Instaprint drukt foto’s van Instagram af

Breakfast uit New York heeft een fotoprinter gemaakt die foto's uitprint van Instagram, op basis van een hashtag of locatie.

InstaprintAnderhalf jaar geleden heb ik voor een paar tientjes een Polaroid Pogo gekocht. Dit is een mobiel printertje dat foto’s inktloos kan afdrukken op speciaal papier, via de zogenaamde Zink-technologie. Zo krijg je het idee van een Polaroidfoto terug in een modern jasje. Het bedrijf Breakfast heeft dezelfde techniek nu gebruikt als basis voor een erg leuk fotoprintconcept: Instaprint. Een printer die op basis van een hashtag of locatie foto’s van de populaire fotodienst Instagram afdrukt.

Het prototype van de Instaprint wordt tot en met 10 maart getest. Hij print alle foto’s uit die voorzien zijn van #instaprint en via een een speciale livestream op Instaprint.me kun je zien hoe de foto’s worden geprint.

18 maart moet de Instaprint op de markt komen. De makers richten zich op organisatoren van feesten, congressen en andere evenemten. Het eerst evenement waar te zien zullen zijn is SXSWi in Austin, Texas. Breakfast neemt namelijk twee Instaprint-apparaten mee naar dat festival.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Instaprint from BREAKFAST ny on Vimeo.

Via: Mashable

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.