iKids week 3: Tita Speeltuin, De Elfstedentocht en Een Ongelooflijk Verhaal

In deze iKids lees je over het leuke Tita Tuin, waarmee kinderen muziek kunnen maken en woorden kunnen leren. Ook komen twee fijne e-books aan bod.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

titaIn deze iKids lees je over twee fijne e-books voor kinderen, de perfecte weekendbesteding voor als het vandaag toch nog regenachtig wordt. Gelukkig zijn de boeken voor de iPad ontworpen, en hebben ze dus interactieve elementen en voorleesstemmen. In de nieuwe non-fictie boeken van Gasthuis producties leren kinderen bijvoorbeeld alles over de Elfstedentocht of de Olympische spelen. In het andere boek gaan ze op stap met animatiefiguur Professor Anton Mol. Tot slot is er nog Tita Speeltuin, een applicatie waarin kinderen zowel muziek kunnen maken als woorden kunnen leren.

Tita Speeltuin

Tita Speeltuin is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar. In de iPad-app kunnen kinderen hun eigen speeltuin-symfonie maken. Ze kunnen kiezen welke speeltoestellen welke geluiden moeten maken en welk personage erop moet springen of spelen. Kijk bijvoorbeeld wat er gebeurt als de grote onhandige Peer op de trampoline springt, of als de muis zijn danspasjes doet. Op die manier kun je allerlei combinaties uitproberen en je eigen speeltuinmuziek maken. Tegelijkertijd kun je in andere scènes met elk karakter spelen en nieuwe woorden leren. Aan het eind van de dag kunnen ouders en kinderen door de laatste 10 woorden die het kind heeft geleerd bladeren en kijken wat er allemaal is geleerd. De screenshots doen anders vermoeden, maar de app is ook in het Nederlands beschikbaar.

Downloaden: Tita Speeltuin (€1,79, iPad, iOS 6.1+)

tita speeltuin

Een ongelooflijk verhaal

molEen ongelooflijk verhaal is een interactief e-book over Professor Doctor Anton Mol. Deze molmachtige figuur vindt in Afrika een bijzonder dier en begint met onderzoeken. Gaandeweg komt hij er achter dat het om een nijlpaard gaat. Dan neemt Professor Mol het nijlpaard mee naar huis, maar of dat een goed idee was? Het boek heeft geestige illustraties en zit goed in elkaar. Als het verhaal een open einde heeft klopt dat, want dit is pas deel 1 uit de serie ‘De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol’. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar. Het verhaal wordt voorgelezen door Stefan de Groot.

Downloaden: Een Ongelooflijk Verhaal (€3,99, iBooks 3 of nieuwer, iOS 5.1+)

De Elfstedentocht

Er groeien tegenwoordig hele generaties op zonder ooit een Elfstedentocht te hebben meegemaakt. Om deze kinderen toch iets over onze traditie bij te brengen is er een nieuw non-fictie e-book uitgebracht, genaamd De Elfstedentocht. In het leuke boek kun je niet alleen lezen, maar ook luisteren, spelletjes spelen, filmpjes kijken en je kennis testen. De app is nog maar net verschenen, maar heeft al een aantal positieve beoordelingen gekregen. Er is duidelijk over de juiste vormgeving nagedacht en ook de voorleesstem is prettig en rustig. Het boek kan uitermate handig zijn in het voorbereiden van een spreekbeurt, maar is ook heel geschikt om kinderen op een doordeweekse dag op speelse wijze iets over de Nederlandse geschiedenis te laten leren. De makers hebben ook een interactief boek over de Olympische spelen uitgebracht.

Downloaden: De Elfstedentocht (€3,99, iBooks 3 of nieuwer, iOS 5.1+)

Elfstedentocht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:58
Categorie Apps
Onderwerpen ikids, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.