iMac 2021 blauw

Sommige eigenaren nieuwe M1 iMac klagen over scheef display

Een aantal gebruikers klaagt over een scheve voet op de nieuwe M1 iMac 2021. Hierdoor staat het display een klein stukje scheef. Er lijkt zelf niks aan te doen.

De nieuwe iMac 2021 heeft naast een nieuwe eigen Apple Silicon-chip ook een geheel nieuw design. Gebruikers zijn over het algemeen positief over het slanke ontwerp en de kleurrijke uitstraling, maar er blijkt bij sommige gebruikers ook een klein probleem te zijn met de voet van de nieuwe iMac. Door een verkeerd geplaatste voet kan het display daardoor een stukje scheef staan.

iMac 2021 met scheve voet

Het probleem is aangekaart door YouTuber iPhonedo, die in zijn video uitlegt wat er precies aan de hand is. Hij merkte op dat het display aan de ene kant 7,6 centimeter boven het bureaublad staat en aan de andere kant 8 centimeter. Dat betekent dus dat er een verschil is van 4 millimeter en het display dus scheef op de voet staat.

Maar hij is niet de enige. Op het Apple discussieforum en op Reddit zijn ook wat klachten over een scheve voet waardoor het display meer naar de ene kant hangt. Het gaat momenteel nog niet over heel veel klachten, maar genoeg om er een melding van te maken. Het verschil gaat meestal om een aantal millimeters, maar als je voor de iMac zit is dat genoeg om het verschil op te merken.

Je kunt het zelf eenvoudig checken door een lineaal tegen het scherm aan te houden en de afstand te meten tussen het tafelblad en de onderkant van het display. Als er links en rechts een verschil is, betekent dat dus dat je scherm scheef hangt.

Momenteel lijkt er door gebruikers zelf niets aan te doen. Je kunt de voet niet zelf loshalen en opnieuw bevestigen, waardoor je in dit geval het beste contact kunt opnemen met Apple Support.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2021, 9:40
Via Via MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerp imac 2021
Device iMac
8 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.