WatchKit featured

iOS 8.2 beta 5 nu beschikbaar

Apple heeft de vijfde beta van iOS 8.2 uitgebracht. In iOS 8.2 beta 5 vind je verbeterde Apple Watch-ondersteuning en WatchKit.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

WatchKit featurediOS 8.2 beta 5 is nu te downloaden voor ontwikkelaars en testers. Daarmee komt de Apple Watch weer een stap dichterbij: ondersteuning voor het Apple-horloge is één van de voornaamste nieuwe functies die iOS 8.2 toevoegt. Zo werden in iOS 8.2 beta 4 verwijzingen naar een losse Apple Watch-app gevonden. Tijdens de laatste presentatie van kwartaalcijfers maakte Apple CEO Tim Cook bekend dat de productie van de Apple Watch op schema ligt. Het horloge zal vanaf april 2015 verkrijgbaar zijn.

Vorige maand werd bekend dat er een aparte begeleidende app komt voor de Apple Watch. Die installeer je op de iPhone en is bedoeld om het zaakje aan te sturen.

In iOS 8.2 zullen ook meer meetwaarden voor HealthKit worden toegevoegd, bleek uit eerdere beta’s. Heb je een eerdere beta van iOS 8.2 geïnstalleerd, dan download je beta 5 rechtstreeks vanaf je iPhone of iPad. Dit doe je via Instellingen > Algemeen > Software-update. Ontwikkelaars kunnen de update ook downloaden via het ontwikkelaarsportaal van Apple. In de releasenotes zijn slechts twee bugfixes te lezen:

  • Synchroniseren met agenda-app van derde partijen werkt nu weer.
  • Muziek afspelen vanuit iTunes in de Cloud werkt nu weer.

ios_8_2_beta_5De eerste beta van iOS 8.2 werd door Apple uitgebracht in november 2014, waarna latere versies steeds weer verbeteringen en bugfixes introduceerden. De vorige betaversie, iOS 8.2 beta 4, kwam op 12 januari 2015 uit. Het is nog onduidelijk wanneer iOS 8.2 precies wordt uitgebracht voor alle gebruikers, maar wellicht gebeurt dit in maart. Dan zal de Apple Watch volgens geruchten uitkomen, en moet de iOS-versie met Apple Watch-ondersteuning paraat staan. Officieel staat de Apple Watch gepland voor ‘begin 2015’.

Ook nieuwe Xcode en beta van Apple TV-software

Apple bracht vanavond ook een nieuwe betaversie Xcode 6.2 (beta 5) en een nieuwe betaversie van de Apple TV-software uit. Laatstgenoemde is bedoeld voor de derde generatie Apple TV. Hou er rekening mee, dat je na de update niet meer terug kunt naar een eerdere versie. Eerder vandaag kon je lezen dat de ontwikkeling van XBMC voor de Apple TV 2 tot stilstand is gekomen.

Let op! Beta’s van iOS 8.2 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 8-betasoftware. Hierop staat een onmiddellijke ban van 2 maanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2015, 15:08
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, ios 8, ios 8.2, watchkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.