iOS 10.3 tweefactor

iOS 10.3 beta spoort gebruikers aan tweefactorauthenticatie te gebruiken

Apple waarschuwt gebruikers van de iOS 10.3-beta om tweefactorauthenticatie in te schakelen, zodat hun Apple ID en iCloud beter zijn beschermd.

Apple wil dat meer mensen hun Apple ID beschermen met tweefactorauthenticatie. Daarom hebben ze gebruikers van de iOS 10.3 beta een pushbericht gestuurd, waarin ze oproepen om het in te schakelen. De afgelopen uren verscheen de melding bij meerdere gebruikers.


iOS 10.3 tweefactor

Push voor betere bescherming

De notificatie brengt je naar de Instellingen-app, waar je kunt lezen wat tweefactorauthenticatie inhoudt en hoe je het inschakelt. Als je wilt kun je nog meer uitleg doorlezen. Gebruik je nog geen tweefactorauthenticatie, dan zie je in de Instellingen-app nu een nieuwe waarschuwing bovenin het scherm. Zo wil Apple nogmaals benadrukken dat je het écht moet inschakelen, zelfs als je de notificatie achteloos hebt weggeklikt.

Het goede van tweefactorauthenticatie is dat je account beveiligd blijft, ook als iemand je wachtwoord achterhaalt. Het betekent wel dat je afhankelijk bent van een vertrouwd apparaat. Laat je je iPhone ergens slingeren en heb je geen andere vertrouwde apparaten, dan kun je helaas wel zelf (tijdelijk) buitengesloten raken. Maar dat is een klein ongemak ten opzichte van de vele voordelen die er tegenover staan.

Inschakelen is erg eenvoudig: in de Instellingen-app hoef je alleen een schakelaar om te zetten en je telefoonnummer te bevestigen. Zodra je het inschakelt verdwijnt ook de notificatie van Apple. Je krijgt via e-mail nog een berichtje dat het actief is voor jouw account.

iOS 10.3 komt eraan

Waarschijnlijk zullen de notificaties ook zichtbaar zijn in iOS 10.3, dat over een paar weken beschikbaar komt voor een breed publiek. De release valt waarschijnlijk samen met de aankondigingen van nieuwe iPads, die in de loop van maart worden verwacht. Een exacte datum is nog niet bekend.

Er zijn een paar dingen om naar uit te kijken in iOS 10.3, waar een hoop kleine en leuke verbeteringen in zitten. Bijvoorbeeld de nieuwe ‘Zoek mijn AirPods’-functie die ervoor zorgt dat je je kleine witte oordopjes makkelijker terug kunt vinden. Ook krijgt CarPlay een verbeterde gebruikersinterface: je hoeft niet langer meermaals te tikken om een andere app te openen. Er zijn drie apps via een dock bereikbaar, aan de linkerkant van het scherm. Je kunt ze altijd bereiken, ongeacht in welke app je zit. Ook heeft de Music-app nu een functie om te zien welk nummer hierna komt.

Betatesters melden ook dat iOS 10.3 iets betere prestaties geeft, vooral op oudere toestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2017, 9:00
Categorie iOS
Onderwerpen beveiliging, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.