Bloomberg: ‘Apple werkt aan iPhones met groter, gebogen scherm’

Bloomberg beweert dat Apple twee nieuwe iPhones ontwikkelt met gebogen scherm en 4,7- en 5,5-inch scherm.

curved-iphone-ciccareseBloomberg hanteert de afgelopen jaren een hit-and-miss-strategie als het om Apple-voorspellingen gaat. Ze komen soms met de vreemdste verhalen op de proppen, waarschijnlijk in de hoop dat er vanzelf eentje tussen zit die wel klopt. Het nieuwste gerucht vanuit Bloomberg moet dan ook met de nodige scepsis worden bekeken. De financiële nieuwsdienst zegt dat “bronnen bekend met de plannen” (maar die uiteraard niet met naam en toenaam genoemd willen worden) zeggen dat Apple twee nieuwe iPhone-modellen gaat uitbrengen met gebogen scherm. Ze hebben een scherm van 4,7- en 5,5-inch, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S4 en Galaxy Note 3.


De twee telefoons zijn de opvolgers van de iPhone 5c en iPhone 5s en zullen rond dezelfde tijd (september/oktober 2014) op de markt verschijnen. Het glazen scherm krult rondom de zijkanten, aldus één van de personen die Bloomberg sprak. Sensoren in toekomstige modellen herkennen of je hard of zacht op het scherm tapt. Die drukgevoelige sensoren zullen echter pas na 2014 in de iPhones verschijnen.

iphone-gebogen-scherm

Dat Apple werkt aan iPhones met grotere schermen, is al vaker beweerd. Ook door iets betrouwbaarder publicaties, zoals The Wall Street Journal. Bloomberg is echter de eerste grote publicatie die het combineert met geruchten over een gebogen scherm. Hoe dan ook: het is nog een zodanig vroeg stadium, dat de tipgevers ook prototypes van nieuwe producten kunnen hebben gezien, die nooit in productie zullen gaan. Bloomberg nam ook nog de (enigszins overbodige) moeite om Apple om commentaar te vragen, maar woordvoerster Natalie Kerris wilde zoals verwacht niet reageren.

Wij zijn benieuwd: zou Apple Samsung naäpen door twee toestellen uit te brengen met vergelijkbaar schermformaat als de huidige topmodellen?

De afbeeldingen en video in dit artikel is een
esign.com/2013/05/31/iphone-fingerprint-scanner/”>concept van Federico Ciccarese.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

67 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.