iPhone updaten (via Depositphotos)

Apple brengt iOS 12.3.1 uit, kijk snel wat er nieuw is!

Apple heeft iOS 12.3.1 uitgebracht, een kleine update die enkele bugs oplost. Je kunt de update naar iOS 12.3.1 dan ook het beste downloaden en installeren, als jouw toestel er geschikt voor is.

Twee weken geleden kwam iOS 12.3 uit en Apple wil het liefst dat zoveel mogelijk mensen gaan updaten. Vandaar dat downgraden naar iOS 12.2 niet meer mogelijk is. Ondertussen ligt er alweer een nieuwe update op je te wachten: iOS 12.3.1. Uit het versienummer is al af te leiden dat het niet om de allergrootste update van de afgelopen maanden gaat, maar het is toch goed om de update de komende dagen op je iPhone en/of iPad te zetten.

iOS 12.3.1: dit is er nieuw

iOS 12.3.1 lost fouten op met Voice over LTE (VoLTE) tijdens het bellen en een probleem met iMessage-filters. Bij de installatie meldt Apple alleen dat er probleemoplossingen voor je iPhone en iPad aanwezig zijn, maar de uitgebreidere changelog biedt gelukkig iets meer informatie:

  • Probleem opgelost waardoor je geen VoLTE-gesprekken kon starten of ontvangen.
  • Probleem opgelost in de Berichten-app, waarbij berichten van onbekende zenders verschenen in je gesprekkenlijst, zelfs als je ze op onbekende verzenders had gefilterd.
  • Probleem opgelost waardoor in de Berichten-app het melden van spam niet lukte.

In de eerder verschenen update iOS 12.3 voegde Apple de nieuwe TV-app toe, al biedt deze app in Nederland en België nog niet zoveel mogelijkheden. Je kunt nu in plaats van de Video-app gebruik maken van de TV-app om je iTunes-films te bekijken en nieuwe films aan te schaffen of te huren.

Inmiddels kun je dus al weer door naar iOS 12.3.1. Apple heeft geen beta uitgebracht voor ontwikkelaars of publieke beta testers, maar dat gebeurt zelden als het om zo’n kleine update gaat. Vanaf anderhalve week kunnen ontwikkelaars alweer aan de slag met een beta die veel meer vernieuwingen bevat: de verwachting is dat de eerste beta van iOS 13 meteen na de keynote te downloaden is. Die zit bomvol met nieuwe functies, die we tijdens de keynote te horen krijgen. Jij kunt er getuige van zijn door af te stemmen op de livestream en natuurlijk doen we op iCulture uitgebreid verslag!

Foto: mingman via Depositphotos.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 mei 2019 om 19:33
Onderwerpen
,
Categorie
iOS

iOS

iOS is het besturingssysteem van de iPhone. iOS regelt alles wat er op je iPhone gebeurt: van de apps tot aan de functies van je iPhone en de verbindingen met Bluetooth, wifi en mobiele netwerken. Voor iOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. Lees hier meer over de huidige iOS-versie. Voor de iPad heeft Apple het besturingssysteem iPadOS, met grotendeels dezelfde functies.

iOS
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.