iPad 2 leidt tot nieuwsgierige bezoekers in Apple-winkels

Het bezoek aan de Apple Store neemt toe zodra Apple nieuwe producten introduceert. Zo is er momenteel een run op de Apple Store vanwege de iPad 2.

apple storeDe Apple Store bestaat bijna 10 jaar. Wereldwijd zijn er al 323 officiële Apple Stores en het lijkt erop dat we binnenkort ook eentje in Nederland krijgen. Als je wel eens in een Apple Store bent geweest, is je vast opgevallen dat er nogal wat mensen doelloos rondhangen. Maar ongemerkt wordt er ook een miljardenomzet gedraaid: in het afgelopen kwartaal werd er voor 3,19 miljard dollar via de Apple Store verkocht en dat is een groei van 90 procent! Analist Charlie Wolf van Needham & Co zag dat bezoek aan de Apple Store toeneemt als er nieuwe producten zijn. Zo is er momenteel een run op de Apple Store omdat mensen benieuwd zijn naar de iPad 2.

Eigenlijk is het altijd al zo geweest. In 2007 was er een piek vanwege de iPhone en in 2010 kwamen mensen langs om de eerste generatie iPad te bekijken. Ook al is de Apple Store in veel landen online te vinden, veel mensen willen toch even komen kijken en vasthouden.

Op 19 mei bestaat de Apple Store 10 jaar en Apple zou plannen hebben om dan ook de 1 miljardste klant te huldigen. De eerste winkel ging in mei 2001 open. Dit jaar komen er naar verwachting 40 nieuwe locaties bij. Toch nam het aandeel van de Apple Stores in de totale verkopen van Apple af van 21,6 procent (tweede kwartaal 2008) naar 12,9 procent (momenteel). Dat heeft te maken met het steeds grotere distributienetwerk: mensen kopen meer online en gaan naar lokale winkels zoals APR’s, telefoonwinkels, operators en grote winkelketens zoals Walmart en Media Markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2011, 12:17
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, ipad

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.