iOS vergeet de verjaardagen van opa’s en oma’s

Contacten die meer dan 77 jaar geleden zijn geboren worden niet weergegeven in de verjaardagskalender van iOS, zoals op de iPhone en de iPad.

Verjaardag van oma (flickr)Gebruik jij een verjaardagskalender van iCal, iOS 4 en MobileMe? Zorg dan dat je de verjaardag van je opa of oma niet vergeet! Contacten die meer dan 77 jaar geleden zijn geboren worden namelijk niet weergegeven in de verjaardagskalender. De kalender haalt gegevens over de geboortedagen automatisch uit de profielen van gebruikers in het Adresboek, maar slaat mensen ouder dan 77 jaar over.

Apple heeft een tijdelijke oplossing voor het probleem: is je oma geboren op 10 januari 1920? Maak haar dan iets jonger! Vul als verjaardag 10 januari 1940 in, zodat ze wel verschijnt in de agenda. En die twintig extra jaartjes? Ach, die onthou je wel, toch?

De verjaardagen van oudere mensen verschijnen wel in de kalender op de website Me.com. Ook via gesynchroniseerde clients, zoals iCal in Mac OS X en Microsoft Outlook in Windows, zijn de verjaardagen van 77+-ers gewoon te bewonderen.

Apple heeft nog niet bekend gemaakt waardoor het probleem ontstaat. Waarschijnlijk wordt de bug in de volgende versie van iOS opgelost.

Via: Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2010, 9:35
Categorie Achtergrond
Onderwerpen activity, ios 3, microsoft, verjaardag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.