iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Kamergotchi, Sowdan, WhatsApp Status en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Kamergotchi, Sowdan en WhatsApp Status.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Kamergotchi

De verkiezingen komen er bijna aan en met Kamergotchi kun je je eigen politicus verzorgen. Kamergotchi is gemaakt door het tv-programma Zondag met Lubach. In de app krijg je een willekeurige politicus van één van de partijen die in de app verwerkt zitten. Je kunt hem eten, kennis en liefde geven. Kamergotchi speelt ook in op de actualiteit. Ben jij de beste in het verzorgen van je politicus? Lees ons artikel over Kamergotchi.

Sowdan

Er zijn al een hoop betaalapps beschikbaar waarmee je snel een betaalverzoek kan maken, zodat de betalende partij het geld direct naar jou over kan maken. Toch is er weer een nieuwe app bij gekomen met de naam Sowdan. Deze app laat je direct geld overmaken naar een ING-, Rabobank- of SNS Bank-betaalrekening. Dankzij iDEAL staat het geld meteen op de rekening van de ontvanger. Lees ons artikel over Sowdan.

Gboard

Vorige week bracht de Google-app al ondersteuning voor Nederlandse Gboard-toetsenbord, maar deze week is dat ook mogelijk met de originele Gboard-app. Met Gboard haal je een heel veelzijdig toetsenbord naar je iPhone of iPad. Je kunt vegen om woorden te maken, direct via Google zoeken, emoji’s opspeuren, contacten delen, thema’s instellen en gebruikmaken van woordsuggesties. Lees alles over Gboard.

Strava

Heb je een Apple Watch Series 2 en sport je graag, dan is de nieuwe Strava-app voor Apple Watch het proberen waard. Dankzij deze app kun je namelijk hardlopen en fietsen zonder dat je je iPhone mee hoeft te nemen. Dankzij de Apple Watch-app en de GPS-ontvanger in de Series 2, worden al je workouts opgeslagen en bijgehouden, zelfs zonder iPhone-verbinding. De app meet naast de afstand en snelheid ook je hartslag. Lees ons artikel over Strava.

Instagram

Meerdere foto’s tegelijk uploaden behoorde voorheen niet tot de mogelijkheid bij Instagram, maar sinds deze week is dat wel mogelijk. Instagram laat je nu tot tien foto’s tegelijk uploaden naar je Instagram-account. Je bekijkt deze in je tijdlijn door naar links en rechts te vegen als een soort slideshow. Zo hoef je niet meer die ene perfecte foto uit te kiezen. Lees ons artikel over Instagram.

Kobo Plus

Hou je van boeken lezen? Bol.com en Kobo hebben een nieuwe dienst gelanceerd voor hun boekenapps. Kobo Plus is een abonnementsdienst waarmee je voor €10 per maand onbeperkt boeken kunt lezen. Je hebt daarbij de keuze uit meer dan 40.000 ebooks, waarvan er meer dan 16.000 Nederlands zijn. Je kunt de dienst dertig dagen gratis uitproberen. Daarnaast hebben de Kobo-apps nieuwe functies gekregen. Lees ons artikel over Kobo Plus.

WhatsApp Status

WhatsApp bestaat deze week precies 8 jaar en daarom hebben ze de statusfunctie helemaal op de schop gegooid. In plaats van een simpele tekst kun je nu foto’s, video’s en gifs delen via het nieuwe WhatsApp Status. Deze statusberichten verdwijnen na 24 uur automatisch en via de privacy-instellingen bepaal je zelf wie van je contacten je statusberichten kan zien. De functie heeft veel weg van Instagram Stories en Snapchat Verhalen. Lees alles over WhatsApp Status.

iTunes Remote

Gebruik jij de oude iTunes Remote-app nog wel eens? Vorig jaar verscheen er een complete nieuwe Apple TV Remote-app voor de nieuwste Apple TV, maar dat betekent niet dat Apple de oudere Remote-app uit het oog verloren is. De iTunes Remote-app gebruik je bijvoorbeeld voor Thuisdeling. De nieuwste versie werkt ook met tweestapsverificatie, voor als je je Apple ID hiervoor ingesteld hebt. Wel zo veilig. Lees ons artikel over iTunes Remote.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.