iculture-biz
iCulture Biz
google-inbox-mailapp

Inbox by Gmail nu op uitnodiging voor zakelijke gebruikers

Google heeft Inbox by Gmail ook opengezet voor zakelijke gebruikers. Het werkt voorlopig op uitnodiging.

google-inbox-mailappZakelijke gebruikers kunnen vanaf nu ook gebruik maken van de Inbox by Gmail-app. Vanaf vandaag is er een systeem van uitnodigingen open gegaan, waarmee je met Google Apps for Work toegang kunt krijgen. Een paar dagen geleden beloofde Google-topman Sunday Pichai nog dat de Inbox by Gmail-app op termijn ook voor Google App-gebruikers opengezet zou worden en vandaag is het al zover.

Je zult wel beheerder van een Google Apps for Work-account moeten zijn om toegang te vragen voor de gebruikers in jouw bedrijf. Hiervoor moet je een e-mail sturen naar inboxforwork@google.com via je Google Apps-account. Nog niet iedereen krijgt toegang. Aanvankelijk zal alleen een kleine groep zakelijke testers toegang krijgen, die feedback gaan leveren. Google is van plan om nauw samen te werken met die eerste groep bedrijven. Daarna wordt het programma verder uitgebreid. Als verklaring geeft Google, dat Inbox niet is gemaakt om e-mail opnieuw uit te vinden, maar om anders te leren omgaan met je takenlijst. Vandaar dat er feedback nodig is in hoeverre de Inbox by Gmail-app daarbij kan helpen.

Inbox by Gmail is een nieuwe e-mailapp van Google, die onlangs verscheen en die vrijwel op dezelfde manier werkt als de Mailbox-app. E-mailberichten worden behandeld als taken, die je kunt uitstellen naar een later moment. De app verscheen aanvankelijk op de iPhone, maar is sinds kort ook op de iPad te gebruiken. De app kan gebruikt worden in plaats van de normale Gmail-app, maar Google ziet ze voorlopig wel als twee apps met een heel verschillend doel.

Vanaf volgende maand gaat Google meer uitnodigingen sturen en wordt de toegang voor gebruikers van Google Apps waarschijnlijk verder open gezet.

In de rubriek iCulture Biz vind je nog meer interessante artikelen voor zakelijke gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2015, 20:48
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen google, iculture biz, inbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.