iPad Pro vastgelopen door iOS 9.3.2

Apple gaat ‘Error 56’ onderzoeken, waarbij iPad Pro vastloopt op iOS 9.3.2

iOS 9.3.2 blijkt dramatisch uit te pakken voor bezitters van een 9,7-inch iPad Pro. Bij sommige modellen loopt de iPad finaal vast.

Heb je een 9,7-inch iPad Pro, dan kun je beter even wachten met updaten naar iOS 9.3.2. Deze update laat bij sommige mensen de iPad Pro vastlopen. Op Twitter zijn meerdere ervaringen te lezen van mensen die daardoor last hebben van een ‘bricked’ iPad Pro. Zij kregen de foutmelding ‘error 56’ in beeld.

iPad Pro vastgelopen door iOS 9.3.2

Update 18 mei 2016: Apple heeft aangegeven dat “een klein aantal” iPad-exemplaren is getroffen door dit probleem. Ze gaan het onderzoeken. Mensen die hun iPad niet via iTunes kunnen herstellen, moeten contact opnemen met Apple Support.

iOS 9.3.2 verscheen vanavond en lost vooral bugs en andere problemen op. Maar het introduceert ook weer een nieuw probleem. Niet alle bezitters van een 9,7-inch iPad Pro blijken er overigens last van te hebben. Herstellen via iTunes lost het probleem niet op.

Heb je ook last van dit probleem (of juist niet) en heb je een 9,7-inch iPad Pro, dan horen we dat natuurlijk graag. Heb je de update nog niet geïnstalleerd, dan raden we uiteraard aan om nog even te wachten.

Error 56: hardwareprobleem

Volgens de documentatie van Apple heeft error 56 te maken met een hardwareprobleem. Om het op te lossen zou je de nieuwste versie van iTunes moeten installeren, kijken of er problemen zijn met beveiligingssoftware van derden, om vervolgens tot twee maal toe te herstellen. Blijf je het probleem houden, dan raadt Apple aan om contact op te nemen met de supportafdeling.

Waarschijnlijk kan Apple het probleem niet op afstand oplossen. We verwachten daarom dat ze snel een nieuwe versie van iOS 9.3.2 uitbrengen, alleen bedoeld voor bezitters van de 9,7-inch iPad Pro.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 18 mei: Reactie van Apple toegevoegd en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2016, 8:48
Categorie iOS
Onderwerp ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.