iPad Pro 2022 op tafel

Reacties voor: Dit zijn de nieuwe iPad 2022 prijzen (we zijn nog aan het bijkomen)

De prijs van de nieuwe iPads in 2022 is even schrikken! Ze zijn honderden euro's duurder geworden en een iPad Pro is daardoor niet meer onder de duizend euro verkrijgbaar. Zelfs de bestaande iPad Air en mini werden duurder. Wij laten de prijsverhogingen en de verschillen zien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 59 reacties

  1. Maakt niet uit. Ik zat al te wachten. Wil de pro M1 en die zal volgende week aardig zakken in prijs

  2. Ik wil graag weten: WAAROM? Waarom doet Apple dit? Zo jagen ze juist Apple-gebruikers weg, die dan genoegen (moeten) nemen met de concurrent.

  3. Ook de ipad 2021 is €50,- duurder geworden…

  4. Ik denk dat Apple zijn hand nu echt aan het overspelen is, ik ben een groot Fan vanaf dag 1 dus het doet me pijn dit te zien. 🥲

  5. Wanneer komt de nieuwe Samsung Tab uit?…

  6. Ik heb tijdens back 2 school nog een Macbook Air m1 en een ipad air m1 + pencil gekocht. Ik zou nu flink duurder uitgeweest zijn. Voorlopig waren dit mijn laatste aankopen bij Apple gezien de richting die ze op gaan met hun prijzen.

    De prijzen die ze tegenwoordig tellen voor hun producten zijn echt absurd. Magere updates en overjarige modellen in prijs verhogen…Ik ga voor een volgende aanschaf weer eens Android of Windows overwegen.

  7. Nou, keek uit naar de iPad Pro 2022. Leek me een mooie upgrade van de iPad Pro 2018… dacht nog, mocht de prijs wat stijgen, kan ik wellicht ook voor de Air gaan.

    Ik hou het nog wel ff bij mijn 2018!
    Heb mijn iPhone (nu 12 pro) ook niet vervangen…

    Weinig vernieuwing/verbetering, enorme prijsstijging.
    Helaasch..

  8. Ze prijzen zichzelf zo letterlijk uit de markt. Qua infrastructuur houd ik het bij Apple, maar de frequentie van aankopen gaat voor mij veel lager worden. Gezien de redelijk beperkte upgrades vind ik een nieuwe aankoop ook nog niet de moeite waard.

  9. al maand te wachten op de ipad 2022, maar net ff snel via amazon voor €340 de ipad 2021 gekocht!

  10. Had het idee om mijn iPad Pro uit 2017 te gaan vervangen, maar die blijkt nu nog zeker VIJF jaren mee te kunnen. En daarna zoek ik wel een ander merk..

  11. Alles word duurder, huizen, energie enz… maar Apple mag hun prijzen niet verhogen 🤔

  12. Dat wordt gewoon, net als met de iPhone, een paar jaar langer ermee doen voordat er een nieuwe aangeschaft wordt.

  13. @Guy: Jaarlijks een klein beetje verhogen is oke. Maar niet zó erg! Er is geen enkel iPhone 14 onder de duizend euro. Het verbaast me dat mensen die gewoon besteld hebben.

  14. Origineel geplaatst door iSan
    @Guy: Jaarlijks een klein beetje verhogen is oke. Maar niet zó erg! Er is geen enkel iPhone 14 onder de duizend euro. Het verbaast me dat mensen die gewoon besteld hebben.

    Ja gelijk gedaan. iPad Air en een iPhone pro Max… geen seconde spijt van gehad!

  15. Verhogen van de prijs is prima, we verdienen ook steeds meer. Maar oude modellen 140€ duurder maken, een nieuwe iPad enkel compatibel maken met een oude pencil waarbij je adapter moet hebben om te laden is echt absurd.

    Apple TV zonder ethernet, enkel voor de duurdere Apple TV. Tim coke is gek geworden dit heeft niks meer met Apple en kwaliteit te maken maar met hoe maak ik van 3 biljoen nog sneller 4 biljoen zonder daar extra voor te leveren of te innoveren. Maar inderdaad zoals hierboven al benoemd is, niet ieder jaar meer een nieuwe maar langer mee gaan doen. Dit gaat Apple uiteindelijk toch ook wel voelen dat mensen dat gaan doen

  16. Origineel geplaatst door Guy
    Alles word duurder, huizen, energie enz… maar Apple mag hun prijzen niet verhogen 🤔

    Als de prijsstijgingen bij Apple gekoppeld zijn aan de huizenprijzen, dan kunnen we binnenkort weer een crash verwachten in de prijs en oplopende voorraaden 😂

