Reacties voor: Geen iOS 10 op iPhone 4s en oudere iPads

Welke toestellen werken wel en niet met iOS 10? Vooral wat betreft iPad zijn er meerdere modellen die niet ondersteund worden door iOS 10.
Lees het complete artikel → Geen iOS 10 op iPhone 4s en oudere iPads
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. 512MB is nu echt passé.

  2. Geen nieuwe iPhone info?!?!

  3. Naar mijn weten is er nog nooit info over hardware geweest op een WWDC.

  4. Op Apple.com staat wel comptable met iPad 3 en iPod 5

  5. iPad 3 grootste miskoop ooit

  6. Jammer dat mijn iPad 2 geen update meer krijgt, zoveel is er niet verander dat de iPad 2 niet aan zou kunnen Maar ik blijf hem gebruiken zo lang als het kan. De nieuwe iPads zijn zoveel duurder en ik zie geen grotere verbeteringen om hem te moeten vervangen.. Tuurlijk ze zijn Iets sneller en een iets beter scherm maar daar ga ik geen €700 + voor betalen. 🙂 tegen die tijd koop ik wel een Windows 10 tablet die nog wel updates krijgt en maar een fractie van de prijs is.

    Verder vind ik het wel vreemd dat ze meteen ook de iPad 3 ditchen, die is toch weer een jaar nieuwer.

  7. Er is WEL een update voor:

    iOS 10 is compatible with these devices;
    – iPad 3rd generation
    – iPad 2
    – iPad mini
    – iPod touch 5th generation
    Zie http://www.apple.com/ios/ios10-preview/

    Alleen iPhone 4s doet niet meer mee.

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. iPod 5G krijgt WEL ondersteuning!

  10. Oudere iPads staan op dit moment hier nog aangegeven: https://www.apple.com/ios/ios10-preview/ (onderaan)

  11. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  12. ik heb de eerste iPad mini en deze werkt nog perfect ga nu echt geen andere kopen enkel voor iOS 10 en mochten ze de boel zo ver brengen dat ik er geen apps meer op kan zetten dan is het het spijtig en komt er geen iPad meer in huis

  13. Ipad Min 1 krijgt wel ondersteuning
    Bron apple.com

  14. Origineel geplaatst door hot12345
    Wanneer komt er een mogelijkheid om CONTROL CENTER ( van beneden naar boven vegen) om daar wifi, 3g-data op plaatsen neer te zetten of wijzigen?

    Ondertussen (na de op z’n minst 3e post) weten we wel dat je die feature, net zoals vele anderen, had willen zien. Geen idee, geen flauw benul, net als alle andere lezers van deze site.

  15. Apart dat op de link die Peter plaatst de iPad 2 wel op staat ?

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. Weer een update waar we achteraf spijt van krijgen omdat het apparaat weer veel trager is geworden?

    Heb dit meegemaakt met mijn iPhone 4. Heb het ook gezien met iPad 2 bij collega’s. Heb het ook met mijn Mac Mini meegemaakt.

    Heb er eigenlijk geen zin in om dit weer mee te maken. Ben deze artficiele verouderingstaktiek beu.

  18. Toch vind ik het raar dat men in de presentatie de oudere iPads en de iPod Touch 5 weg heeft gelaten, jij je op de site dan staan ze er wel bij.

    In de dev. pagina weer niet.

    Lekker verwarrend allemaal 😉

    Zie onderaan de pagina.

    http://www.apple.com/ios/ios10-preview/

  19. Origineel geplaatst door Ronald
    Weer een update waar we achteraf spijt van krijgen omdat het apparaat weer veel trager is geworden?

    Heb dit meegemaakt met mijn iPhone 4. Heb het ook gezien met iPad 2 bij collega’s. Heb het ook met mijn Mac Mini meegemaakt.

    Heb er eigenlijk geen zin in om dit weer mee te maken. Ben deze artficiele verouderingstaktiek beu.

    iig dus nooit direct over gaan naar het teveel beloofde nieuwe… Ik wacht wel op de zooi die erin gaan trappen en dan gaan klagen maar zonder hun worden we ook niet wijzer.

  20. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Zowel in het persbericht, op de ontwikkelaarssite als tijdens de keynote staat de informatie zoals hier in ons artikel. De informatie op Apple’s iOS 10 preview site is daarom vermoedelijk toch incorrect.

    Klopt daarom zou het ook een foutje zijn op de site.

  21. Technisch zou het best nog draaien op de 4s, puur marketing technisch moet deze nu afvallen. Er moeten nog meer nieuwe iPhones verkocht gaan worden.

