iOS 8 Safari voorkomt automatisch doorsturen naar App Store

In iOS 8 kun je vanuit Safari niet zomaar naar de App Store worden doorgestuurd door reclamespam. Sinds iOS 8 beta 2 is de functie geblokkeerd.

reclame-in-appsHet is nogal frustrerend als je tijdens het bladeren in je mobiele browser opeens wordt doorgestuurd naar de App Store. Er zijn websites die reclamebanners gebruiken, waarbij het automatisch gebeurt. Je zit even je favoriete roddelsite te bekijken en hop! Zonder ergens op te klikken zit je opeens in de App Store en krijg je Clash of Clans of een andere melkkoe voorgeschoteld. Even denk je: “Klikte ik toch per ongeluk?” Maar nee, de banners sturen je automatisch door. In iOS 8 is dat voorbij. In de releasenotes van iOS 8 beta 2 staat dat het niet langer kan gebeuren.

Onder het kopje ‘Safari’ in de releasenotes is als nieuwe functie te lezen:

Safari now blocks ads from automatically redirecting to the App Store without user interaction.

Het probleem van automatisch doorsturende advertenties werd in januari opgemerkt door TechCrunch. Ook respectabele partijen zoals AP, NBC, eBay, Paris Hilton en diverse kranten blijken de gewraakte reclamebanners te gebruiken. De reclames proberen je te verleiden om games als Candy Crush, Clash of Clans, Game of War, Zelda Dungeon en soortgelijke titels.

Ontwikkelaars die toch nog het ongewenste gedrag zien, kunnen het bij Apple als bug aanmelden. Reclamespam terwijl je rustig een artikel zat te lezen, is binnenkort dus voorbij. iOS 8 beta 2 kwam afgelopen dinsdag uit en bevat nog meer kleine verbeteringen, zoals tips om de batterijduur te sparen en bij sommige mensen is ook de 3G-schakelaar terug. Helaas is die schakelaar wel afhankelijk van een aantal factoren, dus niet iedereen ziet ‘m.

Nog veel meer vernieuwingen in iOS 8 vind je in onze serie ‘iOS 8 uitgelicht‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2014, 8:57
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.