Micro Phone Lens: compacte microscooplens voor iPhone

De Micro Phone Lens is een compacte, plakkende lens die je op je iPhone kunt bevestigen om zeer ver in te zoomen.

Micro Phone LensJe iPhone kan prima als microscoop gebruikt worden met behulp van de juiste lenzen, maar je moet dan wel bereid zijn om je iPhone op een aardig fors hulpstuk te bevestigen. De Micro Phone Lens biedt daarom een veel compactere microscoop voor je iPhone. Door deze lens op je iPhone te plakken kan het beeld volgens de makers tot 15 keer worden ingezoomd. Met de zoomfunctie van je iPhone kan je zelfs nog verder, maar je verliest dan uiteraard beeldkwaliteit.

Micro Phone Lens voorbeeldDe Micro Phone Lens kan gebruikt worden met iedere smartphone met minstens een 5-megapixelcamera. Je plakt de lens bovenop je iPhone-camera, waarna je hem weer kunt verwijderen als je hem niet gebruikt. Dit kun je volgens de makers zo vaak herhalen als je maar wil. Het gebruikte materiaal is ook goed bestand tegen krassen.

Op foto’s van de makers is te zien hoe ver je kunt inzoomen met de Micro Phone Lens. Hoewel de resultaten leuk zijn, lijkt het er wel op dat de lens zich niet kan meten met de grotere iPhone-microscopen die op het moment verkrijgbaar zijn. Je kunt de vleugel van een vlieg zien met je iPhone-camera, maar geen van de voorbeelden laat een onder de microscoop gehouden cel zien. Maar ja, de Micro Phone Lens kost dan ook maar één donatie van 20 dollar op Kickstarter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2013, 11:30
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen lens, microscoop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.