  17. Goodbye Apple, welcome Xiaomi! Wat een sukkels zeg. Apple met zijn flutupdates.

  18. Apple wordt enkel voor de rijken.

  19. En zelfs met deze absurde prijsverhoging nog steeds geen gelamineerd scherm in het instap model, teleurstellend.

  20. @iSan: Ik heb dit al eerder op een ander artikel gereageerd, maar zie veel mensen die hier niet lijken te weten hoe het komt dat de prijzen voor ons hoger zijn geworden, dus ik herhaal het nog een keer:

    Zuur dat die prijzen in euro’s allemaal zo omhoog gaan. Maar dit is gewoon puur te wijten aan de euro-dollar koers. Daarnaast moet je ook niet vergeten dat de Amerikaanse prijzen exclusief BTW zijn. Als je bij de Amerikaanse prijzen 21% erbij doet zit je dan ook al bijna op de europrijzen.
    Het blijft vervelend als je iets nieuws wil kopen maar het is onterecht om te zeggen dat Apple de prijzen sterk verhoogd heeft.

  21. Origineel geplaatst door Sandra Van Vaerenbergh
    Apple wordt enkel voor de rijken.

    Kijk, het was natuurlijk al nooit echt goedkoop he…

    Het komt nu gewoon harder aan omdat bedrijven weigeren fatsoenlijk de lonen te verhogen en hun winsten op peil willen houden omdat ze bang zijn voor de aandeelhouders.

  22. Origineel geplaatst door Swen
    Verhogen van de prijs is prima, we verdienen ook steeds meer. Maar oude modellen 140€ duurder maken, een nieuwe iPad enkel compatibel maken met een oude pencil waarbij je adapter moet hebben om te laden is echt absurd.

    Zelfs de dure Apple TV is goedkoper dan de oude. Vreemd genoeg is de Apple TV als enige wel goedkoper geworden.

    Maar hoge Apple prijzen komen vooral vanwege de slechte stand van de Euro. En dat is absoluut niet de schuld van Apple.

  23. Origineel geplaatst door Sandra Van Vaerenbergh
    Apple wordt enkel voor de rijken.

    Dat was het van origine altijd, en inderdaad, wat betreft prijzen gaan ze back to the roots. Alleen de “one more things”, die missen al enkele jaren. Voorlopen of echt iets “anders” presenteren, dat mist en daar passen de nieuwe oude prijzen niet bij.

  24. Ik wilde dit jaar eigenlijk een nieuwe, nou vergeet het maar, dit slaat nergens op. Maar zo te lezen ben ik niet de enige.

  25. @iSan: ben het 100% met je eens…..

  26. Die mensen zijn knetter gek geworden! Gaat nergens over, dit is zelfs te duur voor Apple (zegt een die hard Apple fan)!! Echt belachelijk, ik laat m lekker liggen!

  27. Origineel geplaatst door iSan
    Ik wil graag weten: WAAROM? Waarom doet Apple dit? Zo jagen ze juist Apple-gebruikers weg, die dan genoegen (moeten) nemen met de concurrent.

    Simpel. Zwakke euro ten op zichte van de dollar. 1$ = 1€. De koersen zijn zo’n 20% gezakt en daarmee werden Apple produkten vanuit Amerikaans perspectief flink goedkoper in Europa. Dat is nu gecorrigeerd. Tel overal maar 20% bij op en je komt vrijwel op de nieuwe prijs. Alleen de gewone iPad is echt duurder geworden.

  28. Origineel geplaatst door Daan
    @iSan: Ik heb dit al eerder op een ander artikel gereageerd, maar zie veel mensen die hier niet lijken te weten hoe het komt dat de prijzen voor ons hoger zijn geworden, dus ik herhaal het nog een keer:

    Zuur dat die prijzen in euro’s allemaal zo omhoog gaan. Maar dit is gewoon puur te wijten aan de euro-dollar koers. Daarnaast moet je ook niet vergeten dat de Amerikaanse prijzen exclusief BTW zijn. Als je bij de Amerikaanse prijzen 21% erbij doet zit je dan ook al bijna op de europrijzen.

    Het blijft vervelend als je iets nieuws wil kopen maar het is onterecht om te zeggen dat Apple de prijzen sterk verhoogd heeft.

    De instap iPad is 51% duurder geworden, dus ik begrijp dat de Dollar dit jaar ook 51% meer waard is geworden dan de Euro? Hmmmm ….

