BMW Z8 van Stee Jobs

Deze bijzondere BMW Z8 van Steve Jobs wordt binnenkort geveild

Liefhebbers van bijzondere auto's kunnen in december een bod plaatsen op de voormalige BMW Z8 van Steve Jobs. Jobs kocht de auto in 2000, maar reed er nauwelijks in.

BMW Z8 Steve Jobs

Volgende maand kunnen liefhebbers van bijzondere auto’s hun hart ophalen. Dan wordt namelijk een voormalige BMW Z8 van Steve Jobs geveild. De auto gaat naar verwachting 400.000 dollar opleveren.

BMW Z8 van Steve Jobs op veiling

De luxe BMW Z8 heeft 400 paardenkrachten onder de motorkap en werd geproduceerd op 1 april 2000. Jobs ontving de auto in oktober van dat jaar, zo schrijft Sotheby’s. In 2003 verkocht Jobs de auto aan de huidige eigenaar in Los Angeles. Uit meerdere documenten blijkt dat Steve Jobs de eigenaar was, bijvoorbeeld uit bonnetjes van servicebeurten. Ook uit de registratiepapieren van de auto (de zogenaamde ‘pink slip’) en vermeldingen van het privéadres van Jobs blijkt dat de Apple-topman er echt in heeft gereden. Er zit ook een nummerplaat op met de tekst ‘Jobs’, al is die helaas erop gezet door de huidige eigenaar. Jobs stond erom bekend dat hij het liefste zonder nummerplaten reed.

BMW Z8 van Stee Jobs

Jobs kocht volgens de verhalen de auto op aanraden van Larry Ellison, de CEO van Oracle:

According to legend, Jobs was convinced to buy the Z8 by Larry Ellison the iconoclastic CEO of Oracle, who enthused to Jobs that the car was a paragon of modern automotive engineering and ergonomics.

De meeste kilometers zijn waarschijnlijk gemaakt door de huidige eigenaar, die zijn karretje maar weinig uit de garage haalde. Na 17 jaar heeft de auto slechts 24.000 kilometer op de teller staan, nog geen 1500 kilometer per jaar. De auto is in topconditie en beschikt over diverse accessoires, waaronder de originele BMW-fliptelefoon, gemaakt door Motorola. Dit was de telefoon waar Jobs een hekel aan had. Toch zou Apple in samenwerking met Motorola de eerste iTunes-telefoon uitbrengen, de ROKR.

BMW Z8 van Stee Jobs

Er zijn tussen 1999 en 2003 bijna 6.000 stuks van de Z8 gebouwd, met een instapprijs vanaf $128.000 in de Verenigde Staten. Tweedehands modellen leveren meestal tussen de $165.000 en meer dan $200.000 op. De verwachte prijs tussen de $300.000 en $400.000 valt dus nog wel mee, al komen er nog wel veilingkosten bovenop.

Wil je een gok wagen, dan kun je vanaf 6 december terecht op Sotheby’s Icons-evenement, waar nog meer superauto’s te vinden zijn van merken zoals Lamborghini, Ferrari en Jaguar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2017, 9:15
Categorie Achtergrond
Onderwerpen auto, steve jobs, veiling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.