touch-id-ipad

iOS 8.1 bevestigt Touch ID in nieuwe iPads

In iOS 8.1 zijn opnieuw aanwijzingen gevonden dat de volgende generatie iPad ondersteuning voor Touch ID vingerafdrukscanners krijgt.

touch-id-ipadAls alle voorspellingen kloppen gaat Apple in oktober nieuwe iPads aankondigen. Op hetzelfde moment gaat Apple Pay van start. Het is dan ook niet verrassend dat in de vannacht verschenen beta van iOS 8.1 al verwijzingen zijn te vinden naar beide.

iOS 8.1 bevat instellingen voor Apple Pay en een privacyverklaring, waarin Touch ID voor de iPad wordt genoemd. Al eerder lekten foto’s en andere bewijzen uit dat Apple in de volgende generatie iPad een vingerscanner zou inbouwen.

touch-id-ipad-screenshot

Nu heeft ontwikkelaar Hamza Sood nog eens extra bewijs gevonden. Een stukje code in iOS 8.1 bevat de tekst:

Pay with iPad using Touch ID. With Apple Pay, you no longer need to type card numbers and shipping information.

Apple Pay maakt gebruik van Touch ID en NFC in de nieuwste iPhones. Dat zou betekenen dat er ook een NFC-chip in de iPad zal zitten. Bij de Apple Watch is een andere oplossing bedacht: zolang de sensoren van de Apple Watch contact houden met je huid, zijn er transacties mogelijk zonder dat je opnieuw hoeft te autoriseren. Op het instellingenscherm voor Apple Pay zie je linkjes naar een privacyverklaring, waarin wordt uitgelegd hoe de informatie op de creditcard en informatie over het toestel en de locatie terug kunnen worden gestuurd naar Apple, om daarmee fraude te kunnen opsporen. Die informatie is versleuteld.

De eerste beta van iOS 8.1 bevatte verder weinig aanwijzingen van nieuwe functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2014, 9:01
Categorie iDevices
Onderwerpen apple pay, ios 8.1, touch id

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.