Instagram deelt geen likes en activiteiten meer op Facebook

Instagram voor iPhone stopt met het automatisch delen van je activiteit en likes naar Facebook. Een update zorgt daarvoor.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

instagram-downInstagram is gestopt met het automatisch delen van je likes en activiteiten naar Facebook. Daar zorgt een nieuwe, kleine update van de populaire fotoapp voor. Foto’s en video’s die je zelf maakt en uploadt op Instagram, kunnen nog wel automatisch worden doorgezet naar Facebook. Foto’s en video’s die je zelf liket dus niet meer. De vernieuwing kan wel eens voor een grote schoonmaak zorgen in nieuwsfeeds op Facebook: Instagram geniet maandelijks 200 miljoen gebruikers.

Het is niet duidelijk of dat opschonen van Facebook-nieuwsfeeds de reden is van de verwijderde functionaliteit in Instagram. Het zou bijvoorbeeld ook een privacymaatregel kunnen zijn om je meer vrijheid te geven op Instagram, omdat je je minder bekeken voelt in de fotoapp. Facebook lijkt privacy de laatste tijd serieuzer te nemen: het sociale netwerk kondigde onlangs aan dat je binnenkort uitgebreid kan selecteren welke informatie van het sociale netwerk je wilt delen met andere apps.

Voor sommige gebruikers zal er niks veranderen in Instagram. Automatisch je likes en activiteit delen naar Facebook, was altijd al een optie die je zelf kon uitschakelen.

Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:10
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.