iOS 5 en MobileMe media-event in april?

Mogelijk heeft Apple begin april een media-event gepland voor de introductie van iOS 5 en de nieuwe cloud-based MobileMe.

iOS 5De Duitse website Macerkopf.de (Google Translate) stelt dat Apple volgende maand een media-event gepland heeft voor de introductie van iOS 5 en het vernieuwde MobileMe. Het gerucht ging eerder al dat Apple tijdens het media-event van afgelopen woensdag meer bekend zou maken over iOS 5 en MobileMe, maar dat evenement stond in het teken van de iPad 2 en iMovie en GarageBand voor de iPad.

Volgens Macerkopf zal Apple de uitnodigingen voor het evenement in de eerste of tweede week van april gaan versturen. Journalisten zouden uitgenodigd worden om naar Apple’s hoofdkantoor te komen, aldus de website, die dit op basis van een “betrouwbare bron” meldt. Apple verstuurt uitnodigingen voor persconferenties doorgaans één tot anderhalve week van tevoren. Wanneer het evenement dan precies plaats zal vinden is op dit moment nog onduidelijk. Ook kunnen plannen bij Apple nog weer veranderen.

Zoals de meeste websites al opmerkten heeft Macerkopf.de geen bewezen trackrecord als het om geruchten gaat, maar desondanks klinkt het wel als een logisch besluit van Apple. Voorgaande jaren werd elke volgende grote versie van het iOS-besturingssysteem in maart of april aangekondigd. Dat gebeurde dan middels een apart media-event in een kleinere setting op Apple’s hoofdkantoor in Cupertino. Bovendien hebben ontwikkelaars tijd nodig om hun applicaties voor de nieuwe iOS-versie bij te werken en dan is een introductie enkele maanden van tevoren geen overbodige luxe.

Afgelopen maand was er al het gerucht dat Apple het notificatiesysteem van het iOS-besturingssysteem wil verbeteren. Een ingewijde stelde dat Apple daarvoor een klein bedrijfje op het oog heeft dat reeds een applicatie in de App Store heeft staan. Onduidelijk is echter om welke applicatie het zou gaan. Een ander punt is dat MobileMe mogelijk gratis zou worden en dan zou gaan dienen als een soort “kluis” om media (foto’s, muziek en video’s) op te slaan en naar iOS-apparaten te streamen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2011, 22:49
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen geruchten, ios 5, mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.