoon up to you of je bereid bent dit te willen betalen;)

  17. Voor alle duidelijkheid.. Usa is uitgesloten, tenzij je een ssn (social security nr) hebt en een usa abo wilt..?! Vanuit belgië en italië zal je een losse iphone kunnen kopen, de pest is dan dat je deze moet unlocken..daarmee kan je dus niet normaal je firmware upgraden, visual voicemail zal niet werken, misschien de app-store ook niet? Misschien de assisted onderdelen vd a-gps (locatie bepaling via de masten van t-mobile) ook niet? Wat hou je dan nog over van de i-phone 3G ervaring..voor mij wordt het gewoon mn contract verlengen, al heb ik hem ook liever sim-lock vrij..t is (iig voorlopig) ff niet anders!

  18. Ik volg eigenlijk alle discussies die er gaan over de Iphone, maar toch is datgene wat ik zou willen weten nog steeds niet duidelijk. Graag zou ik op een ” legale” manier een Iphone kopen ZONDER abonnement. Eigenlijk gewoon ook zoals ik mijn Imac heb gekocht, ook zonder breedband verbinding, want die had ik al ;-). Ik ben in de gelukkige omstandigheden dat ik nog nooit een telefoon heb gekocht (altijd een van de zaak gekregen), maar deze Iphone wil ik gewoon hebben. Daarom verbaas ik me er ook zo over dat ik niet gewoon zo’n ding kan kopen en bellen en internetten zonder alle bijbehorende flauwekul van jailbreaken en unlocken.

    In mijn geval is de situatie:
    *Heb een abonnement van de zaak, welke is afgesloten bij Vodaphone. Corporate abonnement, dus switchen naar Tmobile is onmogelijk.
    *Wil graag een Iphone, waarbij ik niet hoef na te denken of een firmware upgrade e.d. wel of niet werkt. Hij moet het gewoon doen. Ik wil er tenslotte best de normale prijs voor betalen.

    Ik had het al over een ” legale” manier. Het is voor mij wel duidelijk dat ik hem niet in Nederland zal kunnen gaan kopen. Maar in zo’n prepaid toestel uit Italie zou ik toch gewoon mijn SIM in kunnen drukken en dan werkt ie? Of anders de Belgische variant? Ik snap het verhaal niet dat het niet zou werken. Kan iemand me dat misschien uitleggen waarom dat het geval is?

    Telefoon en internet zou het toch gewoon moeten doen?
    A-GPS (lijkt mijn onwijs handig) toch ook? Ik neem aan dat bij A GPS gewoon ” gekeken” wordt naar de ontvangst van de telefoonmasten in het algemeen, en die worden vergeleken met een Database. En dat dit niet alleen de masten zijn van T-mobile?
    Visual Voicemail kan ik me wat bij voorstellen dat dit niet werkt, kan provider specifiek zijn. Maar ik kan ‘t volgens mij ook wel missen

    Hoop dat jullie me wat duidelijkheid kunnen geven

  19. @Verhulk:

    Ik zit ongeveer hetzelfde als jij: ik heb nog een abonnement (weliswaar niet via de zaak) en ik wil een iPhone waarbij ik me niet druk hoef te maken over het wel of niet slagen van een firmware update.

    Ik had ff geleden nog wat op het forum geplaatst (even snel gekopieerd, dus kan extra info bijzitten waar je niks aan hebt):

    – Apple verkoopt via bepaalde providers. In NL dus T-Mobile.
    – De provider geeft enkel een iPhone bij bepaalde abonnementen. Doorgaans was het zo dat bij een abonnement geen simlock op het toestel gezet werd, maar niet altijd. Wellicht dat er op de iPhone gewoon een simlock komt, abbo of niet.
    – Sommige providers gaan ook iPhones verkopen i.c.m. pre-paid. In dat geval wordt er ALTIJD een simlock op gezet.
    – In België en Frankrijk is het zogenaamde ‘koppelverkoop’ verboden. Dat wil zeggen dat de iPhone ook los verkocht dient te worden. Dit zal echter tegen een fikse prijs zijn. Daarnaast komt de iPhone in die landen later (17 juli).

    Als je dus een losse iPhone wilt kun je:

    1) een iPhone kopen in een land waar koppelverkoop verboden is (dus België of Frankrijk). Ik neem aan dat daar geen simlock op zit. Ik verwacht in ieder geval wel dat de iPhone los een stuk meer kost.
    2) Verder kun je een iPhone pre-paid kopen, maar dus MET simlock. De pre-paid kaart kun je natuurlijk weggooien.

    Roaming kosten (internationaal bellen) betaal je enkel als je met de pre-paid kaart van dat land belt. Dus als je met een Italiaanse simkaart belt in Nederland. Als je een los toestel wilt is het natuurlijk de bedoeling dat je je eigen simkaart met je eigen nummer kunt gebruiken.

    Het is vrij simpel: simlock erop betekent jailbreaken en unlocken. Enige manier om dit niet te hoeven doen is een iPhone zonder simlock kopen. En die komt mogelijk enkel in België en Frankrijk.

    Het enige wat ik NIET weet is: als je in NL een Vodafone abbo hebt en je koopt een pre-paid iPhone bij Vodafone Italie, zijn de simlocks hetzelfde? Is een Vodafone kaartje gewoon een Vodafone kaartje of maken ze nog onderscheid per land ook? Als ze hetzelfde zijn dan kun je daar zonder zorgen een pre-paid iPhone kopen die hier op je huidige abbo gewoon werkt.
    Hadden ze dan ook maar een Italiaanse Telfort :s

    De iPhone zelf functioneert niet anders per land 🙂

  20. Vragen, vragen …zolang niemand het kan uittesten, zullen deze vragen in de lucht blijven hangen. Ikzelf heb een zakelijk KPN abonnement en wil ook een 3g, al maanden verheug ik me op het feit dat ik 4-7 naar LA vlieg, voor een vakantie. Mijn zwager woont daar en heeft een ss-nummer en adres, dus dat zou moeten lukken. Waar ik nieuwsgierig naar ben, is het afkopen van het abonnement, met name wat dat gaat kosten. Dat jailbreaken is een kwestie van 1 a 2 weken voordat ze dat voor mekaar hebben, dus daar ben ik niet bang voor.

    Nou maar hopen dat het gaat lukken.

    grt,
    Jan

  21. ga hem gewoon kopen in Belgie, hier komt hij zonder abonnement en simlockvrij…
    oke je betaalt dan iets meer, maar het zal wellicht ook maar een 500 euro zijn ofzo.

  22. Ik zit er idd over na te denken om gewoon ff naar Antwerpen te rijden (is maar 1,5 uur rijden. Valt dus best mee) en m daar dan simlock vrij etc te kopen. En dan gewoon mn eigen simmetje er in te duwen ..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.