iKids week 41: Nippertje, Rakoo’s Adventure en Turbo Racing League

In iKids week 41: het verhaal van Nippertje, die altijd te laat komt. Turbo Racing League is gebaseerd op de film Turbo en Rakoo's Adventure is een leuk avonturen-renspel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

nippertje boekIn de rubriek iKids hebben we vandaag twee leuke games voor kinderen en een kinderboek over Nippertje, de egel die altijd te laat komt. Met Nippertje haal je een leuk kinderboek in huis, voorzien van animaties en audio, spelletjes en kleurplaten. Houden je kinderen meer van gewone games, zonder dat het educatieve er dik bovenop ligt, dan zijn Rakoo’s Adventure en Turbo Racing League twee aanraders waarin ze geen geweld of enge monsters tegenkomen. En omdat het nog steeds (op het nippertje) Kinderboekenweek is, hebben we nog een tip over een extra goedkoop kinderboek.

Kinderboek Nippertje

Nippertje is een nieuw kinderboek van de inmiddels bekende kinderboekenauteur Rian Visser. Eerder schreef ze Het lettercircus, Timo en het toverboek en Daar komt aap. In Nippertje werkte Rian samen met illustrator Noëlle Smits, die in 2011 de titel prentenboek van het jaar binnenhaalde. Het herkenbare verhaal van Nippertje draait om het feit dat kinderen moeite hebben om ‘s ochtends op tijd klaar te staan om naar school te gaan. Elke ochtend roept mama: ‘Opschieten, Nippertje! We moeten gaan.’ Maar Nippertje wil eerst zijn auto’s nog opruimen, of een liedje spelen op de piano. Nippertje kan niet opschieten.

nippertje app

In de app zijn allerlei spelletjes aanwezig, onder andere puzzels en een memospel, educatieve tel- en zoekspelletjes, kleurplaten van Nippertje en de mogelijkheid om zelf een filmpje te maken. Maar je vind er natuurlijk ook het verhaal zelf, in twee varianten: als filmpje en als bladerbare versie. Daarbij kunnen de kinderen kiezen uit zelf lezen of laten voorlezen door een prettige voorleesstem.

Nippertje is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar de spelletjes zijn op meerdere niveau’s ingedeeld zodat deze app voor een brede leeftijdsgroep geschikt is.

Downloaden: Nippertje (€2,69, iBookstore)

Rakoo’s Adventure

Rakoo’s Adventure van Namco Bandai is een renspelletje met een romantisch tintje. Rakoo is een charmante maar ook een beetje domme wasbeer. Hij verlaat zijn veilige holletje om een partner te zoeken, maar raakt daarbij verzeild in een avontuur, waarin hij moet zien te overleven. De wereld blijkt mooi, maar ook levensgevaarlijk. Jij moet Rakoo door de gevaren loodsen door hem met de vinger in de juiste richting te sturen. Het lot van de naïeve Rakoo ligt in jouw handen. Rakoo’s Adventure is op iPhone en iPad te spelen en zal later ook beschikbaar komen op Android-tablets.

rakoos adventure

Rakoo’s Adventure is een avonturen-renspel vol humor en leuke cartoon-art. Er zitten meer dan 30 levels in, waarbij je de held door het avontuur moet slepen. Er komen vijanden op z’n pad die speciale trucs hebben. Natuurlijk zijn er ook legendarische eindbaasgevechten en power-ups te winnen. Door extra bonussen te verzamelen krijg je toegang tot meer onderdelen van de game. Je kunt de held voorzien van extra’s zodat hij beter gewapend is tegen de boze buitenwereld, dus pas op met in-app aankopen!

Downloaden: Rakoo’s Adventure (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Turbo Racing League

Turbo is een nieuwe film van Dreamworks Animation, die momenteel in de Nederlandse bioscopen draait. Gemaakt door de teams van Madagascar en Kung Fu Panda, maar met een heel nieuwe verhaallijn. Een doodgewone tuinslak krijgt door een merkwaardig incident bijzondere krachten, waardoor hij supersnel wordt. Dat brengt hem op het idee om mee te doen aan ‘s werelds snelste race, de Indianapolis 500. Het hulp van zijn slakkenvrienden probeert deze underdog een prestatie neer te zetten, met als boodschap: geen droom is te groot.

turbo racing league

De game Turbo Racing League borduurt voort op het verhaal uit de film. Dit is een racegame met 9 tracks, speciale evenementen zoals slaloms en time trials. Je kunt de slak helemaal uitdossen zoals jijzelf wilt, bijvoorbeeld met een neongloed. De beste racemomenten neem je op, zodat je ze aan vrienden kunt laten zien. De beste scores publiceer je via Facebook en Twitter.

Downloaden: Turbo Racing League (gratis, universeel, iOS 5.1+)

In onderstaand (vrij lang filmpje) is te zien hoe de bijbehorende game eruit ziet:

Bonus: Duh! Paarden

duh paardenDe reeks Duh-boekjes, die we eerder enthousiast bespraken, doet mee aan de Kinderboekenweek. Elke dag was er een ander Duh-boekje afgeprijsd en vandaag is de actie. De leuk uitgevoerde boekjes vertellen je alles over het onderwerp dat centraal staat en vandaag is dat: Paarden. Duh! Paarden is tijdelijk afgeprijsd van €3,49 naar €0,99 en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De boekjes zijn avontuurlijk en actueel, lekker leesbaar, informatief, maar nooit saai! In Duh! Paarden leer je hoe je jockey wordt, wat je nodig hebt om een paard als huisdier te houden, maar ook hoe het zit met politiepaarden en werkpaarden. Wist je dat je tegen sommige pony’s toch echt paard moet zeggen? In 10 hoofdstukken vol met filmpjes, foto’s en interactieve afbeeldingen leer je meer over het onderwerp kennen. Ook handig voor een spreekboek of werkstuk.

Downloaden: Duh! Paarden (tijdelijk €0,99, was €3,49, iPad, iOS 5.1+)

duh-paarden-pony

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorieën Apps, Uncategorized
Onderwerpen ikids, kinderboeken, kinderen, racegame
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.