Zo kan Apple emoji overzichtelijker maken op de iPhone

Hoe meer emoji erbij komen, hoe onoverzichtelijker het wordt. Dat geldt vooral voor de gezichtjes. In dit voorstel kun je zien hoe Apple het kan oplossen: door de emoji per categorie in te delen, van optimistisch tot negatief.

Reddit-gebruiker sir_think_alot_alot kwam op de proppen met onderstaand idee. Apple zou de emoji kunnen indelen in positief, negatief, overig, lichaamsdelen, beroepen en dergelijke. Het spookje en de clown komen dan in ‘overige’ terecht, terwijl de kotsende emoji in de categorie ‘negatief’ valt. Zo kun je makkelijker onderscheid maken tussen gevoelens, zonder een hele reeks plaatjes langs te lopen.


Een ander idee van dezelfde redditor is om een zoekfunctie toe te voegen. Zo’n emoji-zoekfunctie heb je al als je het Gboard-toetsenbord van Google gebruikt. Daarmee kan je trouwens ook gifjes zoeken voor in je chats en documenten.

Emoji per categorie

Apple zou dit idee nog verder kunnen uitwerken, bijvoorbeeld door gebruikers de mogelijkheid te geven om hun eigen categorieën te maken bij het sorteren. Dat zou bijvoorbeeld kunnen via de instellingen: je krijgt alle emoji te zien en kunt daarna je eigen groepen aanmaken. Vervolgens kun je emoji zoeken op naam of categorie. Of Apple dit gaat doen is nog maar de vraag. Het zou voor doorsnee gebruikers al snel te ingewikkeld worden. Ontwikkelaar Orangebananaspy heeft al aangeboden dat hij/zij ermee aan de slag gaat, zodat we binnenkort misschien een nieuwe tweak hiervoor tegemoet kunnen zien.

Meer doen met emoji? Bekijk dan eens hoe je meer uit het emoji-toetsenbord haalt. Een van de populairste is Gboard en als je met het Japanse Kana-toetsenbord bezig wil gaan, dan kan dat ook. In ons overzicht van emoji-toetsenborden voor iPhone en iPad vind je nog veel meer mogelijkheden.

Bekijk ook

De beste emoji-toetsenborden voor iPhone en iPad

Emoji versturen we al jaren, maar het kan altijd makkelijker. Met deze emoji-toetsenborden verstuur je de bekende én nieuwe gezichtjes op originele nieuwe manieren, of maak je het jezelf gewoon een stuk gemakkelijker.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.