Apple Store Regent Street

Apple beschermt iPads die continu aan de stroomkabel hangen in iOS 11.3

In iOS 11.3 heeft Apple twee batterijmaatregelen doorgevoerd. De eerste zorgt ervoor dat je de 'throttling' van oudere iPhones ongedaan kunt maken, terwijl een andere maatregel moet voorkomen dat de batterij van iPads achteruit gaat. Er zijn iPads die continu aan de stroomkabel hangen en daarbij wordt nu het maximale oplaadniveau verlaagd. Daardoor wordt je iPad bijvoorbeeld maar tot 80% opgeladen om de accu te sparen.

iOS 11.3 beschermt iPad-accu
De functie is iets totaal anders dan de nieuwe ‘Conditie van batterij‘-functie voor iPhone-batterijen. Het gaat hier namelijk niet om toestellen waarvan de batterij meermaals per week wordt leeg getrokken, maar om iPads die altijd aan het stroom hangen. Denk hierbij aan demo-iPads in een winkel of mensen die hun iPad thuis in een dock hebben staan.

Apple Store Brussel: kinderen met iPads

Apple heeft er zelf ook mee te maken: de meeste iPads in de Apple Store zijn continu verbonden (al zal het bedrijf zich daar minder druk over maken omdat die demo-modellen al snel weer in de recycling gaan).

Hoe dan ook: de kwaliteit van de accu gaat bij continu opladen achteruit. Apple wil dit voorkomen door het oplaadniveau te verlagen. In plaats van continu 100% kiest Apple voor een lager percentage. Hoeveel dat is blijkt niet uit Apple’s nieuwe supportdocument. Maar stel dat het 80% is, dan wordt je iPad constant op een batterijniveau van 80% gehouden.

Tijdelijke maatregel
Dit lagere batterijniveau is tijdelijk. Zodra je de iPad weer loskoppelt om te gebruiken en op een later moment weer op te laden, zal het opladen ook weer op de normale wijze plaatsvinden, dus tot 100%. Apple heeft deze maatregel genomen omdat de lithium-ion-batterijen die in de iPad (en andere producten) worden gebruikt bedoeld zijn om te worden opgeladen en vervolgens weer leeg gaan tijdens het gebruik. Zo’n oplaadcyclus ontbreekt als je je iPad constant in een dock hebt staan.

Zoals gezegd heeft deze iPad-functie niets te maken met ‘Conditie van batterij‘, een nieuwe functie die moet zorgen dat je bij iPhones weer normale prestaties krijgt. Apple schroeft bij oudere iPhones de piekbelasting omlaag om te voorkomen dat het toestel plotseling uitvalt.

Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 11.3, lees dan ons artikel over iOS 11.3 downloaden of de iPhone 11.3 functies die je moet weten.

Lees meer over de accu in je iPhone of iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2018, 10:30
Bron Bron Apple Support
Categorie iOS
Onderwerpen batterij, opladen
Device iPad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.