yo-app-iphone

Yo-app compleet vernieuwd met groepen, inbox en nieuw uiterlijk

De Yo-app heeft een fikse update gekregen, met Yo-groepen, berichten sturen naar niet-Yo-gebruikers en een inbox.

yo-app-groepenDe handige app Yo heeft een grote update naar versie 2.0 gekregen. De bediening van de app is aangepast, waarbij je nu naar links of rechts moet vegen om te kiezen wat je wilt sturen. Door op en neer te vegen bepaal je wie het bericht gaat ontvangen. Yo heeft ook een nieuw uiterlijk gekregen: alles ziet er net een tikje anders uit, vanaf het openen van de app tot het verzenden van een berichtje.

De Yo-app kreeg in 2014 grote bekendheid omdat het maar één functie had: een ‘Yo’-berichtje naar vrienden sturen. Aanvankelijk leek dat behoorlijk zinloos, maar naarmate er meer functies werden toegevoegd, zagen mensen toch wat je ermee kon doen. Ondertussen hebben media-organisaties de app ontdekt. Je kunt via Yo bijvoorbeeld ook notificaties ontvangen van Product Hunt en TechCrunch. Het icoontje van de app is in ieder geval zo minimalistisch mogelijk gebleven: een paars vlak, meer niet.

Met z’n allen in een Yo-groep

Yo heeft in versie 2.0 een groepschat ingevoerd. Het is daarbij niet de bedoeling dat je echt met elkaar gaat kletsen. “Alleen de interessante dingen”, belooft Yo, dus bijvoorbeeld foto’s, locaties en Yo-berichten. In één moeite stuur je een foto naar al je vrienden of naar collega’s die moeten werken, terwijl jij al lekker op vakantie bent. Of deel je locatie met familie, zodat je samen kunt afspreken. Veel sneller dan via een sms’je.

Iedereen yo’en

yo-apple-watchOok nieuw is dat je vrienden kunt toevoegen, zelfs als ze geen account op Yo hebben. Ze krijgen jouw bericht te zien en kunnen reageren, zonder zelf de app te installeren. Je kunt niet-yo’ers zelfs toevoegen aan groepen, zodat ze niet buiten de boot vallen als jij in een vlaag van verstandsverbijstering hebt besloten om alleen nog maar via Yo te communiceren.

Tenslotte kun je met de nieuwe Yo Inbox meteen zien welke Yo-berichten je hebt gemist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2015, 12:52
Categorie Apps
Onderwerp yo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.