Instagram-advertenties nu in Nederland: zo herken en verberg je ze

Instagram toont nu ook advertenties voor Nederlandse gebruikers. Gelukkig zijn de advertenties makkelijk te herkennen en kun je ze eenvoudig verwijderen.

instagram-icoonZoals eerder deze maand al bekendgemaakt werd, zou Instagram haar advertentieplannen vandaag naar nog meer landen uitbreiden. Ook Nederland zit bij die nieuwe groep landen, waardoor je vanaf vandaag verschillende gesponsorde berichten op Instagram zal vinden. Instagram zal deze advertenties op een slimme en Instagram-achtige manier in je overzicht verwerken, zonder dat het heel erg storend is met allerlei banners en dergelijke.

Gesponsorde berichten

Een advertentie op Instagram.Advertenties op Instagram worden als gewone Instagram-posts in je overzicht weergegeven. Denk hierbij aan advertenties van Heineken en Unilever die al aangegeven hebben advertenties te willen gaan tonen. Bij zo’n post komt altijd rechtsboven het woordje Gesponsord te staan, waardoor je direct kunt zien dat het om een advertentiepost gaat.

Rechtsonder vind je een knop Meer informatie die je naar een aparte pagina over die advertentie brengt. Advertenties kun je ook met een paar tikken uit je overzicht verwijderen. Dit doe je door te tikken op het woordje Gesponsord, gevolgd door Dit verbergen. Je kunt alleen individuele advertenties verbergen, dus een compleet advertentievrije Instagram-ervaring zit er niet in.

Ook korte video’s

Naast foto-advertenties toont Instagram ook video-advertenties. Deze advertenties beginnen automatisch met afspelen, net als gewone video’s op Instagram. Geluid zal pas afgespeeld worden op het moment dat je op de video zelf tikt. Video-advertenties zullen een duur hebben van maximaal dertig seconden en herken je ook aan de Gesponsord-mededeling.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 september 2015 om 12:45
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.