Lono: sprinklers bedienen vanuit iPhone-app

De Lono zorgt ervoor dat je een sprinklersysteem vanuit een bijbehorende iPhone-applicatie kunt bedienen.

LonoJe rookmelder, thermostaat, slot en belichting kunnen inmiddels allemaal met je iPhone bediend worden, en de Lono wil het ook mogelijk maken om het sprinklersysteem in je tuin te besturen. Het gebruik van dit slimme sprinklersysteem zorgt er volgens de makers voor dat je twintig tot zeventig procent minder water verbruikt. Vanuit een iPhone-app geef je aan wanneer de sprinklers aan moeten gaan en op wat voor grond ze staan, waarna de apparaten automatisch weten hoeveel water ze moeten verbruiken.

Je hangt de Lono aan de bedrading van je huidige sprinklers. Vervolgens hoef je alleen het bijbehorende kastje met je Wi-Fi-netwerk te verbinden, zodat je vanuit de iPhone-app verbinding kunt maken. Deze app geeft per sprinkersysteem aan of ze aan of uit staan. Met een cijfer kun je bij iedere sprinker aangeven hoeveel water er gebruikt moet worden.

De Lono wordt op het moment aangeboden, waar je met een donatie van minstens 125 dollar plus 20 dollar verzendkosten het basispakket krijgt toegestuurd. Uiteindelijk moet de Lono voor 199 dollar in de schappen komen te liggen. De makers willen met het project 75.000 dollar inzamelen, en met al meer dan een derde op zak en twee maanden te gaan lijkt dit ze prima te lukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2013, 20:04
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, tuinieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.