Mozart 1

iKids week 39: Toontastic, Bobo spelen en meer

In de iKids van week 39 lees je over het levensverhaal van Mozart, ga je zelf tekenfilms maken met Toontastic en kan je in de boomhut van Bobo spelen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Mozart 1Met de lancering van iOS 8 zijn er voor menig Apple-liefhebber fijne functies en aanpassingen uitgebracht, maar Apple is ook zijn jongste gebruikers niet vergeten. Zo is het voortaan onder meer mogelijk om kinderapplicaties in bundels te kopen, zodat je meerdere apps van dezelfde ontwikkelaar voor een betere prijs kunt downloaden. Deze nieuwe optie zullen we in de iKids natuurlijk scherp in de gaten houden, zodat je geen koopjes misloopt. Daarnaast zijn er de afgelopen week gelukkig ook weer nieuwe apps uitgekomen. We beschrijven daarvan het educatieve Mozart verteld aan kinderen (de opvolger van Odysseus), het creatieve Bobo spelen en Toontastic waarmee kinderen eigen tekenfilms maken.

Mozart verteld aan kinderen

Mozart Bijna iedereen hoort vroeg of laat wel eens muziek van Mozart, de getalenteerde musicus die met zes jaar zijn eerste opera schreef. Deze Nederlandstalige app zorgt voor een eerste kennismaking met het bijzondere verhaal achter zijn muziek. In de app leren kinderen van 6 tot 8 jaar met behulp van getekende afbeeldingen en muziek de composities van Mozart kennen, vanaf zijn eerste muziekstukken tot zijn grote successen. Daarnaast zijn er allerlei spellen te spelen en fiches en portretten te verzamelen. Net als bij andere apps van ontwikkelaar Quelle Histoire leren kinderen zo op een speelse manier de geschiedenis van een historisch persoon kennen, van Napoleon tot Nelson Mandela. Ook deze applicatie van de Fransen zit wederom goed in elkaar, met leuke illustraties en leerzame animaties.

Toontastic

Het prijswinnende Toontastic, waarmee kinderen eigen tekenfilms kunnen maken, is al sinds 2011 in de App Store te vinden. Nu heeft de applicatie echter een leuke update gehad, waardoor je op zelfgemaakte figuurtjes kunt inzoomen (Apple’s beroemde Ken Burns-effect) zodat tekenfilms nog realistischer worden. Volgens de ontwikkelaars kun je daarmee de effecten nabootsen van Disney-klassiekers als Sneeuwwitje en Pinokkio, films waarbij deze techniek veelvuldig werd toegepast. De app werkt als volgt: je kiest een wereld waarin het verhaal zich gaat afspelen, selecteert de hoofdpersonen en begint aan je opnames. Tijdens de opnames kun je personages over het scherm bewegen en zelf de verteller spelen via de microfoon. Al met al biedt deze gratis app voldoende mogelijkheden, maar met behulp van in-app aankopen kun je het aantal werelden en karakters verder uitbreiden. Dan kan je bijvoorbeeld een eigen foto als decor kiezen, zodat het verhaal zich in een persoonlijke setting afspeelt. Toontastic is Engelstalig, maar niet lastig en juíst leuk om als ouder en kind samen te doen, zodat jullie zelfverzonnen verhalen in tekenfilms kunnen omtoveren.

Bobo spelen

Bobo spelen In het strak vormgegeven 3D-spel Bobo spelen kunnen kinderen van 5 jaar en jonger op onderzoek in de boomwoning van Bobo. Daar zijn verschillende hutten te vinden, zoals de garage, de speelhut, de lees- en luisterhut en de kleurhut. Iedere hut heeft zijn eigen spel of activiteit; in de kleurhut zijn bijvoorbeeld allerlei kleurplaten beschikbaar en kan de muur met fruit worden bekogeld. Ook zijn er Bobo liedjes en filmpjes beschikbaar die na het downloaden ook zonder wifi kunnen worden bekeken. Bobo spelen is volledig Nederlands gesproken en gratis te installeren. Een aanrader.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.