iOS 9 met iPads en iPhone.

Publieke tweede beta’s van iOS 9.3.3 en OS X 10.11.6 nu te downloaden

Het is weer zover: Apple heeft weer nieuwe betaversies uitgebracht. Het gaat om iOS 9.3.3 waarvan vanavond de tweede betaversie beschikbaar gekomen is. In deze nieuwe update worden bugs opgelost.

iOS 9 met iPads en iPhone.
Apple heeft vanavond de tweede publieke beta voor iOS 9.3.3 en de tweede publieke beta voor OS X 10.11.6 beschikbaar gesteld. De betaversies voor ontwikkelaars verschenen gisteren al. Ook verschenen gisteren tvOS 9.2.2 beta 2 en watchOS 2.2.2 beta 1.

Tweede publieke beta van iOS 9.3.3 met bugfixes

Het gaat in iOS 9.3.3 enkel en alleen om bugfixes. In deze versie worden geen nieuwe functies of mogelijkheden toegevoegd, maar Apple focust Apple zich op het stabieler en bugvrij maken van het besturingssysteem. Voor echte nieuwe functies zullen we waarschijnlijk moeten wachten op iOS 10 die tijdens de WWDC van 2016 aangekondigd gaat worden.

iOS 9.3.2 verscheen op 16 mei 2016, maar dat verliep niet geheel vlekkeloos. Veel mensen met een 9,7-inch iPad Pro kregen na het updaten een onbruikbaar apparaat door Error 56, waardoor Apple genoodzaakt was om die versie van iOS 9.3.2 terug te trekken. Inmiddels speelt dit probleem niet meer.

De tweede beta van iOS 9.3.3 is beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars. De betaversie is over the air te downloaden.

OS X El Capitan 10.11.6 publieke beta 2

Heb je ook een Mac in je bezit, dan kan je rekenen op een nieuwe publieke betaversie van OS X. Apple heeft van OS X El Capitan 10.11.6 de tweede betaversie uitgebracht. Hiervoor geldt hetzelfde als iOS 9.3.3: bugfixes en oplossingen voor problemen. Dat betekent dat deze versie hetzelfde stramien volgt als OS X 10.11.5, dat ook al enkele bugs oploste.

De tweede beta van OS X 10.11.6 download je als geregistreerde ontwikkelaar of betatester via de Mac App Store. Je vindt de nieuwe betaversie onder het Updates-tabblad.

tvOS 9.2.2 beta 2

Als je een vierde generatie Apple TV onder je televisie hebt staan, dan kun je binnenkort helemaal je lol op. Voor de nieuwste Apple TV heeft Apple ook zo’n bugfixupdate in ontwikkeling en deze versie is vanavond ook aanbeland bij de tweede beta. tvOS 9.2.2 lost bugs en problemen op, maar het is niet bekend welke dat precies zijn. Waarschijnlijk heeft het te maken met de nieuwe functies die in tvOS 9.2 toegevoegd werden.

De tweede beta is rechtstreeks vanaf de Apple TV te installeren en is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Van tvOS komen geen publieke betaversies beschikbaar. De update volgt net als de andere nieuwe versies ergens in de komende weken voor alle gebruikers.

watchOS 2.2.2 beta 1

Tot slot is vandaag ook nog de eerste beta uitgebracht van watchOS 2.2.2. Terwijl watchOS 2.2 een vernieuwde Kaarten-app bracht, moet watchOS 2.2.2 enkele bugs en problemen oplossen. Echter is ook hier onbekend om welke bugs dit gaat, gezien er geen grote problemen bekend zijn.

De update is te downloaden voor ontwikkelaars en installeer je rechtstreeks op een Apple Watch. Net als met elke andere update moet de Apple Watch gekoppeld zijn aan de oplader en verbonden zijn met de iPhone. De update start je dan ook vanuit de Watch-app op de gekoppelde iPhone. Ook watchOS 2.2.2 komt ergens in de komende weken beschikbaar voor het grote publiek.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 07 juni: Vanwege het verschijnen van de publieke betaversies is dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2016, 19:37
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerp ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.