iKids week 6: Tel tot 10 met Montessori, Spring Sprong en Tico Timer

In deze iKids komt Tico Timer aan bod, een app die kinderen helpt met hun besef van tijd. Ook leuk: Spring Sprong en Tel tot 10 met montessori.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

teltot10In deze iKids lees je over het slimme Tico Timer, een app die jonge kinderen helpt met tijdsbesef. Zo voorkom je misschien dat ze uren staan te treuzelen tijdens het aankleden of het tandenpoetsen, terwijl jij als ouder steeds ongeduldig staat te roepen. Tel tot 10 met montessori is een geestige app die de allerkleinsten op een leuke manier tot tien leert tellen. De app maakt zelfs gebruik van toegevoegde realiteit, erg modern. De laatste app is eigenlijk een vreemde eend in de bijt op iPadclub, want is alleen voor de iPhone beschikbaar. Toch wilden we je deze Kinderen voor Kinderen-app waarin kinderen moeten springen niet onthouden. Spelen jouw kinderen trouwens met een oude iPad 1? Lees dan ons uitgebreide overzicht met kinder-apps die werken op een iPad-1 of ons artikel over beschermhoezen.

Tico Timer

ticotimerJonge kinderen hebben vaak nog geen besef van tijd.

In de auto: “Zijn we er bijna?”
“Nee, nog een half uurtje”
2 seconden later: “En nu? Zijn we er nu bijna!?”

Tico Timer wil kinderen (en ouders) op een speelse manier helpen met dit soort situaties. In de app kun je allerlei geestige timers zetten, waarmee kinderen via animaties en muziek merken dat er tijd verstrijkt. Handig als ze eeuwig doen over hun kleren aantrekken, of moeilijk kunnen accepteren dat het verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan ten einde is. In de applicatie kun je elke tijd tot een half uur selecteren, en daarna kiezen uit een stuk of 10 simpele tijdvisualisaties. Bijvoorbeeld een almaar kleiner wordende cirkel, een zonsondergang of verdwijnende vierkantjes. Daarna kun je kiezen uit zes verschillende klanken. Muziek kunnen we het niet noemen, want het zijn simpelweg een aantal tonen die worden herhaald. Als je timers voor langer dan een minuut zet zullen deze geluiden behoorlijk op je zenuwen werken, maar misschien is dat juist de bedoeling.

Downloaden: Tico Timer (€0,89, universeel, iOS 7.0+)

Tel tot 10 met montessori

Er zijn talloze apps die kleine kinderen willen helpen met tellen, maar veel daarvan hebben dezelfde aanpak. Tel tot 10 is van oorsprong een franse app die nu naar het Nederlands is vertaald, en kinderen de eerste tien cijfers leert volgens de leermethode van Montessori. De app heeft vier minispelletjes, waarin steeds andere dieren – pinguïns, de mol, een manta-rog of de olifanten – de hoofdrol spelen. In het spel met de pinguïns dansen de loopvogels bijvoorbeeld op het ijs tot een kind ze allemaal heeft geteld. De uil en de walvis geven de antwoorden. Om het nog wat spannender te maken werkt de Montessori-app met toegevoegde realiteit. Kinderen kunnen kaarten uitknippen die via de website of app als PDF zijn uit te printen, om deze knipsels vervolgens weer te fotograferen en in het spel te laten meedoen. Ook handig: er is een dashboard voor ouders en kinderen kunnen beloningen halen. Tot 13 februari is Tel tot 10 met montessori 33% afgeprijsd.

Downloaden: Tel tot 10 met montessori (tijdelijk €1,99, universeel, iOS 6.1+)

tot 10 tellen

Spring Sprong

spring sprongSpring Spring is een leuke iPhone-app voor kinderen van 9 tot 11 jaar die op de maat van liedjes van Kinderen voor Kinderen moeten bewegen. Om de app te gebruiken moet je je telefoon recht in je hand houden. Daarna krijg je te zien wanneer je moet springen en hoe. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je recht omhoog moet springen, maar ook dat je een draai van 360 graden moet maken, of een halve draai linksom. Tijdens het liedje komen er opdrachten met verschillende pijlen langs. Hoe beter de sprong, hoe meer punten je krijgt en hoe hoger het level, hoe lastiger de sprongen.

Het spel doet enigszins denken aan het populaire dansspel Dance Dance Revolution, waar je ook op binnen een paar minuten bent uitgeput. Via Apple’s Game Center kun je ook tegen vrienden spelen. In de app zijn vier liedjes beschikbaar: Klaar voor de start, Wie liet ‘m?, Bewegen is gezond en Hallo wereld.

Downloaden: Spring Sprong (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.