Teardown iPhone 11

iPhone 11 Pro teardown: onderdelen gevonden voor tweezijdig opladen

De teardown van de iPhone 11 Pro staat online! iFixit is ook deze keer weer bezig geweest met het uit elkaar halen van alle onderdelen en trof daarbij onderdelen aan voor tweezijdig opladen. Kan de functie alsnog via een software-update geactiveerd worden?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Op vrijdag ging de iPhone 11 in de verkoop en dat betekent dat ook de specialisten van iFixit weer aan de slag zijn gegaan. Deze keer zijn we erg benieuwd naar een aantal zaken: is de batterij daadwerkelijk groter? En zitten er onderdelen voor tweezijdig opladen in? Er werd de afgelopen weken veel over gespeculeerd. De functie zou er gewoon in zitten, maar zou softwarematig zijn uitgeschakeld.


iFixit ontleedde een iPhone 11 Pro Max en ontdekte twee connectors die naar de L-vormige accu leiden. De ene aansluiting loopt naar de Lightning-poort en de andere naar het moederbord. Tijdens het testen van de connectors bleek dat je de iPhone zoals gebruikelijk kunt opladen met de Lightning-poort, terwijl de andere connector niet was aangesloten. Ook bleek draadloos opladen te zijn uitgeschakeld in die richting. In ieder geval zit er een circuit in voor warmtemanagement.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Al met al blijft er nog steeds veel onduidelijk. Er zijn onderdelen aanwezig, maar het is onduidelijk of en hoe Apple dit zomaar op een later moment kan activeren. Volgens analist Ming-Chi Kuo heeft Apple op het laatste moment besloten om de functie niet te activeren, omdat het opladen niet efficient genoeg gebeurde. Apple zou die problemen achteraf nog kunnen oplossen, maar kan nu de toestellen in handen van gebruikers zijn alleen nog softwarematige oplossingen bieden.

Teardown iPhone 11

Er lijken geen veranderingen te zijn op het gebied van draadloos opladen zelf. De nieuwste iPhones laden op met dezelfde snelheid en efficiency als de eerdere modellen, op maximaal 7,5 Watt.

iFixit ontdekte later nog een nieuw circuitbordje onder de batterij, die bedoeld kan zijn voor tweezijdig opladen.

Overigens blijft Apple-fan René Ritchie beweren dat er überhaupt nooit plannen zijn geweest om tweezijdig opladen te ondersteunen op de iPhone 11. Het is nooit in productie gegaan en het zou dus ook niet op het laatste moment zijn ingetrokken.

iPhone 11 teardown

Andere ontdekkingen
iFixit ontdekte nog meer tijdens de teardown. Zo is de nieuwe accu in de iPhone 11 Pro Max 18 procent dikker (0,7mm), heeft 21% meer volume en is 33% zwaarder. Dat zul je ook merken aan het gewicht. Het toestel zelf is 0,4mm dikker. Door het achterwege laten van 3D Touch kon Apple het display 0,25mm dunner maken. Anders waren de iPhones van dit jaar nog forser geworden.

Wat RAM betreft: er zit 4GB werkgeheugen in. Daarnaast waren er geruchten dat Apple nog 2GB RAM voor de camera aanwezig was, maar iFixit heeft dat niet kunnen aantreffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: bestellen, prijzen en specificaties. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwe iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen!

iPhone 11
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.