Magellan Echo sporthorloge synct met Strava, Wahoo, MapMyRun en meer

Het Magellan Echo sporthorloge staat realtime in contact met apps als Strava, MapMyRun en Wahoo Fitness. De Magellan Echo kost 150 euro en is waterdicht tijdens het hardlopen.

magellan echo waterbestendigWe bespreken op iPhoneclub regelmatig smartwatches, zoals de Pebble en Cookoo. Maar er is nog een ander soort horloges dat inmiddels veel meer gemeengoed is geworden: sporthorloges. Je doet ze (meestal) alleen om als je gaat sporten en de functies zijn daar dan ook op afgestemd. Vaak zijn het losstaande systemen met hun eigen desktopsoftware en speciale oplaadkabeltjes. Magellan laat zien dat het ook anders kan: de Magellan Echo is een sporthorloge die dankzij gebruik van de Wahoo API met allerlei apps kan communiceren. De verbinding wordt gelegd via Bluetooth 4.0.

Magellan Echo is een hardloophorloge die gegevens van mobiele fitnessapps realtime naar je horloge stuurt. Je leest onmiddellijk de tijd, afstand en je tempo af, zonder dat je steeds de iPhone tevoorschijn moet halen. Met de afstandsbediening in de Echo bedien je functies van de iPhone-app, zoals het starten en stoppen van de tijdwaarneming. Je kunt via het horloge ook muziek selecteren, starten en pauzeren.

magellan echo horloges

Door te kiezen voor de Wahoo API kan het Magellan Echo-horloge samenwerken met fitnessapps zoals Strava, MapMyRun, iSmoothRun en uiteraard ook Wahoo Fitness. Niet alle hardloopapps staan erbij (we misten bijvoorbeeld RunKeeper), maar dat kan in de toekomst nog gaan veranderen. Het horloge zelf weegt 44 gram, werkt op een verwisselbare CR2032-batterij en gaat een halfjaar mee bij intensief gebruik. Het scherm heeft een diameter van 2,54 cm en een resolutie van 128 x 128 pixels. Magellan belooft dat er sprake is van een open platform, zodat je zelf het display kan inrichten, afgestemd op bepaalde apps. Het horloge is waterdicht en dus ook in de stromende regen te gebruiken.

Verkrijgbaar via Magellan Europe voor €149,99. Een model met hartslagmeter kost €199,99. Je kunt kiezen uit de kleuren blauw, rood en zwart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2013, 19:59
Categorie Accessoires
Onderwerp sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.