Instagram overweegt chatfunctie in strijd tegen Snapchat

Instagram zou overwegen een chatfunctie toe te voegen aan de app, om te concurreren met Snapchat. Het gaat om 1-op-1 en groepsgesprekken met anderen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

instagram-chatInstagram is van plan om privéberichten toe te voegen aan de mobiele apps. Voor het eind van het jaar moet er al een nieuwe versie van Instagram beschikbaar komen, waarmee je 1-op-1 en groepsgesprekken kunt voeren, zonder dat anderen kunnen meelezen. Nu is het alleen mogelijk om openbaar te reageren op een foto, waardoor er leuke discussies kunnen ontstaan. Maar zodra die iets te privé worden moet je uitwijken naar WhatsApp of Snapchat – twee concurrenten waarbij het uitwisselen van privéberichten centraal staat.

Toch is Om Malik van GigaOM, die met het nieuws op de proppen kwam, nog niet helemaal zeker van zijn zaak. “Messaging, perhaps” is in de titel van zijn nieuwsbericht te lezen. Bronnen die goed op de hoogte zijn hebben Om verteld dat Instagram druk bezig is om de chatfunctie in te bouwen. Daarnaast wordt geëxperimenteerd met groepsgesprekken. Instagram’s moederbedrijf Facebook greep mis bij een poging om Snapchat over te nemen. Een bod van 3 miljard was volgens de Snapchatters te weinig. Nu probeert Instagram het dan maar zelf, als we de geruchten mogen geloven. Niet met zelfvernietigende plaatjes, maar met meer mogelijkheden om onderling te kunnen chatten.

Downloaden: Instagram (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 9:00
Onderwerpen instagram, snapchat, whatsapp

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.