iPad Pro Martin Hajek

iOS 9 bevat speciaal iPad Pro-toetsenbord

Apple heeft het toetsenbord voor de iPad Pro nu alvast in de iOS 9-beta gestopt. Het iPad Pro-toetsenbord verschijnt enkel op hogere resoluties.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad Pro Martin HajekiOS 9 bevat een speciaal, groter toetsenbord, waarschijnlijk bedoeld voor de iPad Pro met 12,9-inch-scherm. Dit ontdekte ontwikkelaar Steven Throughton-Smith. Het toetsenbord kan op het moment nog niet worden gebruikt, maar is wel in de code van iOS 9 terug te vinden. In een tweetal screenshots is het speciale iPad Pro-toetsenbord nu alvast te zien.

#ipadproconfirmed

Het grotere keyboard in iOS 9 lijkt vooral op een fysiek toetsenbord. Er zit een capslock knop aan de linkerzijde. Aan de bovenkant vind je alle cijfers. Op iedere rij zitten meer toetsen, waardoor er extra ruimte is voor leestekens. Dit toetsenbord zou goed werken op een grotere iPad, omdat er dan meer schermruimte is om alle extra knoppen te tonen. Zou je dit keyboard op een iPad mini of iPad Air gebruiken, dan is de kans groot dat je per ongeluk op de verkeerde knoppen tapt. Dit nieuwe toetsenbord zou enkel op hogere resoluties tevoorschijn komen.

iPad Pro toetsenbord 1

iPad Pro toetsenbord 2

iOS 9 zit vol met hints naar een grotere iPad Pro. Het speciale iPad Pro-toetsenbord is de meest duidelijke verwijzing die we tot nu toe in iOS 9 zijn aangetroffen. Volgens bronnen krijgt de iPad Pro een 12,9-inch-scherm en kan hij zelfs met muis en toetsenbord worden bediend.

iOS 9 is op het moment enkel in betavorm beschikbaar. Een publieke beta volgt in juli, waarna de uiteindelijke iOS 9-update in de herfst uitkomt.

Lees ook: Apple werkt aan een iPad Pro: 3 hints in iOS 9

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2015, 18:23
Categorie Geruchten
Onderwerpen ios 9, ipad pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.