iKids week 45: Meneer Snottebel, Princess Drawsalot en Tip de Muis

In de iKids van week 45 veel aandacht voor boeken in alle soorten en maten. Mooie prentenboeken, maar ook sprookjes waarin je zelf kunt tekenen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

princessIn deze iKids veel aandacht voor boeken. De boeken van Tip de Muis zijn een aanrader, omdat ze rijk geïllustreerd zijn. Meer bijzonder is de nieuwe Princess Drawsalot app, waarbij kinderen hun eigen sprookjes kunnen tekenen en deze tekeningen meedoen in de animaties. Jammer genoeg is de vertelstem in het Engels, dus ga er als ouder wel even bij zitten om te vertalen. Of dim het geluid en verzin zelf een verhaal. Makkelijk genoeg natuurlijk, maar toch hopen we dat er ook een Nederlandse vertelstem komt, of een Nederlandse ontwikkelaar met dit idee aan de slag gaat; het idee is erg leuk.

Tip de Muis

Deze reeks prentenboeken gaat over Tip de Muis, een muis die af en toe ongehoorzaam is. De boeken zijn al enige jaren als papieren boeken beschikbaar, maar worden nu ook als e-books uitgegeven. Doordat Tip de Muis niet altijd doet wat van hem verwacht wordt, beleeft hij dingen die alle kinderen meemaken, aldus de ontwikkelaars. De boeken zijn geschreven voor kinderen vanaf 2 jaar, maar de bedoeling is dat kinderen van 4-5 en rond 7-8 jaar er weer andere dingen en situaties in herkennen. De figuur Tip de Muis werd ontwikkeld door uitgeverij Dami in Italië en de illustraties zijn van de hand van Marco Campanella. In totaal zijn er acht prentenboeken beschikbaar, die €4,99 per stuk kosten. In de loop van 2014 komen er meer boeken bij. Je kunt de boeken aanschaffen in de App Store of via de iBooks en Google Play Books apps. Ieder boek behandelt een ander “ongehoorzaam” of anderszin moeilijk thema, zoals “Tip wil niet eten”, “Tip wil niet delen” en “Tip is een beetje bang”.

Downloaden: Tip de Muis (€4,99 per stuk, iPad, iBooks 3.0+, iOS 4.3+)

tip de muis

Meneer Snottebel is ziek

snottebelNu het weer koud en guur wordt zijn veel mensen grieperig, en kinderen ook. Meneer Snottebel is een e-book om kinderen voor te lezen. Dan weten ze dat ze niet als enige snipverkouden zijn. Het e-book gaat over meneer Snottebel, die ziek is. Hij hoest, heeft koorts en gaat naar de dokter. De animatieboeken zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Als het verhaal bevalt kun je via iBooks ook andere boeken van meneer Snottebel aanschaffen, zoals “Meneer Snottebel in de Tuin” en “Meneer Snottebel op de Boerderij”. Op de website van Meneer Snottebel kunnen er spelletjes worden gespeeld en kleurplaten worden uitgeprint. Jammer dat deze opties nog niet in de apps zijn geïntegreerd. Dat zou de prijs-kwaliteitverhouding van deze apps (met boeken van ongeveer twaalf pagina’s) ten goede komen.

Downloaden: Meneer Snottebel is ziek (€1,49, iPad, iBooks 1.3.1+, iOS 4.3.3+)

Princess Drawsalot

Princess Drawsalot and the Dragon is een verhaal over draken, prinsessen en ridders. Ouders kunnen het verhaal voorlezen aan de hand van illustraties die nog niet helemaal af zijn. En daar zit precies het leuke aan deze iPad-app. Kinderen kunnen alle plaatjes afmaken met digitale stiften in verschillende kleuren. Wanneer een tekening klaar is wordt deze onderdeel van de animatie. Zo voelt het alsof de creaties van kinderen tot leven komen en gaan meedoen in het verhaal. Ook handig: alle creaties kunnen worden opgeslagen, zodat je ze later nog eens kunt bekijken. Het verhaal dat de animaties in de app uitbeelden wordt overigens in het Engels voorgelezen, dus ouders zullen er wel even bij moeten blijven om het verhaal te vertalen. Er is een gratis en een betaalde versie van Princess Drawsalot, waarbij de laatste meer pagina’s heeft om op te tekenen. De apps zijn geschikt voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Downloaden: Princess Drawsalot (gratis, iPad, iOS 4.3+)
Downloaden: Princess Drawsalot Premium (1,79, ipad, iOS 4.3+)

drawsalot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.