iTunes Store verkoopt meer dan 5 miljard muzieknummers

Apple heeft 5 miljard muzieknummers via de iTunes Store verkocht. Tegelijk kondigt rockster Kid Rock een boycot tegen iTunes aan, omdat de artiesten er niets aan verdienen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Kid RockApple heeft vandaag aangekondigd dat er tot nu toe 5 miljard muzieknummers zijn verkocht via de iTunes Store. Daarmee is iTunes uitgegroeid tot de grootste online muziekwinkel in de VS, met de grootste muziekcatalogus: 8 miljoen nummers. Ook zitten er inmiddels 50.000 films in de collectie die gebruikers kunnen kopen of huren, al is het aanbod nog niet in elk land beschikbaar.

Toevallig kondigde de Amerikaanse rockster Kid Rock gisteren aan, dat hij niet langer muziek via iTunes verkoopt. Zijn argument is dat Apple en de platenmaatschappijen er geld aan verdienen, maar dat de artiesten geen cent terug zien. Kid Rock zei daarover tegen de BBC:

We all know the stories of the Otis Redding’s and Chuck Berry’s and Fats Domino’s who never got paid. So the internet was an opportunity for everyone to be treated fairly, for the consumer to get a fair price, for the artist to be paid fairly, for the record companies to make some money.

Die belofte schijnt niet te zijn uitgekomen. Kid Rock raadde mensen eerder aan om muziek gewoon te downloaden. Zijn nieuwste album Rock ‘n’ Roll Jesus staat op nummer 1 in de VS, ondanks het feit dat hij niet in iTunes te koop is. Maar misschien komt hij uiteindelijk nog wel eens terug.

Via: iClarified
Bedankt: Truckdiver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2008, 1:38
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.