Waarschuwing verouderde apps in iOS 10.1 beta

iOS 10.1 waarschuwt (weer) dat oudere apps je iPhone of iPad trager maken

In de tweede beta van iOS 10.1 verschijnt een waarschuwing als je verouderde apps gebruikt. Het gebruik van deze apps zou je iPhone of iPad trager kunnen maken.

Gebruik je nog oudere apps op je iPhone of iPad, dan kan het voorkomen dat je binnenkort een melding krijgt zoals die hieronder. Hierin waarschuwt iOS dat de app die je gebruikt je apparaat trager zou kunnen maken. In de beta van iOS 10 was een subtielere waarschuwing al aanwezig, maar die haalde uiteindelijk de definitieve versie van iOS 10 niet. In de tweede beta van iOS 10.1 blijkt een soortgelijke waarschuwing nu weer te zijn teruggekeerd.

Waarschuwing verouderde apps in iOS 10.1 beta

iOS 10.1 toont waarschuwing bij 32-bit apps

De waarschuwing wordt getoond bij apps die alleen geschikt zijn voor 32-bit processors en niet voor 64-bit zijn geoptimaliseerd. Sinds juni 2015 moeten alle updates voor apps 64-bit-ondersteuning hebben. Het gaat hier dus om apps die al een tijdje niet meer zijn bijgewerkt. Tijdens de beta van iOS 10 was de melding nog wat subtieler. Die wees erop dat een app niet voor iOS 10 geoptimaliseerd is en dat het invloed zou kunnen hebben op de algehele performance van het apparaat. Hoewel de ontwikkelaar hiervoor verantwoordelijk is, wijst de melding gebruikers er nu expliciet op dat ontwikkelaars hun app moeten bijwerken voor ‘verbeterde compatibiliteit’.

Grote App Store-schoonmaak
Mogelijk heeft dit te maken met de grote App Store-schoonmaak die Apple onlangs aankondigde. Hierdoor zouden niet alleen apps met lange namen het veld moeten ruimen, maar ook sterk verouderde apps. De mededeling dat een verouderde app de iPhone of iPad trager maakt, voert extra druk uit op de ontwikkelaar. Niemand wil een traag apparaat, dus dat zou een app zelfs gebruikers kunnen kosten. Als we de onofficiële cijfers mogen geloven zijn dat vooral games, zoals het spelletje Peggle Classic hierboven. De vraag is of dat voor deze verouderde games nog gaat gebeuren. Veel ontwikkelaars zijn alweer verder gegaan met nieuwe games of zijn bezig met heel andere apps.

Via MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2016, 13:39
Categorie iOS
Onderwerpen 64-bit, ios 10
Software iOS 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.