Dienstmededeling: Forum downtime voor herstructurering

In verband met een complete herindeling van het iPhoneclub Forum zal deze woensdagnacht vanaf 23:30 uur gesloten zijn voor onze forumleden.

iPhone ForumIn verband met een grondige herstructurering van het iPhoneclub-forum zal vanavond na 23:30 tot vroeg in de ochtend het forum gesloten zijn voor alle bezoekers. Met de herstructurering willen we meer onderscheid gaan aanbrengen tussen de verschillende soorten bezoekers sinds de lancering van de iPhone 3G. Er zullen vier verschillende gebruikersgroepen gaan komen die bepalen welke informatie je wel of niet te zien krijgt. Van deze groepen kun je zelf ‘lid’ worden, dus er is geen sprake dat wij bepalen in welke groep je thuishoort.

De vier door ons gedefinieerde gebruikersgroepen zijn:

  • Geen modificaties (iPhone 3G)
  • Installer-software (iPhone 1.0 en iPhone 3G)
  • Firmware 2.x Unlock (iPhone 1.0 en iPhone 3G)
  • Firmware 1.x Unlock (iPhone 1.0)

Geen modificaties (iPhone 3G)

De eerste groep is vooral bedoeld voor alle nieuwe leden die helemaal geen behoefte hebben aan al dat hackinggedoe, maar wel graag willen meepraten over bijvoorbeeld software uit de App Store, tips en tweaks willen lezen of tegen onvoorziene problemen aanlopen.

Installer-software (iPhone 1.0 en iPhone 3G)

Installer is voor veel iPhone-bezitters van het eerste uur (iPhone 1.0) de vaste plek om extra software te downloaden. Nu Apple ook de App Store heeft aankondigd is daar ook een officieel kanaal bijgekomen. Deze groep bepaalt dus of je het subforum ‘Installer’ wel of niet getoond wil hebben. Ben je bijvoorbeeld een iPhone 3G-bezitter met een officieel abonnement en heb je dus geen behoefte aan unlockinformatie, maar wil je wel graag niet-gesigneerde software draaien via Installer, dan schakel je deze gebruikersgroep in. Uiteraard is deze groep ook bedoeld voor alle iPhone 1.0-bezitters die alles over Installer-software willen lezen.

Firmware 2.x Unlock (iPhone 1.0 en iPhone 3G)

Ben je niet van plan om over te stappen naar T-Mobile of wil je niet vastzitten aan een langlopend contract en liever sim-only verder, dan is dit jouw groep. De forums die onderdeel zijn van deze gebruikersgroep zullen alle unlockonderwerpen behandelen, voor zowel iPhone 3G-bezitters als iPhone 1.0-eigenaren die willen overstappen op firmware 2.0.

Firmware 1.x Unlock (iPhone 1.0)

Bevalt je oude iPhone met firmware 1.x nog prima, dan kun je lid worden van dit onderdeel. Je wordt dan verder niet lastiggevallen met unlocknieuws over firmware 2.0, totdat je besluit wel de overstap te maken. Dan kun je naar wens deze groep ingeschakeld laten of verlaten en de groep hierboven activeren.

Op de eerste groep na – dat zou immers weinig zin hebben – zijn alle groepen te combineren. Kies je voor alle groepen, dan zie je dus gewoon het forum zoals we dat al sinds de start van het forum hebben, maar dan beter ingedeeld. Kies je minder groepen of maar een groep, dan zie je dus alleen die specifieke informatie.

We hopen hiermee de grote stroom informatie en hulpvragen op een beter gestructureerde manier te kunnen beheren. Vragen naar aanleiding van dit nieuws kun je morgenochtend weer kwijt in het forum. Geef ons even de gelegenheid om de transformatie naar de nieuwe indeling te maken met het vertrouwen dat we de juiste oplossing kiezen. Morgen bij de opening van iPhoneclub Forum 2.0 zal alles een stuk duidelijker zijn dan we hier nu kunnen uitleggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2008, 22:24
Categorie Round-up
Onderwerpen iCulture forum, iPhoneclub

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.