Instagram neemt video-app Luma voor iPhone over

Instagram heeft Luma overgenomen, een bedrijf dat de Luma video-app voor iPhone met stabilisatiefuncties maakte.

luma-infinite-filtersInstagram heeft de videofilter-app Lima overgenomen. Luma heette voorheen Midnox en bracht een iPhone-app uit waarmee je video’s kon opnemen, stabiliseren en delen. De iPhone-app verdwijnt en de technologie zal worden opgenomen in Instagram. Volgens een bron van TechCrunch zit de stabilisatietechnologie zelfs al in de app.


luma-appHet is de eerste overname van Facebook-dochter Instagram. Facebook heeft de overname al bevestigd en aangegeven dat de overname gericht was op acquisitie van talent en technologie. Gebruikers krijgen nog tot 31 december 2013 support en hebben tot die datum de tijd om hun video’s te downloaden.

Het team van Luma vertelt hoe ze 18 maanden geleden zijn gestart om het maken en delen van video’s makkelijker te maken. Deze overname past daar precies in:

Eighteen months ago, we embarked on a mission to make capturing and sharing beautiful videos easy without expensive software or heavy equipment. By joining the exceptionally talented team at Instagram, we’re taking another big step towards realizing that mission.

Instagram introduceerde in juni een nieuwe videofunctie, waarin ze de stabilisatie goed kunnen gebruiken. Ook zouden ze Luma’s videofilters kunnen toevoegen. Met Luma was het mogelijk om video’s te filmen met een filtereffect, die je achteraf nog kon verwijderen of aanpassen. Luma had bovendien diverse videobewerkingstools.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 augustus 2013 om 9:09
Onderwerp
Categorie
Apps
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.