  22. Origineel geplaatst door RudolfM
    Technisch zou het best nog draaien op de 4s, puur marketing technisch moet deze nu afvallen. Er moeten nog meer nieuwe iPhones verkocht gaan worden.

    Als een nieuw model iPhone geen reden is om een nieuw toestel te kopen voor iemand dan zal iOS 10 ze helemaal al aan hun kont oxideren. Onzin dus.

  23. Begrijpelijk dat mijn verouderde Iphone 4S niet meer wordt ondersteund.
    Was van plan om de overstap te maken naar de Iphone 7, maar heb horen vallen dat de veranderingen maar kleinschalig zullen zijn, dan zou de 4S het toch nog een jaartje moeten kunnen rekken 😀

  24. @peters: Gelukkig want werd erg verdrietig dat mijn iPod 5g 32gb black de schop zou krijgen.

  25. Als het waar is wat ze allemaal nu al negeren voor update, begint het mij te lijken op een onsmakelijke verkoop tactiek.

  26. De iOS 10 pagina is bijgewerkt en de ondersteuning voor oudere toestellen is ingetrokken.

  27. @Akoni: Ik vind niet gek dat ze de iPad 2, ipad3, en mini 1 niet meer ondersteunen.

  28. Aan alle zeurders ivm iPad 2,3 & iPhone 4s indien jullie toch naar Android overstappen, wat gaan jullie zeggen na 1 1/2jaar als jullie geen updates meer krijgen ?

  29. Origineel geplaatst door RudolfM
    Technisch zou het best nog draaien op de 4s, puur marketing technisch moet deze nu afvallen. Er moeten nog meer nieuwe iPhones verkocht gaan worden.

    Origineel geplaatst door Henk
    Als een nieuw model iPhone geen reden is om een nieuw toestel te kopen voor iemand dan zal iOS 10 ze helemaal al aan hun kont oxideren. Onzin dus.

    Haha true that. Bovendien draait iOS 9 al moeizaam op een 4s, het lijkt me daarom niet meer dan logisch dat iOS 10 niet wordt ondersteund.

  30. Origineel geplaatst door Tim
    iPad 3 grootste miskoop ooit

    Ik heb de mijne nog steeds en deze werkt nog naar behoren…?? Waarom zou dat een miskoop zijn??

  31. @dendezen: Omdat die van hem niet in het rijtje staat. Als hij een Samsung toen had gekocht, had hij na een 2 jaar al niets meer aan zijn tablet gehad. Sommige mensen begrijpen niet dat Apple stuff gewoon zeker 2x zo lang meegaat. Dat is ook de reden dat er minder tablets verkocht worden bij Apple, het doet het gewoon altijd!! Mijn Air is nog steeds zo snel als dag 1, hapert nooit en doet het altijd.

  32. Origineel geplaatst door RudolfM
    Technisch zou het best nog draaien op de 4s, puur marketing technisch moet deze nu afvallen. Er moeten nog meer nieuwe iPhones verkocht gaan worden.

    Altijd leuk die mannen op het Forum hier die (denken dat) ze bij Apple werken. Er zullen wel echt redenen zijn dat deze niet meer werken met de nieuwste software. Iedereen doet hier of dit alleen het geval is bij apple. Dit is zo bij elke computer, tablet smartphone,… Ik ben stilaan altijd die posts beu van mensen die zeuren dat dit of dat niet kan. Niemand is verplicht iets te kopen van Apple, Samsung, enzo. Dit noemt gewoon vooruitgang…

  33. Lol apple heeft de ipad 2 enzo al weg gehaald

  34. Origineel geplaatst door Jelle46
    Begrijpelijk dat mijn verouderde Iphone 4S niet meer wordt ondersteund.

    Was van plan om de overstap te maken naar de Iphone 7, maar heb horen vallen dat de veranderingen maar kleinschalig zullen zijn, dan zou de 4S het toch nog een jaartje moeten kunnen rekken 😀

    Waarom dan niet de iPhone SE halen? Stuk goedkoper en is 99% gelijk aan de iPhone 6S

  35. Begrijp alle updates wel en het uitsluiten van oudere modellen. Je plaatst ook geen Ford 1.0 ecoboost motor in een T-Ford, toch?

