iPhone 11 teardown detail

iPhone 11 teardown toont geen onderdelen voor tweezijdig opladen

Eerder kon je al lezen over de iPhone 11 Pro teardown, waarbij enkele onderdelen werden gevonden voor tweezijdig opladen. Nu is de gewone iPhone 11 aan de beurt, de smartphone voor iedereen. Opvallend is dat daarin de benodigde onderdelen ontbreken.

iPhone 11 teardown

iFixit heeft de iPhone 11 uit elkaar gehaald, om te zien welke onderdelen erin zitten. Het blijkt dat er bij dit toestel geen aanwijzingen zijn dat Apple tweezijdig opladen wilde ondersteunen. Wel zit er hetzelfde moederbordje in als de iPhone 11 Pro (Max), maar het nieuwe circuitboard onder de batterij ontbreekt. Ook zijn er geen aanwijzingen dat Apple speciale voorzieningen heeft aangebracht voor warmtemanagement, terwijl dat bij de Pro wel het geval was. Toch werden er nog wel een paar interessante ontdekkingen gedaan.

Zo maakte iFixit een röntgenfoto van de dubbele camera van de iPhone 11, waaruit blijkt dat er ook voor de groothoeklens aan optische beeldstabilisatie (OIS) is gedacht. De donkere gebieden op de foto zijn elektromagneten. Bij de ultragroothoeklens ontbreekt die eigenschap.

iPhone 11 teardown camera

Interessant is ook dat Apple’s goedkoopste iPhone hetzelfde moederbord heeft als de duurdere modellen. Daarbij is gekozen voor een rechthoekige compacte uitvoering in twee verdiepingen.

iFixit iPhone 11 teardown

Wat iFixit betreft krijgt de iPhone 11 het cijfer 6 als reparatiescore. Ze vinden dat het toestel in feite een iPhone XR is met wat technologie van de iPhone 11 Pro. Als je alles wilt weten kun je het beste even de fotoreportage van iFixit bekijken. Of lees ons eerdere artikel over de iPhone 11 Pro teardown!

iFixit iPhone 11 teardown

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2019, 17:47
Bron Bron iFixit
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, iphone 11

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.