iPhone 2.0 kan YouTube-filmpjes vanuit Safari afspelen

YouTube-filmpjes worden voortaan als preview in Safari getoond wanneer je firmware 2.0 op de iPhone hebt geïnstalleerd. De iPhone speelt de video's af via de YouTube-software op de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

YouTube in SafariDe iPhone heeft geen Flash-ondersteuning nodig om YouTube-filmpjes in de browser te kunnen afspelen, zo blijkt uit ervaringen met firmware 2.0. Als je iPhoneclub op je iPhone leest en daarbij embedded YouTube-filmpjes tegenkwam, moest je op een aparte link klikken. Dat hoeft nu niet meer: er verschijnt een preview van de video waarop je kunt klikken. Je wordt dan nog wel steeds doorgestuurd naar de YouTube-speler op de iPhone, net zoals je bij het bekijken van QuickTime-video’s wordt doorgestuurd naar de iPod-videospeler. De functie werkt alleen wanneer websites de embedded code van YouTube-filmpjes hebben gebruikt.


Om te illustreren hoe het werkt hebben we hieronder een YouTube-filmpje van de nieuwste videoclip van Radiohead toegevoegd.

De functie werkt niet bij andersoortige Flash-filmpjes, zoals die van Vimeo (voorbeeld) en ook niet bij oudere iPhoneclub-nieuwtjes met YouTube-filmpje (voorbeeld) omdat we tot nu toe een speciale plugin gebruikten.

Een andere kleine verbetering in firmware 2.0 is dat de knop .com nu is uitgebreid met meer domeinnaam-uitbreidingen: hou je de knop .com op het iPhone-toetsenbord ingedrukt dan verschijnt er een rijtje knoppen met .net, .edu en .org.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.