  36. @Dennis: Om bv iPad 3 (de eerste retina) als oud te bestempelen gaat mij
    wel erg ver (of je moet een geldboompje achter in je tuin hebben staan)
    🙂

  37. @Akoni: Meen je dat serieus? 16 maart 2012 is deze iPad uitgekomen. Vier en half jaar oud dus. Dat is voor zon apparaat toch aardig oud. Zeker als je ziet dat hij nog steeds werkt en dat voorlopig ook wel zal blijven doen op iOS 9

  38. Het is dus officieel dat mijn iPad 2 niet meer ondersteund wordt, jammer de iPad 2 had deze minimale aanpassingen nog wel aangekund en vooral de mogelijkheid om al die standaard onzin te verwijderen zou veel schelen op de 16 GB versie. Maar het was te verwachten, ik ga nu mooi over naar een Windows tablet die gewoon 10 jaar ondersteuning heeft. 🙂 ik had de iPhone al in de ban gedaan voor een Samsung telefoon, die krijgt 2 jaar updates waarna ik overga op custom roms waardoor ie ook nog jaren meekan. Apple is goed spul maar te duur voor wat je krijgt aan hardware. Het is goed voor de iT leek die ik ook jaren was, maar 🙂 inmiddels weet ik zoveel over ICT dat mijn zicht op hardware is veranderd.

  39. Origineel geplaatst door Johannes
    Het is dus officieel dat mijn iPad 2 niet meer ondersteund wordt, jammer de iPad 2 had deze minimale aanpassingen nog wel aangekund en vooral de mogelijkheid om al die standaard onzin te verwijderen zou veel schelen op de 16 GB versie. Maar het was te verwachten, ik ga nu mooi over naar een Windows tablet die gewoon 10 jaar ondersteuning heeft. ik had de iPhone al in de ban gedaan voor een Samsung telefoon, die krijgt 2 jaar updates waarna ik overga op custom roms waardoor ie ook nog jaren meekan. Apple is goed spul maar te duur voor wat je krijgt aan hardware. Het is goed voor de iT leek die ik ook jaren was, maar inmiddels weet ik zoveel over ICT dat mijn zicht op hardware is veranderd.

    Waarvan akte

  40. @Daan: Ja dat meen ik, maar meningen verschillen uiteraard.
    Ik vind 5 jaar moeten kunnen en Apple pushed wel erg
    Ook toen was deze iPad nou niet bepaald gratis 🙂

  41. @Ronald: groot gelijk heb je, bugs mogen hun los updaten en extra functies wil ik wel weg vinken.

  42. @Johannes: als Apple meer geheugen gunde dan zou ios 10 makkelijker draaien op een oudere toestellen en daarnaast voelde vorige versies minder traag aan en daarmee zouden we langer mee gaan. Dit zijn allemaal trucjes dat je tot bepaalde versie mee kan.

  43. IK ben in het bezit van een iPad 2 waar iOS 8 op staat. Als ik ergens spijt van heb is het wel dat ik er iOS8 op heb gezet die is echt ongelofelijk traag geworden sins dien. En tot overmaat van ramp heeft iemand mij zonder te overleggen er mij ios9 op gezet. Die is nu zo traag geworden dat er geregeld niet meer mee te werken is. Ik wil het niet mee maken dat ik op mijn iPad 2 iOS 10 ga draaien. Als die nog trager word dan nu heb ik er niets meer aan.

  44. Origineel geplaatst door Scoozy
    Aan alle zeurders ivm iPad 2,3 & iPhone 4s indien jullie toch naar Android overstappen, wat gaan jullie zeggen na 1 1/2jaar als jullie geen updates meer krijgen ?

    Als iPad3 gebruiker zwaar teleurgesteld in het product ‘iPad’. Het ding heeft alleen op iOS6 echt lekker gedraaid daarna ging het hard bergafwaarts.
    Laatst een random-merk-Android pad in handen gehad, heerlijk vlotjes alles. Gelukkig geen updates meer dan blijft het ding tenminste snel 🙂
    Security updates hack je dr zelf wel in neem ik aan.

  45. @Willem: Geloof jij werkelijk dat jij als er Security problemen zijn met een tablet. Jij dat eventje kunt fixen door er zelf eventjes een patch voor te maken

    want dat is toch wat je bedoeld met deze zin hier onder. Security updates hack je dr zelf wel in neem ik aan.

    als je zelf gaat lopen klooien met de software staat dat gerand voor problemen dan heb ik liever een tablet die wat trager is. waar wel nog update voorkomen dan een ding wat niet veilig meer is omdat de Security geen updates meer krijgt.

  46. @Johannes: de ipad air is al hardstikke goed en die kost maar 350, niet 700

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.