Europese prijzen iPad uitgelekt via T-Mobile [update]

De prijzen van de iPad waren al bekend in dollars. Maar wat zou de iPad in euro's gaan kosten? T-Online, de online winkel van T-Mobile heeft de prijzen in euro's online gezet: vanaf 499 euro.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad t-mobileVan de iPad waren de prijzen in dollars al bekend. Maar waar we nog op zaten te wachten, waren de bijbehorende prijzen in euro’s. Zou Apple de dollarprijzen rechtstreeks naar euro’s omzetten, waardoor je als Europeaan eigenlijk teveel betaalt? Het lijkt er wel op: T-Online, de online winkel van T-Mobile in Duitsland, heeft namelijk de iPad met Europese prijzen online gezet: vanaf 499 euro.

Het lijstje met prijzen ziet er als volgt uit:

  • 16GB iPad alleen Wi-Fi – €499
  • 32GB iPad alleen Wi-Fi – €599
  • 64GB iPad alleen Wi-Fi – €699
  • 16GB iPad met Wi-Fi en 3G – €629
  • 32GB iPad met Wi-Fi en 3G – €729
  • 64GB iPad met Wi-Fi en 3G – €829

Dit zijn de prijzen zonder abonnement. Ik denk dat veel mensen teleurgesteld zullen zijn, niet alleen omdat 1 dollar ongeveer 70 eurocent waard is waardoor je een flinke ‘eurobonus’ betaalt, maar ook omdat het erop lijkt dat T-Mobile in Duitsland weer de exclusieve aanbieder wordt. Bij de iPhone sloot moederbedrijf Deutsche Telekom een contract af voor een reeks landen, waaronder Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Bij de iPad is het opnieuw T-Mobile?

t-mobile ipad europa

Niets is zeker, want grote bedrijven hebben de neiging om per ongeluk uitgelekte gegevens een paar uur later zomaar te ontkennen. Het gebeurde eerder deze week nog: de grote Amerikaanse winkelketen Walmart had de Nexus One op de website gezet, maar deed het later af als een “technical error”. Walmart gaat de Nexus One helemaal niet verkopen. Bij de iPad gebeurde deze week ook zo’n incident: McGraw-Hill beweerde in niet mis te verstane bewoordingen dat ze met Apple samenwerkten aan de Apple-tablet. Nu ontkent McGraw-Hill dat ze ooit iets met Apple te maken hebben gehad en dat ze daarom ook niet zijn genoemd tijdens de lancering van de iPad. We hebben het verkeerd gezien en gehoord.

Aan de prijzen op de website van T-Mobile kunnen dan ook nog niet de spreekwoordelijke rechten worden ontleend. Maar dat ze juist bij T-Mobile op de site verschijnen, is wel typerend.

Update 1: Bij navraag bleek dat het niet om de definitieve prijzen ging. T-Mobile heeft de prijzen vervolgens weer weggehaald. De pagina bestaat nog wel, maar verwijst nu door naar een algemene pagina over iPads en iPods. Bij Amazon.de was de iPad ook te zien met een prijs vanaf 499 euro. Amazon beloofde echter om latere prijsdalingen te verrekenen met mensen die een pre-order plaatsen. Bij Amazon stromen ook al de eerste klantrecensies binnen – nogal voorbarig, aangezien het klanten zijn die het apparaat nog nooit in handen hebben gehad. In de lijsten met bestverkochte producten staat de iPad al op nummer 1. Bij de 32GB iPad met Wi-Fi en 3G werd een prijs van €729 vermeld, maar ook die prijs is weer weggehaald.

Update 2: De Nederlandse Apple-retailer A-Mac gaat er vanuit dat de iPad vanaf 449 euro verkocht gaat worden, waarschijnlijk op basis van de gebruikelijke dollar/euro-omrekenverhouding van Apple.

Via: iFun.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:10
Categorieën Apple, Providers
Onderwerpen europa, geen tag, ipad, prijs, prijzen, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.