  29. Zo blij dat ik een aantal maanden geleden de pro 2021 heb gekocht. Wat een schandalig forse prijzen weer! En dan ook nog maar een minimale stap vooruit. Op deze manier gaat mijn pro nog jaren mee.

  30. Hoezo crisis? Ik denk dat het nieuwe instapmodel als zoete broodjes verkocht worden.
    Nou, mij in ieder geval niet gezien. Ik vind het een absurde prijsverhoging, ik doe niet meer mee met die gekkigheid. Doei Apple!

  31. @Appeltje: In Amerikaanse prijzen 100 dollar, dat is dus het verschil dat je kunt verklaren met een prijsverhoging van Apple (mijns inziens niet gek omdat het een totaal ander product is dan de iPad 9, maar daar kunnen we het over oneens zijn). De rest van het verschil komt toch wel degelijk door de door mij genoemde factoren.

  32. Nou iedereen kan zijn Apple apparaat wel een jaar langer gebruiken, en anders maar twee jaar langer. Je krijgt lang updates, en voor velen zijn ook de tweederangs updates nog wel voldoende, dat je nog alleen beveiliging krijgt. Meeste apps gaan wel lang door. En spullen gebruikt kopen scheelt ook enorm

  33. @Daan: nou hoe t ook zei, voor de instapper is het niet handig, kunnen ze juist beter bezuinigen op onderdelen zodat de prijs scherp kan blijven, want dat is primair t doen van de instap iPad

  34. In 2010 iPad 1 gekocht in Florida…$499. 16GB. Met inflatie van 12 jaar kom je dan op $680 nu (google maar…). Zie ik iets over het hoofd?

  35. Huh? De koers van de dollar is 20% hoger. Dus een prijsverhoging van 54% voor een instap iPad?

    Waanzin!!

  36. Dan koop je het niet en ga je lekker met een android schermpje spelen. Ik blijf bij apple. Ik zie nog geen beter alternatief op de markt. En die prijzen? Kijk naar de economie. Alles is vraag en aanbod.

  37. Wat ben ik blij dat ik een nieuwe iPad Pro M1 11” 128gb heb op de kop kunnen tikken deze zomer voor 740€ bij Mediamarkt op Red Friday.

  38. @Sandra Van Vaerenbergh: Niet voor de rijken maar voor mensen als hier, de discipelen van Apple, die Apple als meer zien dan een simpel stukje consumenten electronika

  39. @Daan: Dat is onzin Daan. De apparaten worden niet eens vanuit de Verenigde Staten verkocht, niet daar gefabriceerd ten tweede is het toepassen van de dollarkoers op consumenten artikelen puur fictief. Prijs van Samsung is bijvoorbeeld ook niet absurd omhoog gegaan. Dat mag dan wel geen Amerikaans bedrijf zijn, maar Albert Heijn producten is VS zijn ook niet opeens spotgoedkoop. Probleem is, als genoeg mensen redeneren zoals jij, dan wordt het geaccepteerd en kan er op gecashed worden, maar feitelijk is het onzin.
    Bedenk me net zelfs dat de sterke positie van de dollar de produktie van Applespul goedkoper maakt.

    @Rembert: Die redenatie zou kloppen als het product echt vanuit Amerika geleverd wordt en dat is dus niet zo. De keuze om dollarkoersen toe te passen is puur Apple zijn keus, maar eigenlijk totale onzin als je wereldwijd opereert. Bedrijven als Xiaomi en Samsung hebben ook geen gekoppelde prijzen.

  40. Voor de prijsverhoging zullen verschillende oorzaken aan te wijzen zijn. Maar deze verhoging is toch wel fors. Ik was van plan mijn iPad Pro te vervangen. Maar nu dus niet meer.

  41. @RedBeard: nou……. dat is maar zeer de vraag nu, gezien wat er allemaal gebeurd op prijs gebied. Ben nog heel tevreden met mijn iPad Air 2019. Doe ik nog wel paar jaar mee. De instapper van vorig jaar heeft weinig meer te bieden dan de air uit 19. ( 1 versie nieuwere chip)

