Reacties voor: iPad ondersteunt Flash in promotiefilmpje Apple

Er zijn veel mensen die klagen over de Apple iPad. Onder andere omdat deze geen Flash ondersteunt, waardoor sommige websites onbruikbaar zijn. Nu heeft het weblog 9TO5Mac een ontdekking gedaan. In een promotiefilmpje, dat al vlak na de introductie beschikbaar was, is te zien hoe iemand de website van The New York Times bekijkt op de iPad. Er wordt een pagina getoond waar normaal Flash voor nodig is om deze te bekijken.
Lees het complete artikel → iPad ondersteunt Flash in promotiefilmpje Apple
Jelle Ages - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ik denk inderdaad het laatste, tijdens de demo die steve jobs gaf zag ik toch echt dat flash niet werkte…

  2. Is dit niet gewoon de iPad of iPhone versie van de webpagina? (chekt even)

    Werkt prima op mijn iphone 3g hoor, geen flash benodigd 🙂

    Edit: ff op Macrumors gekeken, daar staat dat de 31 places to go website van de NY times wel degelijk flash gebruikt, heb het even gecheckt, en jazeker dat doet hij.
    op de iphone dan ook broken plugin :), als de tablet dit wel doet, valt er een grote “Koopiknie” reden weg, (Nu nog films van usenet downloaden en meteen kunnen zien (ivm jailbreak ofzo))

  3. Foutje of niet het is (bewust?) erg slordig. Het wordt de hoogste tijd dat Apple eens serieus gaat luisteren naar zijn klanten. Flash, of je het nou goed vindt of niet, is gewoon onderdeel van het huidige internet en zonder Flash heb je gewoon niet de beschikking over alle content.

    Al die mensen die roepen dat HTML5 de toekomst heeft, dat zal allemaal best, feit is dat Flash het huidige internet domineert op interactie/animatie/film gebied. Voordat HTML5 echt ingeburgerd is zijn we zo één a twee jaar verder. En als je Flash een drama vindt schakel je het uit. Zo zou het moeten zijn!

    Nu maar hopen dat de iPad mogelijk toch Flash kan afspelen!

  4. Een verborgen feature hoop ik stiekem..

    who knows..

  5. Inderdaad, dan denk ik er nog over na, ik moet gaan kiezen tussen een ipad en een macbook, ik heb al een desktop en een laptop, alleen die laptop gaat maar 1 uur mee op de accu, en is dus niet geschikt om aantekeningen te maken bij lange colleges, iPad zou hier ideaal voor zijn.

    Wel ook erg jammer dat je niet beejive open kunt houden terwijl je in iwork bent, notificaties constant voor je neus zijn ook niet leuk, maar dit is weer iets anders he :-).

    Ideaal bankhangding als hij flash gebruikt, al is de macbook dat ook wel, net als elke laptop.

  6. van mij hoeft flash sowieso niet, veel te veel poespas.. wat tegenwoordig ook allemaal met AJAX en html5 kan.

  7. Ja ik hoorde daar niemand over Jobs gaat gewoon doodleuk NY times showen (rond 13e minuut keynote) en je zag duidelijk dat er zo’n groot wit veld met ontbrekende plugin logo op de site is.

  8. Op de eerste pagina van de iPod touch. Is op één van de foto’s te ziet dat hij een compas heeft. Dus dit zecht niks

  9. Op de Amerikaanse en Nederlandse Apple website’s staan ook foto’s van de iPad. De foto’s staan op de home-page van Apple, om de iPad te promoten. In een van die foto’s staat ook de website van The New York Times, die ook gebruikt wordt in de productvideo van de iPad.

    In de slideshow op de homepage: http://www.apple.com/nl/ of http://www.apple.com/

    Ik denk dus, dat dit echt een hele grove fout is, of dat we hieruit kunnen concluderen, dat de iPad toch Flash gaat ondersteunen.

  10. Op de voorpagina van nytimes zit linksonder een video gedeelte, ook flash. Die is ook zichtbaar in het promofilmpje (2:05)
    Maar op 1:43 van het filmpje is in de rechteronderhoek wel een leeg vak te zien. Op http://www.spin.com heb je daar een flash reclame object.

  11. Origineel geplaatst door Duco
    Op de eerste pagina van de iPod touch. Is op één van de foto’s te ziet dat hij een compas heeft. Dus dit zecht niks

    Volgens mij vergis je je met het Safari logo.

  12. Wohoho, niet zo voorbarig, had NYT niet gezegd dat ze de website(naast de native app) optimaal zouden maken voor de iPad tijdens de keynote? Dacht het wel. Ik denk dat je daar de pilot versie van ziet gemaakt voor in de filmpje.

  13. Inmiddels staat dit op MacRumors.com:

    “Update: MacRumors has heard from a source that The New York Times itself generated high-resolution images of several of its pages, including Flash and ad content, in order to improve the look of the pages for Apple’s use in iPad marketing materials.”

    Vrij vertaald:

    “Update: MacRumors heeft van een bron vernomen dat The New York Times zélf hoge-resolutie afbeeldingen heeft verzameld van verschillende pagina’s, inclusief Flash- en advertentieruimte, met als doel het verbeteren van de afbeeldingen die Apple gebruikt in zijn iPad-marketing materialen.”

    En zo zit dat dus!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.