  42. Gelukkig enkele weken terug de iPad Air 2022 met M1 gekocht, als ik dat nu zou moeten doen dan zou ik waarschijnlijk toch terug gaan naar het instapmodel want ik vind het gewoon teveel geld voor een tablet. Ik gebruik een iPad voor “er bij”, niet als absoluut noodzakelijk. Ik spreek mij niet uit over de prijsverhogingen want dat is nogal zinloos. Zal gewoon wat langer doen met mijn Apple apparaten dan gewoonlijk. Overstappen naar een ander platform of systeem vind ik geen goeie optie, gezien mijn bijzonder slechte ervaringen met een Pixel 6 en een FitBit watch, waarvan de standaard functies zoals bellen, vingerafdrukscanner en nog veel meer, niet eens fatsoenlijk werkten. Dan is het pas echt zonde van het geld. Fabrikanten van Chinese origine wil ik niks van kopen, met uitzondering van Taiwan. Ook Samsung is door mij een aantal jaren geleden in de ban gedaan, het is allemaal wel beperkend maar het zij zo. Voor mij blijft er dus weinig anders over dan Apple maar zolang zij goed werkende apparatuur leveren heb ik daar geen moeite mee.

  43. Mensen moeten echt ophouden met klagen over Apple’s prijzen.

    Ik vind het juist verrassend dat ze in Amerika (het blijft een Amerikaans bedrijf) de prijzen NIET hebben verhoogd. En dan niet te vergeten dat ze daar ook te maken hebben met enorm hoge inflatie.

    Apple maakt dus GEEN gebruik van de huidige inflatie om meer te cashen. Alleen in dit geval is de Euro zo gedaald ten opzichte van de Dollar dat ze de prijzen wel moeten verhogen. Dus ja, ook de prijzen van de huidige modellen.

  44. @Marti: volgens mij zegt ook niemand dat hoor. En klagen over hogere prijzen doen we overal ook in de supermarkt dus bij Apple ook. Maar los daarvan gaat normaal het voorgaande model in prijs omlaag en nu juist omhoog dat totale verschil is best groot

  45. @Fred: Valt wel mee Fred. Als de euro veel minder waard wordt ten opzichte van de dollar, en een Amerikaans bedrijf wil even veel dollars voor een bepaald product, dan zal de prijs in euro’s toch echt omhoog moeten.

  46. WoW dat is niet mis 🤦🏽‍♂️.

  47. Wou graag de nieuwe iPad kopen ,maar dat word hem niet wat een prijsverhoging met de vorige edities.

  48. Denken jullie ook niet dat Apple erg aan het “verkennen” is hoe ver ze kunnen gaan met de prijzen? Uiteraard naast de al bekende oorzaken als euro-dollar koers, geopolitieke spanningen, chiptekorten en hogere transportkosten.

    Simpel beredeneerd; stel Apple verkoopt 20% minder in aantallen, maar genereert desondanks toch 10% meer omzet en misschien nog wel meer winst (mede door de hoge prijzen), dan heeft Apple zakelijk gezien een goede keuze gemaakt toch? Daarnaast wil Apple misschien (nog) meer premium zijn, aangezien andere fabrikanten ook hogere prijzen zijn gaan hanteren voor telefoons en electronica.

    Persoonlijk vind ik er trouwens van alles van, maar Apple klanten zijn trouw dus ook hierbij zullen er mensen genoeg zijn die de portemonnee trekken…

  49. Origineel geplaatst door Mr. Element
    Goodbye Apple, welcome Xiaomi! Wat een sukkels zeg. Apple met zijn flutupdates.

    Je hebt geen update nodig toch? De iPad pro van 2 jaar terug is nog steeds beter dan elke andere tablet van de concurrentie. Ja, ook de Tab S8 Ultra. Als je toch wilt overstappen, heb een Ultra voor je liggen. Laat me maar weten lol

  50. Origineel geplaatst door Digilike
    Ze prijzen zichzelf zo letterlijk uit de markt. Qua infrastructuur houd ik het bij Apple, maar de frequentie van aankopen gaat voor mij veel lager worden. Gezien de redelijk beperkte upgrades vind ik een nieuwe aankoop ook nog niet de moeite waard.

    Tablets van Apple zijn het nooit waard geweest om elke jaar te upgraden dus weet niet waarom je nu erover zeurt lol. Alleen de power-user vervangt ‘m jaarlijks.

  51. Origineel geplaatst door MJ
    Nou, keek uit naar de iPad Pro 2022. Leek me een mooie upgrade van de iPad Pro 2018… dacht nog, mocht de prijs wat stijgen, kan ik wellicht ook voor de Air gaan.

    Ik hou het nog wel ff bij mijn 2018!

    Heb mijn iPhone (nu 12 pro) ook niet vervangen…

    Weinig vernieuwing/verbetering, enorme prijsstijging.

    Helaasch..

    Alleen power-users moeten ipads upgraden. Er is te weinig concurrentie in de tablet wereld. Een 2018 ipad pro is nog steeds een topper.

    iPhone 12 Pro v 14 Pro:

    120Hz LTPO display
    2000nits peak brightness ipv 1200nits
    A16 ipv A14 processor
    48MP camera + ProRes + Cinematic Mode ipv 12MP
    Bluetooth 5.3 ipv 5.0

    Als jij dat ziet als weinig verbetering dan lieg je tegen jezelf hoor.

  52. Origineel geplaatst door Karst
    Wanneer komt de nieuwe Samsung Tab uit?…

    Volgend jaar zomer ergens? Wil je naar Samsung switchen? Heb nog Een Tab s8 ultra liggen. 5 uurtjes gebruikt in totaal

  53. @Florian: Nee, volgens mij is het echt zo simpel dat het gewoon aan de euro-dollar koers ligt. Kijk maar naar de prijzen in Amerika, die veranderen niet (sterk). Het verschil tussen de (niet) stijging daar en de stijging hier komt aardig overeen met die valuta koers.

  54. @SSQ: Wat is er mis met je s8 tab?

  55. @Daan: Precies dit!
    Het is toch logisch dat ze in alle landen hun winstmarges gelijk willen houden?

    Als je het nieuws volgt dan zijn de iPhone prijzen in alle landen ook verschillend. Dit heeft altijd te maken met invoerkosten, de koers en belastingen. Apple producten waren vaak 10 euro goedkoper in Duitsland, vanwege het lagere BTW tarief. Zodra de euro dollar koers ging veranderen begin Apple alleen in de EU de prijzen aan te passen, niet in Amerika.

    Het is dus logisch dat het hiermee te maken heeft en mensen die denken dat Apple probeert om het te rekken en maar wat probeert zit er zo naast.

  56. Het waren al relatieve instap prijzen bij Apple. Maar je kunt nu wel stellen dat ze zich geheel terug trekken uit het instap gebeuren. Ik verwacht bij de volgende iPhone se ditzelfde effect. Alleen middenklasse een hoge klasse. Duur duurder duurst…… (iPad/ air / pro) eerst is de 2021 er nog als betere instap prijs maar die verdwijnt uiteindelijk, dan heeft Apple geen echte lagere budget meer. Moet je gebruikt kopen om in zelfde prijzen te komen.

  57. Zit serieus aan een ander merk te denken….

  58. @SSQ: Allemaal cosmetisch waar de gemiddelde gebruiker weinig van ziet. 120 hz leuk, iets soepeler, boeiend als je uren achter elkaar op je telefoon ziet. Bluetooth marginale upgrade voornamelijk iets zuiniger, A14 snel zat, helderheid als je op het strand gaat zitten met dat ding, 48MP totale kolder normale 35mm was vergelijkbaar met 20mp en je foto’s hoeven niet naar A0 formaat opgeblazen te worden en een spiegelreflex van een paar honderd euro maakt mooiere plaatjes. Dus nee de verschillen zijn leuk op papier maar voor de rest boeit het niet zoveel. Wat echt een verbetering zou zijn is een usb-c aansluiting en een paar honderd euro prijsverlaging.

    @Daan: Dat is een keuze en geen oorzaak.
    De Ipad wordt niet vanuit Amerika geleverd, alleen wordt de dollar als basis gebruikt.

  59. Wat zo jammer is is dat Ipad apps zo actief geweerd worden van M1 en M2 macbooks en mini’s.
    Ik heb een ipad mini en een macbook air m1 en zou dolgraag die ipad mini dumpen.
    Ik gebruik die Ipad alleen nog voor een paar duffe spelletjes die prima draaien op een M1 zie patch voor 11.3.
    Developers beginnen er niet aan en Apple laat installatie niet toe.
    De apple watch is een series 5, na deze moet het nog spannend worden en goedkoper dan een Ultra, wil ik nog een nieuwe kopen, een horloge vervangen elke paar jaar is sowieso kolder, ik heb een Breitling liggen uit begin ’90 die perfect werkt en dat de komende 50 jaar ook nog doet.
    De iphone nu een 13 en vooral geen pro. Over 1,5 jaar weer een nieuwe als Vodafone weer eens een pallet heeft ingekocht, alleen dan zijn de prijzen wat leuker.
    De weg die Apple nu volgt zal ertoe leiden dat ik ga uitdunnen. De mini heb ik ook al geschrapt en als het nog iets doller wordt gaat waarschijnlijk de macbook air ook op marktplaats en is het terug naar Windows.
    Ben Apple een beetje zat met hun hebberigheid.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.